Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΔουλειές του ποδαριού ή μισές δουλειές της διοίκησης Μανδαλιανού

Δουλειές του ποδαριού ή μισές δουλειές της διοίκησης Μανδαλιανού

Αντί λοιπόν η διοίκηση Μανδαλιανού να ασχολείται με το να εξασφαλίσει τις προϋποθέσεις ώστε να υποδεχτεί το νεοανεγερθέν κτήριο του 24ου Δημοτικού Σχολείου Ευόσμου τους μαθητές του 24ου κατά την έναρξη της σχολικής χρονιάς, ασχολούνταν με το πώς θα συστεγάσει σ’ αυτό το 19ο Δημοτικό Σχολείο Ευόσμου και πώς στο κτήριο του 19ου θα μεταφερθεί το Ειδικό Σχολείο του Κορδελιού.

Αντί να διανοίξει λοιπόν το δρόμο που ενώνει τις οδούς Ολυμπιάδος και Καζαντζάκη γιατί σ’ εκείνην την οδό βρίσκεται η μία είσοδος του 24ου και είναι αυτή που δεν έχει σκαλοπάτια, η διοίκηση του δήμου σπαταλούσε δυνάμεις προσπαθώντας να δημιουργήσει κοινωνικό αυτοματισμό και αντιπαραθέσεις προκειμένου ανενόχλητη το έτος 2022 να καταργήσει χωρίς αντιδράσεις ένα κτήριο Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Στη φωτογραφία 1 φαίνεται η συγκεκριμένη οδός από την πλευρά της οδού Ολυμπιάδος. Στη φωτογραφία 2 φαίνεται και πάλι η συγκεκριμένη οδός από την πλευρά της οδού Καζαντζάκη. Η οδός αυτή θα έπρεπε να διανοιχθεί σε όλη της την έκταση. Αυτό όμως η διοίκηση Μανδαλιανού δεν το έκανε κι έτσι την τελευταία στιγμή δημιουργεί έναν μικρό πεζόδρομο μεταξύ της περίφραξης του σχολείου και της παλιάς περίφραξης του ΔΑΚ.

Δουλειές του ποδαριού ή μισές δουλειές της διοίκησης Μανδαλιανού που, αφού δεν ασχολείται με αυτά που πρέπει, τρέχει κατόπιν εορτής να κάνει μπαλώματα. Προφανώς την πλήρη διάνοιξη του δρόμου την παραπέμπει για το επόμενο καλοκαίρι ή γενικώς την παραπέμπει στις Ελληνικές καλένδες, όπως κάνει με όλα τα ζητήματα.

Στην κύρια φωτογραφία του δημοσιεύματος φαίνεται ο αύλιος χώρος στον οποίο η διοίκηση Μανδαλιανού θέλει να στοιβάξει μαθητές δύο σχολείων και αυτό το παρουσιάζει σαν απολύτως φυσιολογικό. Μισοί δρόμοι, μισές αυλές, μισές αίθουσες, μισή παιδεία ήταν τελικά το όραμα της διοίκησης Μανδαλιανού που με θράσος λέει πως τα παιδιά του Δημοτικού δεν χρειάζονται εργαστήρια Φυσικής και Χημείας γιατί δεν τα εκτιμάνε.

Εάν οι μαθητές του 24ου και του 19ου δεν χωράνε τελικά στις αίθουσες του νεοανεγερθέντος κτηρίου, ας τοποθετήσει η διοίκηση Μανδαλιανού ένα ή δύο κίμπο σ’ αυτήν την τεράστια αυλή για να χωρέσουν όλοι. Δεν είναι ανάγκη να μείνουν τάξεις του 24ου στο ΔΑΚ. Επίσης η διοίκηση Μανδαλιανού ας χρησιμοποιήσει ως αίθουσες διδασκαλίας και τα γραφεία του διευθυντή και των δασκάλων. Γι’ αυτούς μπορεί να τοποθετήσει δύο κίμπο στην οροφή του σχολείου και να ανεβαίνουν εκεί με εξωτερική σκάλα.

Σ.

1
2
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ