Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΚωλυσιεργία του δημάρχου και για την υπόθεση του 24ου Δημοτικού Σχολείου Ευόσμου

Κωλυσιεργία του δημάρχου και για την υπόθεση του 24ου Δημοτικού Σχολείου Ευόσμου

Δύο εβδομάδες πριν από τον άνοιγμα των σχολείων, η διοίκηση Μανδαλιανού αφήνει σε αγωνία γονείς και μαθητές του 24ου Δημοτικού Σχολείου Ευόσμου, του 19ου Δημοτικού Σχολείου Ευόσμου και του Ειδικού Σχολείου Κορδελιού.

Ο δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου αποφάσισε να συστεγάσει το 24ο και το 19ο Δημοτικά Σχολεία Ευόσμου στο νεοανεγερθέν κτήριο του πρώτου, ώστε να στεγάσει στο κτήριο του δεύτερου το Ειδικό Σχολείο του Κορδελιού.

Η απόφαση αυτή του δημάρχου έρχεται σε σύγκρουση με την άποψη των Συλλόγων Γονέων των δύο δημοτικών σχολείων του Ευόσμου, με την άποψη της Ένωσης Γονέων του δήμου, με την άποψη της αντιπολίτευσης του δήμου και με την άποψη του Η΄ Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, καθώς η διοίκηση του δήμου προσπαθεί να στερήσει ένα κτήριο Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης από μια περιοχή που το έχει απόλυτη ανάγκη και να στοιβάξει τους μαθητές δύο σχολείων σ’ ένα κτήριο.

Ο δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου όμως ούτε βάζει την υπογραφή του σ’ αυτήν την απόφαση, ούτε ανακαλεί την απόφαση, αφήνοντας σε αγωνία γονείς και μαθητές τόσων σχολείων. Ο δήμαρχος λειτουργεί και στην υπόθεση αυτή, όπως ακριβώς λειτουργεί στις υποθέσεις του ΚΕΠ, των κόμβων της 25ης Μαρτίου και πολλών άλλων. Κωλυσιεργία και Άγιος ο Θεός.

Η συμπεριφορά της διοίκησης Μανδαλιανού είναι απερίγραπτη. Αλλά δεν μπορεί να περιμένει κάποιος κάτι άλλο από έναν δήμαρχο που άφησε το δήμο για παραπάνω από μία εβδομάδα χωρίς αντιδημάρχους επειδή δεν συμφωνούσαν στις θέσεις.

Η αγωνία όμως γονιών και μαθητών είναι διαφορετικό πράγμα από τις διοικητικές καρέκλες, από το ΚΕΠ και από τους κόμβους της οδού 25ης Μαρτίου, οπότε ο δήμαρχος ας ανακαλέσει την προφορική απόφασή του για συστέγαση των δύο σχολείων. Τέτοια τραγική και αντιπαιδαγωγική ενέργεια δεν έκανε καμία από τις διοικήσεις του ενιαίου δήμου Κορδελιού Ευόσμου.

Κιμ. Ο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ