Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΚώστας Τερζόπουλος: Ο πολιτισμός δεν μπορεί να είναι αντικείμενο προς πώληση

Κώστας Τερζόπουλος: Ο πολιτισμός δεν μπορεί να είναι αντικείμενο προς πώληση

Ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook έκανε ο Κώστας Τερζόπουλος, Σύμβουλος της Κοινότητας Ελευθερίου Κορδελιού και πρώην πρόεδρος του Συλλόγου Ποντίων Ελευθερίου Κορδελιού, με την οποία καυτηριάζει το εισητήριο που έβαλε στις εκδηλώσεις του ο Σύλλογος Ποντίων του Κορδελιού.

Η ανάρτηση του κυρίου Τερζόπουλου είναι η εξής:

«Το είδαμε κι αυτό…. Για να παρακολουθήσεις λέει το “Μοθοπωρί Αροθυμίας” οφείλεις πλέον να καταβάλεις και εισιτήριο….

Για να πετύχουν αυτόν τον ιδιοφυή και έξυπνο στόχο, οι σημερινοί διοικούντες τον Σύλλογο Ποντίων Ελευθερίου – Κορδελιού, μεταφέρουν την εκδήλωση σε έναν περιφραγμένο και ψυχρό χώρο ενός προαύλιο σχολείου, σχεδόν στα όρια της πόλης, λίγο πριν τον περιφερειακό.

Όταν δεν σέβεσαι την μνήμη των προγόνων σου και επιτρέπεις την κατάθεση στεφάνου, στο μνημείο Γενοκτονίας, σε ομοϊδεάτες των γενοκτόνων, έρχεται ως φυσικό επακόλουθο της ανοησίας σου, η απομάκρυνση εκδηλώσεων από τον συγκεκριμένο χώρο. Έναν χώρο που, εδώ και δύο δεκαετίες, οι παλαιότεροι καθιερώσαμε ως σημείο αναφοράς του “Μοθωπορί Αρωθυμίας”. Μία πλατεία ταυτισμένη με την συγκεκριμένη εκδήλωση, την οποία ο πολύς κόσμος αποκαλεί πλατεία των Ποντίων.

Οι λόγοι που προφανώς επιδιώκουν, με την επιβολή εισιτηρίου, είναι τα επιπλέον έσοδα για τον Σύλλογο. Απευθύνονται όμως σε έναν κόσμο, ο οποίος λόγω της ενεργειακής κρίσης και της ακρίβειας έχει μεγάλες οικονομικές  ανάγκες αλλά και ανάγκες για λίγη διασκέδαση. Αντί όλων αυτών θα ήταν προτιμότερο να περιορίσουν τα έξοδα του Συλλόγου, όπως πχ εσωτερικές εκδηλώσεις, σπατάλες σε χοροδιδασκάλους με μηδενικό αντίκρισμα και να επιδιώξουν άλλες πηγές εσόδων ή επιχορηγήσεων….

Ο πολιτισμός δεν μπορεί να είναι αντικείμενο προς πώληση….»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ