Αρχική ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥ Κατηγορία σε βάρος της διοίκησης για κοινωνικό αυτοματισμό στην περίπτωση του Ειδικού Σχολείου

Κατηγορία σε βάρος της διοίκησης για κοινωνικό αυτοματισμό στην περίπτωση του Ειδικού Σχολείου

0
Κατηγορία σε βάρος της διοίκησης για κοινωνικό αυτοματισμό στην περίπτωση του Ειδικού Σχολείου

Ο Θανάσης Κοκονάς, δημοτικός σύμβουλος Κορδελιού Ευόσμου και πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γονέων Κεντρικής Μακεδονίας, κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κορδελιού Ευόσμου της 27ης Ιουλίου 2022, κατηγόρησε τη διοίκηση του δήμου πως προσπαθεί να δημιουργήσει κοινωνικό αυτοματισμό στην περίπτωση της μεταφοράς του Ειδικού Σχολείου του Κορδελιού.

Είναι γνωστό πως η διοίκηση Μανδαλιανού προσπαθεί, κόντρα στους φορείς της εκπαιδευτικής κοινότητας, να συστεγάσει το 24ο και το 19ο Δημοτικά Σχολεία Ευόσμου στο νεοανεγερθέν κτήριο του 24ου και να μεταφέρει το Ειδικό Σχολείο του Κορδελιού στο κτήριο του 19ου, καταργώντας με τον τρόπο αυτό ένα κτήριο Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης σε μια περιοχή που το έχει μεγάλη ανάγκη.

Ο κύριος Κοκονάς τόνισε πως η προσπάθεια της διοίκησης να δημιουργήσει κοινωνικό αυτοματισμό είναι απαράδεκτη. Η κατηγορία που διατύπωσε ο κύριος Κοκονάς αφορά την προσπάθεια της διοίκησης να παρουσιάσει τον εαυτό της ως ευαίσθητη απέναντι στο Ειδικό Σχολείο και τους μαθητές του και όσους αντιδρούν στην απόφασή της ως κοινωνικά ανάλγητους.

Ο Θανάσης Κοκονάς υπογράμμισε πως όσοι αντιδρούν στην απόφαση της διοίκησης δεν το κάνουν γιατί δεν θέλουν να λυθεί το κτηριακό πρόβλημα του Ειδικού Σχολείου, ενώ παρακάτω είπε πως το πρόβλημα προφανώς δεν το δημιούργησε η σημερινή διοίκηση αλλά οι διοικήσεις έχουν συνέχεια και αυτό ακριβώς έλεγε η διοίκηση Μανδαλιανού όταν ανέλαβε, γι’ αυτό δεν γίνεται να απαντάει πως δεν έχει ευθύνη γι’ αυτό που παρέλαβε.

Βέβαια τα πράγματα είναι χειρότερα απ’ ότι τα περιέγραψε ο κύριος Κοκονάς γιατί η διοίκηση Μανδαλιανού είναι συνέχεια της διοίκησης Λαφαζανίδη, πράγμα που σημαίνει ότι όταν η διοίκηση Μανδαλιανού κατηγορεί τις προηγούμενες διοικήσεις, κατηγορεί τον ίδιο της τον εαυτό. Όσον αφορά την κατάσταση της στέγασης του Ειδικού Σχολείου, η ευθύνη βαραίνει σχεδόν αποκλειστικά τη διοίκηση Λαφαζανίδη κι έτσι ακούγεται το λιγότερο ως αστεία η προσπάθεια μεταφοράς της ευθύνης από τη διοίκηση Μανδαλιανού στις προηγούμενες διοικήσεις.

Κιμ. Ο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ