Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΤοπίο στην ομίχλη για τρία σχολεία του δήμου Κορδελιού Ευόσμου

Τοπίο στην ομίχλη για τρία σχολεία του δήμου Κορδελιού Ευόσμου

Ο κύριος δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου έκανε ένα βήμα παραπέρα και εκτός από ερασιτέχνης ηθοποιός έγινε και ερασιτέχνης σκηνοθέτης, σκηνοθετώντας το «Τοπίο στην ομίχλη».

Το «κατόρθωμα» του κυρίου Μανδαλιανού καμία σχέση δεν έχει με το αριστούργημα του Θόδωρου Αγγελόπουλου. Το «κατόρθωμα» του δημάρχου αφορά το 24ο Δημοτικό Σχολείο Ευόσμου, το 19ο Δημοτικό Σχολείο Ευόσμου και το Ειδικό Σχολείο Κορδελιού.

Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κορδελιού Ευόσμου της 31ης Αυγούστου 2022, διαπιστώσαμε πως η διοίκηση Μανδαλιανού δεν γνωρίζει τι μέλει γενέσθαι.

Δέκα μόλις ημέρες πριν από το άνοιγμα την έναρξη της σχολικής χρονιάς, τρία σχολεία δεν γνωρίζουν που θα κάνουν μάθημα. Ήξεις αφήξεις της διοίκησης Μανδαλιανού και κουβέντες από τις οποίες ούτε οι ίδιοι δεν έβγαζαν άκρη.

Δέκα ημέρες πριν το άνοιγμα των σχολείων και η διοίκηση Μανδαλιανού έχει διαμορφώσει ένα ομιχλώδες τοπίο καθώς τίποτα δεν είναι σίγουρο.

Θέλουν να συστεγάσουν το 24ο και το 19ο Δημοτικά Σχολεία Ευόσμου στο νεοανεγερθέν κτήριο του 24ου, αλλά θα  το κάνουν μόνο αν τους πει το Υπουργείο Παιδείας πως είναι νόμιμο.

Θέλουν να μεταφέρουν το 19ο Δημοτικό Σχολείο Ευόσμου στο κτήριο του 24ου Δημοτικού Σχολείου Ευόσμου, αλλά, όπως γράψαμε παραπάνω, θα το κάνουν μόνο αν τους πει το Υπουργείο Παιδείας πως κάτι τέτοιο είναι νόμιμο.

Θα μεταφέρουν το Ειδικό Σχολείο Κορδελιού στο κτήριο του 19ου Δημοτικού Σχολείου Ευόσμου, από ανθρωπισμό αλλά και επειδή υπάρχει εισαγγελική εντολή, όμως θα το κάνουν μόνο εάν το 19ο μπορεί νομίμως να μεταφερθεί στο κτήριο του 24ου Δημοτικού Σχολείου Ευόσμου. Δηλαδή, εάν δεν μπορεί να μεταφερθεί το 19ο νομίμως για συστέγαση με το 24ο, τότε δεν ισχύει ούτε ο ανθρωπισμός, ούτε η εισαγγελική εντολή, τα οποία τόσο έχει επικαλεστεί η διοίκηση Μανδαλιανού; Είναι ανθρωπισμός και εισαγγελική εντολή α λα καρτ;

Το πιο τραγικό όμως είναι το γεγονός πως και το 24ο Δημοτικό Σχολείο Ευόσμου θα μεταφερθεί στο νεοανεγερθέν κτήριό του, εφόσον αυτό είναι έτοιμο. Το κτήριο δεν είναι ακόμη έτοιμο να υποδεχτεί ούτε το 24ο και η διοίκηση Μανδαλιανού σχεδίαζε πώς θα μετακομίσει εκεί και το 19ο!

Αντί η διοίκηση Μανδαλιανού να φροντίσει να είναι έτοιμο το νέο κτήριο προκειμένου να λειτουργήσει, ασχολείτο με το πώς το 2022 θα καταργήσει το κτήριο του 19ου Δημοτικού Σχολείου ως κτηρίου Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Τοπίο στην ομίχλη για τρία σχολεία του δήμου μας, για τους μαθητές τους, για τους γονείς, για τους δασκάλους. Μια ταινία της διοίκησης Μανδαλιανού σε σκηνοθεσία του δημάρχου.

Αυτά τα απίστευτα και όμως αληθινά πράγματα συμβαίνουν για πρώτη φορά στο δήμο Κορδελιού Ευόσμου με τη διοίκηση Μανδαλιανού που ήρθε να σώσει τους δημότες από τις προηγούμενες κακές διοικήσεις.

Κ. Τσ.

Η Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης διαφωνεί με τη συστέγαση του 24ου και του 19ου Δημοτικών Σχολείων Ευόσμου
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ