Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥTo «EyeHarp» στα ειδικά σχολεία του Δήμου Κορδελιού Ευόσμου

To «EyeHarp» στα ειδικά σχολεία του Δήμου Κορδελιού Ευόσμου

Τον Δήμο Κορδελιού Ευόσμου επισκέφθηκε ο διεθνής  Έλληνας επιστήμονας -νέας γενιάς- κ. Ζαχαρίας Βαμβκούσης, ο οποίος με την κορυφαία παγκόσμια εφεύρεση του, τη μοναδική και απίστευτη εφαρμογή του «EyeHarp» βοηθά τα άτομα με τετραπληγία να παίζουν μουσική με τα μάτια.
Στόχος της επίσκεψης του ήταν να διαθέσει δωρεάν την τεχνολογία του EyeHarp, η οποία επιτρέπει στα άτομα με τετραπληγία να παίξουν μουσική με τα μάτια και στα 3 ειδικά σχολεία του Δήμου μας, καθιστώντας τον Δήμο Κορδελιού Ευόσμου τον πρώτο Δήμο Πανελλαδικά που θα δώσει τη δυνατότητα στα παιδιά με τετραπληγία να ασχοληθούν με την Μουσική.
«Καλωσορίζουμε για δεύτερη φορά στον Δήμο μας κ. Ζαχαρία Βαμβακούση, τον εφευρέτη και δημιουργό του EyeHarp, ενός προγράμματος που αποδεικνύει ότι  όταν  η δύναμη της θέλησης και η πρόοδος της επιστήμης συναντηθούν με  την τεχνολογία, μόνον οφέλη προκύπτουν για όλα τα μέλη της κοινωνίας, κυρίως όσα αγωνίζονται για ισονομία, αποδοχή, και προσβασιμότητα, σε  μια κοινωνία  χωρίς αποκλεισμούς και προκαταλήψεις», δήλωσε ο Δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου Κλεάνθης Μανδαλιανός, ευχαριστώντας φανερά συγκινημένος  τον κ. Βαμβακούση για την προσφορά του, τονίζοντας ότι ο Δήμος θα εξασφαλίσει όλες τις απαραίτητες προϋποθέσεις,  ώστε το πρόγραμμα να μπει σύντομα στα 3 ειδικά σχολεία του Δήμου μας και να τα γεμίσει χαρά και μουσική.
Επισημαίνεται ότι η επίσκεψη του κ. Βαμβακούση έγινε με πρωτοβουλία της Κοινότητας Ευόσμου, ως συνέχεια της συναυλίας που πραγματοποιήθηκε τον Δεκέμβριο του 2021 στο Πολυλειτουργικό Κέντρο με τη συνδρομή της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού,  “Όταν τα μάτια παίζουν μουσική”, με την τετραπληγική μουσικό Αλεξάνδρα Κερλίδου και τη γνωστή τραγουδίστρια Νατάσσα Μποφίλιου και της πρότασης της Κοινότητας Ευόσμου να εξασφαλιστεί η εφαρμογή για τα 3 ειδικά σχολεία του Δήμου. Για τον λόγο αυτό παρόντες στη συνάντηση ήταν ο Πρόεδρος της Κοινότητας Ευόσμου κ. Παναγιώτης Φωτιάδης, η Κοινοτική Σύμβουλος κ. Μαρία Βαρσαμά και ο καθ’ ύλην αρμόδιος Αντιδήμαρχος Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης κ. Γιώργος Σταυρίδης.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Ζαχαρίας Βαμβακούσης με καταγωγή από την Κρήτη, εργάζεται ως ερευνητής στο Πανεπιστήμιο PompeuFabra στη Βαρκελώνη, διδάσκει μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας Zoom και έχει μαθητές από την Ισπανία, την Ελλάδα, την Αυστραλία και την Ολλανδία.
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ