Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥ«Μια σφαίρα χρειάζεται στον Γαρούφα»

«Μια σφαίρα χρειάζεται στον Γαρούφα»

Μια απαράδεκτη επίθεση βρίσκεται σε εξέλιξη εδώ και μέρες από το προφίλ του Ειδικού Σχολείου του Κορδελιού στο facebook σε βάρος του Θανάση Γαρούφα, προέδρου του Η’ Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και δημοτικού συμβούλου στο δήμο Κορδελιού Ευόσμου.

Δεν φτάνουν τα όσα προσβλητικά έχουν γραφεί για τα όσα αυτονόητα είπε ο κύριος Γαρούφας, δεν φτάνει η λάσπη που έχει πεταχτεί εναντίον του, αλλά η κατάσταση έχει πλέον ξεφύγει με σχόλια όπως τα παρακάτω:

«Εισαι και δασκαλος ντροπη σου το ονομα σου στην.κεραμεως αμεσως καραγκιοζη μου εγξνες και δημοτικος συμβουλος δεν ντρεπεσαι καραγκιοζη».

«Το πτυχιο σου να το βαλεις εκει που ξετεις αχρηστε μορφωμενος αμορφωτος».

«Μια σφαίρα τόν χρειάζεται!»

Η απαράδεκτη στοχοποίηση του Θανάση Γαρούφα δυστυχώς είναι το αποτέλεσμα του κοινωνικού αυτοματισμού που καλλιέργησε η διοίκηση Μανδαλιανού περί κοινωνικά ευαίσθητων που θέλουν τη μεταστέγαση του Ειδικού Σχολείου στο κτήριο του 19ου Δημοτικού Σχολείου Ευόσμου και κοινωνικά ανάλγητων και δεν θέλουν αυτήν την μεταστέγαση.

Ο κύριος Γαρούφας και κανένας άλλος δεν είπε ότι τα παιδιά του Ειδικού Σχολείου Κορδελιού πρέπει να συνεχίσουν να κάνουν μάθημα στις απαράδεκτες συνθήκες του κτηρίου που στεγάζονται μέχρι σήμερα. Ο κύριος Γαρούφας δεν άφησε σε καμιά περίπτωση να εννοηθεί ότι δεν νοιάζεται για τα παιδιά του Ειδικού Σχολείου ώστε κάποιοι να γράφουν πως θέλει να τα πετάξει στον Καιάδα.

Αυτό που λέει ο κύριος Γαρούφας είναι το αυτονόητο, ότι το Ειδικό Σχολείο δεν μπορεί και δεν είναι σωστό να εργαλειοποιείται το έτος 2022 προκειμένου να καταργηθεί ένα κτήριο Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και να υποβαθμιστεί ένα άλλο. Αυτό λέει ο κύριος Γαρούφας και αυτό θα έπρεπε να λένε όλοι. Θα έπρεπε να ντρέπονται όσοι εργαλειοποιούν το Ειδικό Σχολείο και όχι ο κύριος Γαρούφας που λέει το αυτονόητο.

Σε τελική ανάλυση για τις απαράδεκτες συνθήκες στέγασης του Ειδικού Σχολείου του Κορδελιού δεν φταίει ο Θανάσης Γαρούφας. Φταίει και παραφταίει η διοίκηση Μανδαλιανού που είναι συνέχεια της διοίκησης Λαφαζανίδη επί της οποίας ιδρύθηκε το Ειδικό Σχολείο και στεγάστηκε για τόσα χρόνια σ’ αυτές τις συνθήκες. Όχι, επειδή η διοίκηση Μανδαλιανού παριστάνει πως δεν έχει καμία σχέση με τη διοίκηση Λαφαζανίδη, να έχει την απαίτηση να το αποδεχτούμε κι εμείς παριστάνοντας τους ιθαγενείς. Όχι ο κύριος δήμαρχος να παριστάνει τον κοινωνικά ευαίσθητο ενώ η δική του διοίκηση, η διοίκηση Λαφαζανίδη, είναι κυρίως υπεύθυνη για το Ειδικό Σχολείο του Κορδελιού. Όχι ο κύριος Μανδαλιανός να έχει γίνει δήμαρχος με τις ψήφους της παράταξης Λαφαζανίδη αλλά να θέλει μόνο τις ψήφους κι όχι τις ευθύνες της.

Ο Θανάσης Γαρούφας είναι ένας ευγενικός άνθρωπος και σε καμιά περίπτωση κοινωνικά αναίσθητος. Αυτοί που γράφουν αυτές τις αθλιότητες στο facebook είναι σίγουρο πως δεν τον γνωρίζουν και έχουν παρασυρθεί από τον απαράδεκτο κοινωνικό αυτοματισμό που καλλιεργήθηκε από συγκεκριμένους.

Το πρόβλημα του Ειδικού Σχολείου πρέπει να λυθεί άμεσα και λύσεις έχουν προταθεί. Η διοίκηση Μανδαλιανού αρνείται να τις συζητήσει εμμένοντας στην αντιεκπαιδευτική και αντιεπιστημονική πρότασή της. Ας πιέσουν όλοι τη διοίκηση Μανδαλιανού να πράξει τα δέοντα αντί να επιτίθενται στον κύριο Γαρούφα. Επιπλέον αυτή η δημοσίευση με όλα αυτά τα άθλια σχόλια που την ακολουθούν σε βάρος του Θανάση Γαρούφα, προέδρου των δασκάλων του δήμου μας, πρέπει να κατέβει εδώ και τώρα, γιατί εκθέτει πρώτα από όλα το Ειδικό Σχολείο, στην σελίδα του οποίου και έχει δημοσιευθεί. Σίγουρα η διαπόμπευση και στοχοποίηση ενός συναδέλφου τους δεν υπηρετεί τον στόχο και το σκοπό της λειτουργίας της σελίδας τους.

Αφαιρέθηκε η σφαίρα από το Θανάση Γαρούφα…
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ