Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΗ κοντόφθαλμη παράταξη Μανδαλιανού…

Η κοντόφθαλμη παράταξη Μανδαλιανού…

Η παράταξη του Κλεάνθη Μανδαλιανού, η «Νέα Πνοή», αυτή με το Ήθος και το Όραμα που ήρθε με φόρα να πάει μπροστά το δήμο, αποδείχτηκε κοντόφθαλμη από τη στιγμή που εξελέγη και πριν προλάβει να αναλάβει τη διοίκηση του δήμου.

Εξαιτίας του προηγούμενου εκλογικού νόμου για τις δημοτικές εκλογές, η παράταξη Μανδαλιανού για να διοικήσει έπρεπε να συμμαχήσει με κάποια άλλη παράταξη. Ξεκίνησε λοιπόν τις επαφές με την παράταξη του απερχόμενου τότε δημάρχου Πέτρου Σούλα.

Εν τω μεταξύ εξελέγη κυβέρνηση η Νέα Δημοκρατία και άλλαξε το νόμο δίνοντας στις παρατάξεις που κέρδισαν τις δημοτικές εκλογές απόλυτη πλειοψηφία στην Οικονομική Επιτροπή και στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής.

Με την αλλαγή αυτή στο νόμο η Νέα Πνοή μπορούσε να διοικήσει μόνη της, αφού σημαντικά θέματα μπορεί να τα ψηφίσει μόνη της στην Οικονομική Επιτροπή και στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής. Όμως ο νέος νόμος δεν αφαίρεσε την περίπτωση να υπάρξει συνδιοίκηση.

Η παράταξη Μανδαλιανού όμως αποφάσισε να χρησιμοποιήσει εκείνο το τμήμα του νόμου που της επέτρεπε να περάσει σημαντικά ζητήματα στις δύο επιτροπές, μετατρέποντας το Δημοτικό Συμβούλιο, το ανώτατο όργανο διοίκησης του δήμου, σε ουρά και όχι να συνδιοικήσει.

Όχι μόνο αυτό, αλλά η παράταξη Μανδαλιανού έκοψε τις επαφές με τον τότε απερχόμενο δήμαρχο, Πέτρο Σούλα, χωρίς καν να τον ενημερώσει για τις προθέσεις και τις αποφάσεις της. Άφησε ολόκληρο δήμαρχο να αναμένει στο ακουστικό του.

Κοντόφθαλμη παράταξη Μανδαλιανού μέχρι εκεί που δεν παίρνει. Ο κύριος Σούλας είχε συγκρουστεί πριν από τις εκλογές σφοδρά με τον κύριο Καμαρινό, όπως σφοδρή σύγκρουση υπήρξε μεταξύ των κυρίων Μανδαλιανού και Καμαρινού. Η παράταξη Μανδαλιανού θα μπορούσε να είχε μαζί της τον κύριο Σούλα. Άλλωστε με τον τέως δήμαρχο ο νυν δεν είχε ανταλλάξει κουβέντες, ούτε και υπήρξε κάποια όξυνση στις σχέσεις τους. Ο κύριος Μανδαλιανός και η παράταξή του θα μπορούσαν να είχαν συμμαχήσει με την παράταξη Σούλα και να είχαν κλείσει τις πόρτες και τα παράθυρα μελλοντικής συνεργασίας των κυρίων Καμαρινού και Σούλα. Επέλεξαν όμως να αφήσουν τον Πέτρο Σούλα να αναμένει στο ακουστικό του.

Η κοντόφθαλμη παράταξη Μανδαλιανού κατάφερε να φέρει κοντά τους κυρίους Καμαρινό και Σούλα μετά την τόσο σφοδρή σύγκρουση που είχαν. Όχι μόνο αυτό, αλλά κατά τη διάρκεια της θητείας της κατάφερε να οξύνει ακόμα περισσότερο τις σχέσεις της και με τις δύο παρατάξεις και να τις φέρει ακόμα πιο κοντά.

Γιατί συμπεριφέρθηκε τόσο κοντόφθαλμα η παράταξη Μανδαλιανού; Ίσως γιατί σε μια ενδεχόμενη συμμαχία με την παράταξη Σούλα να υπήρχαν σοβαρά προβλήματα στη διανομή των «καρεκλών». Μόνη της διοικούσε η παράταξη Μανδαλιανού και άφησε πάνω από μια εβδομάδα το δήμο χωρίς αντιδημάρχους γιατί δεν μπορούσαν να τα βρουν στις αντιδημαρχίες. Αν θα έπρεπε να δώσουν αντιδημαρχίες και στην παράταξη Σούλα τα πράγματα θα ήταν ακόμα δυσκολότερα. Ίσως πάλι να ήταν η υπεροψία του δημάρχου και της παράταξής του. Ίσως να ήταν τα δυο μαζί.

Το «κατόρθωμα» της κοντόφθαλμης συμπεριφοράς της ήρθε η ώρα να το «λουστεί» η παράταξη Μανδαλιανού. Ίσως κατάφεραν με αυτήν τη συμπεριφορά να κάνουν τους κυρίους Σούλα και Καμαρινό να βρεθούν στην ίδια πλευρά στην πορεία για τις επερχόμενες δημοτικές εκλογές. Και επειδή η παράταξη Μανδαλιανού σίγουρα θα θέσει το ερώτημα πώς θα τα βρουν δύο αυτοδιοικητικοί που συγκρούστηκαν τόσο σφοδρά μεταξύ τους, η απάντηση είναι εύκολη. Αφού η παράταξη Μανδαλιανού δεν μπορεί να τα βρει με κανέναν και αφού έχει βάλει όλη την αντιπολίτευση απέναντί της, κάποιοι έπρεπε να τα βρούνε με κάποιους.

Κ. Τσ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ