Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΗ ευαισθησία του δημάρχου για τα παιδιά του Ειδικού Σχολείου Κορδελιού

Η ευαισθησία του δημάρχου για τα παιδιά του Ειδικού Σχολείου Κορδελιού

Η ευαισθησία του δημάρχου Κορδελιού Ευόσμου για τα παιδιά του Ειδικού Σχολείου Κορδελιού, με τον τρόπο που εκδηλώνεται, δεν είναι τίποτα άλλο παρά, για μία ακόμα φορά, το γνωστό μνημόσυνο με τα ξένα κόλλυβα της διοίκησης Μανδαλιανού.

Τρία χρόνια διοίκηση η παράταξη Μανδαλιανού δεν έκανε τίποτα για να λύσει το πρόβλημα της στέγασης του Ειδικού Σχολείου του Κορδελιού. Ξαφνικά αποφάσισε να το λύσει καταργώντας ένα ολόκληρο κτήριο Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στη Νέα Πολιτεία του Ευόσμου, σε μια περιοχή που το έχει απόλυτη ανάγκη γιατί έχει χιλιάδες νέα ζευγάρια με μικρά παιδιά.

Για να δικαιολογήσει ο κύριος δήμαρχος το φοβερό «κατόρθωμα» της κατάργησης του σχολικού κτηρίου του 19ου Δημοτικού Σχολείου Ευόσμου, προκειμένου να στεγάσει το Ειδικό Σχολείο, απευθύνεται όλη την ώρα στο θυμικό και διαφημίζει την ευαισθησία του για τους μαθητές του Ειδικού Σχολείου, λες και όσοι αντιδρούν στην αντιεκπαιδευτική του απόφαση για συστέγαση του 24ου και του 19ου Δημοτικών Σχολείων Ευόσμου είναι κοινωνικά ανάλγητοι απέναντι σ’ αυτά τα παιδιά.

Ο δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου, ο κύριος Μανδαλιανός, δεν έκανε καμία ενέργεια προς την κυβέρνηση και προς την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ώστε να βρεθεί λύση στη στέγαση του Ειδικού Σχολείου. Δεν χτύπησε τη γροθιά του στα τραπέζι τους, δεν τους είπε πως αν δεν βρουν λύση θα νοικιάσει κτήριο για να στεγάσει το Ειδικό Σχολείο έστω και σε υψηλή τιμή, γιατί είχε βρεθεί τέτοιο κτήριο. Ο κύριος Μανδαλιανός κοντολογίς δεν εκβίασε τις εξουσίες που βρίσκονται πάνω απ’ αυτόν και δεν τις «κρέμασε στα μανταλάκια» για κοινωνική αναλγησία απέναντι στα παιδιά του Ειδικού Σχολείου.

Ο κύριος Μανδαλιανός όμως εκβιάζει και «κρεμάει στα μανταλάκια» για κοινωνική αναλγησία όσους αντιδρούν στην αντιεκπαιδευτική του απόφαση, «κρεμάει στα μανταλάκια» γονείς, παιδαγωγούς, δημοτικούς συμβούλους, «κρεμάει στα μανταλάκια» όσους αισθάνεται ότι είναι πιο αδύναμοι από αυτόν.

Την κοινωνική του ευαισθησία για τα παιδιά του Ειδικού Σχολείου θα την έδειχνε ο κύριος Μανδαλιανός εάν τα έβαζε με τους ανωτέρους του για χάρη αυτών των παιδιών. Αυτού του είδους η επίκληση της κοινωνικής ευαισθησίας για χάρη των παιδιών του Ειδικού Σχολείου δεν είναι κοινωνική ευαισθησία αλλά κοινωνική αναλγησία. Αντί ο δήμαρχος και η διοίκησή του να βρουν και να απαιτήσουν λύση από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και από την κυβέρνηση, απαιτούν από τις σχολικές κοινότητες του 24ου και του 19ου Δημοτικού Σχολείου να δεχτούν την αντιεκπαιδευτική τους απόφαση χωρίς να αντιδρούν.

Η κοινωνική ευαισθησία του κυρίου Μανδαλιανού, έτσι όπως εκφράζεται στο συγκεκριμένο ζήτημα,  μπορεί να συγκριθεί μόνο με περικοπή μισθών προκειμένου να δοθεί επίδομα σε κάποια κοινωνική ομάδα που το χρειάζεται. Ο κύριος Μανδαλιανός, σε απλά Ελληνικά, ζητάει από τους απλούς πολίτες να πληρώσουν το μάρμαρο του Ειδικού Σχολείου, το οποίο πρέπει να πληρωθεί από τη διοίκησή του και τους υπόλοιπους αρμοδίους φορείς.

Από τέτοια κοινωνική ευαισθησία χορτάσαμε σ’ αυτόν τον τόπο. Έτσι κάνουν τους κοινωνικά ευαίσθητους όλοι. Αυτή η κοινωνική ευαισθησία είναι εύκολη, αλλά ο τόπος χρειάζεται στο τιμόνι του πραγματικά κοινωνικά ευαίσθητους ανθρώπους που να μπορούν να χτυπήσουν το χέρι στο τραπέζι των αρμοδίων για να λύσουν κοινωνικά προβλήματα. Εάν δεν μπορούν ας παραιτηθούν και ας αφήσουν τους λεονταρισμούς στους απλούς πολίτες. Τους λεονταρισμούς να τους κάνουν στα υπουργεία.

Βασίλης Κιμ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ