Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΊσως δεν πρέπει να υπάρξουν προεκλογικές συμμαχίες στο δήμο Κορδελιού Ευόσμου

Ίσως δεν πρέπει να υπάρξουν προεκλογικές συμμαχίες στο δήμο Κορδελιού Ευόσμου

Μια άλλη ματιά στα περί συμμαχιών στο δήμο Κορδελιού Ευόσμου

Στο δήμο Κορδελιού Ευόσμου όλοι περιμένουν μια μεγάλη συμμαχία μεταξύ κάποιων υποψηφίων δημάρχων της αντιπολίτευσης που ήδη έχουν ανακοινώσει την υποψηφιότητά τους για τις προσεχείς δημοτικές εκλογές.

Αυτήν την εξέλιξη περιμένουν περισσότερο απ’ όλους οι περισσότεροι από τους υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους -κυρίως αυτοί που κουβαλάνε πολλές ψήφους- προκειμένου να επιλέξουν να πάνε με το συνδυασμό της νίκης.

Οι περισσότεροι πιστεύουν πως μια τέτοια συμμαχία θα δημιουργήσει σίγουρα τις συνθήκες για να κερδηθεί ο νυν δήμαρχος, ο οποίος έχει υποστεί τεράστια φθορά από την ανυπαρξία της διοίκησής του αλλά σίγουρα δεν θα πέσει σαν ώριμο φρούτο εάν δεν έχει αντίπαλο.

Γίνονται λοιπόν συζητήσεις και προσπάθειες να γίνουν συμμαχίες προκειμένου η διοίκηση Μανδαλιανού να χάσει σίγουρα τις επερχόμενες δημοτικές εκλογές.

Την περίπτωση τέτοιες συμμαχίες να είναι καταστροφικές για τις παρατάξεις που θα τις συνάψουν τη σκέφτηκε κανείς; Σκέφτηκε κανείς ότι τέτοιου είδους συμμαχίες, που θα φαίνονται δυνατές, ίσως το μόνο που θα κάνουν θα είναι να δώσουν αέρα στα φθαρμένα πανιά της παράταξης Μανδαλιανού, η οποία πνέει τα λοίσθια;

Ο δήμος Κορδελιού Ευόσμου από συστάσεώς του δεν κατάφερε να κάνει ούτε ένα βήμα μπροστά. Ένας λόγος γι’ αυτό, ίσως ο κύριος, ήταν οι σφοδρές συγκρούσεις που δημιουργήθηκαν στο εσωτερικό των διοικήσεων με αποτέλεσμα να μην μπορεί να διοικηθεί ο δήμος.

Κάθε φορά που ξεκινάει η συζήτηση για την αντικατάσταση των αντιδημάρχων, όπως είχε συμφωνηθεί, ξεκινάει η σύγκρουση στο εσωτερικό των παρατάξεων. Ο κόσμος αυτά τα γνωρίζει.

Γιατί λοιπόν να ψηφίσει ενδεχόμενη μεγάλη συμμαχία μεταξύ ανθρώπων που συγκρούστηκαν σφοδρά στο παρελθόν και άφησαν το δήμο χωρίς διοίκηση; Για να ζήσει τα ίδια; Είναι πολύ πιθανό το ενδεχόμενο ο κόσμος να γυρίσει την πλάτη σε μια τέτοια συμμαχία και να ψηφίσει ξανά την παράταξη Μανδαλιανού.

Αυτό που έχουν να κάνουν άμεσα οι υποψήφιοι δήμαρχοι της αντιπολίτευσης είναι να προχωρήσουν ανακοινώνοντας το πρόγραμμα και τους στόχους τους, τις αρχές των παρατάξεών τους.

Αυτό που έχουν να κάνουν άμεσα οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι είναι να ενταχθούν σε κάποια από αυτές τις παρατάξεις στη βάση των κοινών αρχών και στόχων και όχι στη βάση του ζυγίσματος ποια παράταξη θα έχει τις περισσότερες πιθανότητες να κερδίσει τις εκλογές.

Εάν προχωρήσει ο κάθε υποψήφιος δήμαρχος μόνος του, αυτός που θα βρεθεί στο 2ο γύρο θα κερδίσει 100% τον Κλεάνθη Μανδαλιανό, γιατί θα τον ψηφίσουν οι ψηφοφόροι και της υπόλοιπης αντιπολίτευσης αφού η παράταξή του δεν θα είναι προϊόν παζαρεμάτων.

Εάν όμως απέναντι στον Κλεάνθη Μανδαλιανό στο 2ο γύρο βρεθεί ένα συνονθύλευμα, αποτέλεσμα παζαρεμάτων, κατά πάσα πιθανότητα θα εκλεγεί για 2η φορά ο κύριος Μανδαλιανός.

Ας κινηθούν δυναμικά, λοιπόν, οι υποψήφιοι δήμαρχοι της αντιπολίτευσης και ας αφήσουν τους λογαριασμούς και τις προσθαφαιρέσεις.

Δημ. Θ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ