Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥ«Απαγορεύεται οι διευθυντές σχολείων να ζητούν χρήματα από τους γονείς»

«Απαγορεύεται οι διευθυντές σχολείων να ζητούν χρήματα από τους γονείς»

Κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κορδελιού Ευόσμου της 31ης Αυγούστου 2022, ο αντιδήμαρχος Παιδείας Γιώργος Σταυρίδης είπε ξεκάθαρα πως απαγορεύεται οι διευθυντές σχολείων και οι προϊστάμενοι νηπιαγωγείων να ζητούν χρήματα από τους γονείς για τα λειτουργικά έξοδα των σχολείων.

Ο κύριος Σταυρίδης ανέφερε πως διευθυντές σχολείων και προϊστάμενοι νηπιαγωγείων ζητάνε διάφορα από τους γονείς για τη λειτουργία των σχολείων αλλά και ο ίδιος σαν αντιδήμαρχος και η διοίκηση του δήμου τους έχουν ενημερώσει να μη ζητάνε τίποτα.

Στη συνέχεια ο Γιώργος Σταυρίδης τόνισε πως δεν πρέπει η διοίκηση να κάνει τον χωροφύλακα στο συγκεκριμένο ζήτημα και ανέφερε ένα περιστατικό που σύλλογος γονέων κατήγγειλε κάποιον διευθυντή για τέτοιου είδους υπόθεση και ο ίδιος τον κάλεσε αμέσως στο γραφείο του.

Υπάρχει επιχορήγηση, υπογράμμισε ο αντιδήμαρχος Παιδείας, και η διοίκηση θα προσπαθήσει να αυξήσει τα χρήματα για τα λειτουργικά έξοδα των σχολείων.

Αυτό που πρέπει να γνωρίζουν οι διευθυντές των σχολείων, με βάση αυτά που είπε ο κύριος Σταυρίδης, είναι ότι για τα λειτουργικά έξοδα των σχολείων θα πρέπει να απευθύνονται στο δήμο και όχι στους γονείς. Αυτό που πρέπει να γνωρίζουν οι γονείς είναι πως θα πρέπει να ενημερώσουν αμέσως το δήμο, εάν οι διευθυντές τους ζητήσουν χρήματα, γιατί ο δήμος ξεκαθάρισε πως κάτι τέτοιο απαγορεύεται.

Τα. Σ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ