Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΝΕΑΣε γκρο πλαν οι προοπτικές για την ανάπτυξη της  Θεσσαλονίκης,  με τα...

Σε γκρο πλαν οι προοπτικές για την ανάπτυξη της  Θεσσαλονίκης,  με τα συνεχόμενα αυτογκόλ!

Το παρακάτω δελτίο τύπου εξέδωσαν 473 μεγάλες επιχειρήσεις της Θεσσαλονίκης

Ο γρήγορος οδικός χάρτης για την ανάταξη της Θεσσαλονίκης!

Κάποιο “αόρατο χέρι” προσπαθεί να επιβάλλει παράνομες ρυθμίσεις για την υποβάθμιση της Θεσσαλονίκης.  Χρειάζεται άμεση άρση των εμποδίων ανάπτυξης.

Να ενδυναμωθεί η επικοινωνία με επαρκή συχνότητα για τα αναγκαία οικονομικά θέματα Θεσσαλονίκης! Μόνο σχέδια δεν αρκούν!

https://neoreumaneoorama.blogspot.com/2022/08/blog-post_10.html

            Ακούστηκαν ορισμένες σωστές παρατηρήσεις το τελευταίο διάστημα. Ο ΠΘ, όλη η κοινωνία και τα μέσα ενημέρωσης εμφατικά τονίζουν την αναγνώριση του προβλήματος υστέρησης και ειδικά της δυτικής Θεσσαλονίκης και την ανάγκη ανάταξης της. Οι βουλευτές τόνισαν ότι πρέπει να ακούσουμε τη βάση.

            Κάθε μέρα έχουμε επίσημα ένα νέο αυτογκόλ για την υποβάθμιση. Περιφερειακό χωροταξικό, ΓΠΣ Δήμου, καταστροφικό επιχειρηματικό πάρκο δυτικά, μονόπλευρο θαλάσσιο μέτωπο!        

            Τίθεται το ερώτημα, αν με το αφήγημα μακετών και ΕΧΣ σε βάθος δεκαετιών, που υπάρχει στη Θεσσαλονίκη “ξεκολλάει” η ανάταξη? Χρειάζονται και άλλες σοβαρές παρεμβάσεις. Χρειάζεται η άρση των εμποδίων ανάπτυξης που κατατρέχουν τη περιοχή.

            Πρόσφατα επίσημα η  Eurostat,  αναφέρει ότι το αγοραστικό ΑΕΠ της χώρας είναι προτελευταίο στην ΕΕ και της Θεσσαλονίκης προφανώς τελευταίο.

            Η Θεσσαλονίκη έχασε το 65% του ΑΕΠ της από το 2000. Η χώρα 25%. Από 1η περιφέρεια έγινε 8η και το ΑΕΠ της από το 92% της ΕΕ έπεσε στο 48%, με τα ίδια δεδομένα.

            Το αφήγημα που ακούγεται έχει 2 παραδοχές, χωρίς αποτέλεσμα. Παραδέχεται μεν την βύθιση της περιοχής και την παραμονή της σε αυτή. Παραπέμπει την ανάταξη σε 10+ χρόνια (μετά τα 20 της βύθισης) και μάλιστα με σχέδια και μελέτες για έργα που δεν παράγουν ΑΕΠ (όσο καλοδεχούμενα και να είναι).  Η χώρα πτώχευσε με πολλές υποδομές και δημόσια έργα με δανεικά!

            π.χ. Ανάπτυξη δυτικά πως μπορεί να γίνει? Με ένα πάρκο, με ένα νοσοκομείο? Φυσικά είναι καλοδεχούμενα.

            Οι 473 μεγάλες επιχειρήσεις και ενώσεις πολιτών και το think- tank Νέο Ρεύμα – Νέο Όραμα αποτελείται από επιχειρήσεις και πολίτες που έχουν στόχο την ανάπτυξη, τις επενδύσεις, απασχολούν 15.000 εργαζόμενους, έχουν πωλήσεις ~ το 50% του ΑΕΠ της Κ. Μακεδονίας. Οι προτάσεις είναι οριζόντιες και δεν επιζητούν κρατικά χρήματα.

            Τι προτείνεται από την μεγαλύτερη δυνατή συναίνεση πολλών βουλευτών, ευρωβουλευτών, πολλών Δήμων, πολιτών και μεγάλων επιχειρήσεων με σοβαρό εκτόπισμα!

            Άρση των εμποδίων ανάπτυξης, ανάταξης και προσέλκυσης παραγωγικών επενδύσεων χωρίς  να χρειάζονται κρατικά χρήματα. Δεν μας ταιριάζει η σιωπή!

            1) Ευθυγράμμιση με την νομιμότητα της ΕΕ και  επικαιροποίηση του περιφερειακού χωροταξικού για να γίνουν επιτέλους επενδύσεις δυτικά. Η μόνη περιοχή στην ΕΕ,  που παράνομα δεν μπορεί να αναπτυχθεί. Χρειάζεται παραίνεση. Το συμφώνησε ο Υπουργός, καθυστερεί την υλοποίηση δε. Οι 473 μεγάλες επιχειρήσεις και οι 2 Δήμοι Δυτικής Θεσσαλονίκης ζητούν διόρθωση του χωροταξικού: https://neoreumaneoorama.blogspot.com/2020/12/real-news-2.html 

            2) Το ΓΠΣ του Δήμου Θεσσαλονίκης απεστάλη με 3 καταστροφικές και παράνομες διατάξεις. Μειώνει πληθυσμό πόλης κατά 200.000 κατοίκους. Διώχνει με λουκέτα χιλιάδες μη οχλούσες μονάδες παραγωγής, απόλυτα παράνομα σύμφωνα με τον νόμο 4635/19 και το Περιφερειακό Χωροταξικό. Επαναφέρει παράνομα και προφανώς υπέρ μόνο συμφέροντος τους χάρτες ερήμωσης της δυτικής Θεσσαλονίκης, που η ίδια η Διεύθυνση Σεβέζο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και ο Πρόεδρος Γιούνκερ ειδικά για τη δυτική Θεσσαλονίκη επιτάσσουν ότι δεν υπάρχουν περιορισμοί χρήσεων εκτός ορίων δεξαμενών. Σκάνδαλο μεγάλο. Να γίνουν άμεσα οι διορθώσεις από ΥΠΕΝ και Δήμο!

Ο Δήμος ζήτησε την κατάργηση των χαρτών ερήμωσης, με επαμφοτερίζουσα λογική, χωρίς αναφορές στο παράνομο τους, αλλά στο ότι το κράτος δεν έχει επιβάλει περιορισμούς, που και αυτοί δεν προβλέπονται νομικά από την νομοθεσία της ΕΕ. https://neoreumaneoorama.blogspot.com/2022/07/blog-post_16.html

            3) Στο ΕΧΣ για το θαλάσσιο μέτωπο να θεσπιστούν θετικές πολεοδομικές διατάξεις κέντρου πόλεως δυτικά του λιμανιού, όπως και ανατολικά. Να ισχύσει το δόγμα της ισόρροπης ανάπτυξης δυτικά – ανατολικά. Είναι σκανδαλώδης υποβάθμιση. Μόνο ημιβούρκος και πεζόδρομος είναι αστείο!

Διαβάστε σχετικά: Παραλιακό μέτωπο – Οκτώ αυταπόδεικτες αλήθειες που  προκύπτουν από το κείμενο του ΕΧΣ

Οι επίσημες προτάσεις: https://neoreumaneoorama.blogspot.com/2022/02/blog-post_19.html

            4) Να γίνουν τα έργα στο Καλοχώρι- Πόντου και να μην υπάρχει ο φόβος  ΒΙΠΕ- πάρκου  3 χλμ από κέντρο, που είναι ένα νέο καταστροφικό πολεοδομικό “τείχος φράγμα” δυτικά. Δεν ξανάγινε πουθενά στη χώρα και στην ΕΕ. Στην Αθήνα δεν υπάρχει στο Λαύριο και Ασπρόπυργο, αλλά μόνο στο Σχηματάρι 80 χλμ. Πάνε να επιβληθούν νέες καταστροφικές εισφορές σε γη 15%,  αναστολές αδειών για χρόνια και να παρακαμφθεί η συναίνεση του 55% που χρειάζεται. Είναι εκβιασμός και ομηρία.

Τα στοιχεία για το Καλοχώρι: https://neoreumaneoorama.blogspot.com/2021/09/blog-post_27.html

https://youtu.be/liGNf0-9d9w

https://neoreumaneoorama.blogspot.com/2022/07/943-2.html

https://cityportal.gr/schedio-dimioyrgias-viomichanikoy-parkoy-sto-kalochori-sovares-antidraseis-gia-ti-dimioyrgia-epicheirimatikoy-parkoy-kai-tis-kleistes-synantiseis/?fbclid=IwAR00IXKDvKFvcZXoo3hbvAkk-TSIQ8gBeA2_3npgwaujA2C1-HptWk3_iyo

            5) Το γραφείο ΠΘ και το ΥΜΑΘ προτείνεται να ασχολείται κυρίως  με την προσέλκυση πραγματικών επενδύσεων και να βοηθά τις απεμπλοκές.

            6) Το πολύπαθο εκθεσιακό κέντρο έχει χρονικό ορίζοντα μετά 10 + χρόνια, ή συνολικά 15 χρόνια και περίεργα ακόμη διαφημίζεται για το κέντρο. Πουθενά στον κόσμο δεν έγινε νέο εκθεσιακό στο κέντρο, σε ξένο οικόπεδο της ΕΤΑΔ, και χωρίς να υπάρχουν τα 240 εκατ. €. Μάλιστα το μισό εκθεσιακό δεν θα φέρει προκοπή και θα χάσουμε οριστικά την εκθεσιακή μας ταυτότητα, που ήδη χάνεται. Τα νέα εκθεσιακά κέντρα γίνονται άμεσα και γρήγορα σε 1 χρόνο, με παραχώρηση δυτικά, στους Λαχανόκηπους, με ~50 εκατ.€ και χωρίς κρατικοδίαιτα χρήματα!

            Διαφορετικά η περιοχή δεν θα αναταχθεί,. Θα μιλάμε για νέες ήττες, ενώ έχουμε πολλές και καλές δυνατότητες. Προτείνουμε να  ενημερωθεί ο ΠΘ και όλη η πολιτική ηγεσία.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ