Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΤο Δημοτικό Συμβούλιο Κορδελιού Ευόσμου καταδικάζει τη διαδικτυακή επίθεση εναντίον του Θανάση...

Το Δημοτικό Συμβούλιο Κορδελιού Ευόσμου καταδικάζει τη διαδικτυακή επίθεση εναντίον του Θανάση Γαρούφα

ΚΟΙΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΚΑΤΑΔΙΚΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ – ΕΥΟΣΜΟΥ ΤΗΣ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗΣ ΕΠΙΘΕΣΗΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ & ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ Η΄  ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΓΑΡΟΥΦΑ

Το Δημοτικό Συμβούλιο Κορδελιού – Ευόσμου  καταδικάζει απερίφραστα την απαράδεκτη και άνευ προηγουμένου διαδικτυακή επίθεση που δέχεται τις τελευταίες ημέρες, μέσω σελίδας κοινωνικής δικτύωσης, ο Δημοτικός Σύμβουλος και Πρόεδρος Η’ Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αθανάσιος Γαρούφας.

Η στοχοποίηση ενός ανθρώπου που με το απαράμιλλο ήθος, τη διαχρονική του προσφορά, την κοινωνική του ευαισθησία και τους αγώνες του στο δημόσιο βίο του τόπου μας έχει κερδίσει το σεβασμό και την εκτίμηση όλων, προκαλεί αποτροπιασμό και θλίψη και συνιστά τεράστιο πλήγμα για τη  δημοκρατία και την ελευθερία έκφρασης.

Καταδικάζουμε ευθέως τις αθλιότητες, τα υβριστικά και απειλητικά σχόλια που διακινούνται μέσα από το διαδίκτυο και καταγγέλλουμε αυτές τις πρακτικές ως ακραίες, προσβλητικές και άκρως επικίνδυνες για την κοινωνία μας, απαιτώντας την άμεση απόσυρσή τους από τη σελίδα στην οποία δημοσιεύτηκαν.

Το διαδίκτυο είναι ένα γόνιμο πεδίο για την ανταλλαγή απόψεων και μπορεί να αποτελέσει χρήσιμο εργαλείο ανάδειξης επιχειρημάτων. Δεν είναι ωστόσο χώρος που μπορεί να μετατραπεί σε “πεδίο μάχης”, με σχόλια που σπείρουν το διχασμό, στοχοποιούν, εκφοβίζουν και περιέχουν ύβρεις και αθλιότητες.

Οφείλουμε να απομονώσουμε και να απορρίψουμε αυτά τα φαινόμενα, τα οποία είναι ντροπιαστικά και δεν έχουν καμία θέση σε μια ανοιχτή, ελεύθερη και δημοκρατική κοινωνία, επιδεικνύοντας μηδενική ανοχή στη δημοσίευση και αναπαραγωγή τους.

Από την ιστοσελίδα του δήμου Κορδελιού Ευόσμου

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ