Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΘα μπορούσε το ΚΕΠ της Πολεοδομίας Ευόσμου να διαμορφωθεί με αυτεπιστασία

Θα μπορούσε το ΚΕΠ της Πολεοδομίας Ευόσμου να διαμορφωθεί με αυτεπιστασία

Συμπληρώθηκαν δέκα μήνες από τότε που το Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών που βρισκόταν στην οδό Ολυμπιάδος υπέστη έξωση εξαιτίας της ολιγωρίας της διοίκησης Μανδαλιανού. Η διοίκηση του δήμου αποφάσισε να μεταστεγάσει το ΚΕΠ σε χώρο που θα διαμορφωθεί στο κτήριο της Πολεοδομίας Ευόσμου, αλλά ο χώρος ακόμη δεν διαμορφώθηκε. Το έργο της διαμόρφωσης του χώρου ανατέθηκε σε ιδιώτη. Θα μπορούσε να το κάνει ο δήμος με αυτεπιστασία, χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες του;

Ρωτήσαμε μηχανικό και η απάντηση ήταν απόλυτη. Ο δήμος μπορούσε να κάνει αυτό το έργο μόνος του. Έχει και μηχανικούς και ειδικούς συνεργάτες που εύκολα θα μπορούσαν να κάνουν την τόσο απλή μελέτη του χώρου. Οι Υπηρεσίες του δήμου θα μπορούσαν να προσαρμόσουν τα υλικά που ξηλώθηκαν από τον παλιό χώρο του ΚΕΠ ώστε να χρησιμοποιηθούν στο νέο.

Ίσως η απάντηση της διοίκησης του δήμου να είναι πως οι υπηρεσίες είναι υποστελεχωμένες. Αν αυτό είναι το πρόβλημα, θα μπορούσε ο δήμος, με απόφαση δημάρχου, να προσλάβει οικοδόμους με δίμηνες συμβάσεις.

Γινόταν λοιπόν να διαμορφωθεί ο χώρος με αυτεπιστασία. Άλλωστε στο συγκεκριμένο κτήριο της Πολεοδομίας Ευόσμου και τα ΚΑΠΗ και τα ιατρεία και οι τουαλέτες, έγιναν με αυτεπιστασία κατά την περίοδο άλλων διοικήσεων.

Είχε, λοιπόν, δίκιο ο πρώην αντιδήμαρχος Μιχάλης Χωραφάς ότι θα μπορούσε η διαμόρφωση του χώρου του ΚΕΠ να γίνει με αυτεπιστασία και σε σύντομο χρονικό διάστημα. Δυστυχώς από τη διοίκηση Μανδαλιανού λείπει η πολιτική βούληση ή ίσως να λείπει και η διάθεση να δράσει για να εξυπηρετήσει τους δημότες.

Το μόνο που κάνει γρήγορα και αποτελεσματικά αυτή η διοίκηση είναι να βγάζει φωτογραφίες και να τις δημοσιεύει στην ιστοσελίδα του δήμου και στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης.

Σ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ