Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΗ Μαρία Μανούκα υποψήφια δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου

Η Μαρία Μανούκα υποψήφια δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου

Η Μαρία Μανούκα θα είναι στις ερχόμενες δημοτικές εκλογές υποψήφια δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου με τη στήριξη πρώην δημάρχων, πρώην και νυν δημοτικών συμβούλων. Αυτά δεν είναι πληροφορίες, ούτε και συμπεράσματα. Αφενός είναι η δήλωση του Σωτήρη Μαγόπουλου στην «Αγκίδα» -ο κύριος Μαγόπουλος δεν λέει λόγια που δεν ισχύουν- και αφετέρου είναι η κοινοποίηση του δημοσιεύματος με τη δήλωση του κυρίου Μαγόπουλου από την κυρία Μανούκα στο προσωπικό της προφίλ στο facebook.

Με βάση λοιπόν τα όσα δήλωσε στην «Αγκίδα» ο πρώην αντιδήμαρχος και πρώην πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, η Μαρία Μανούκα όχι μόνο θα είναι υποψήφια δήμαρχος στις ερχόμενες δημοτικές εκλογές, αλλά ήδη έχει φτιάξει μια ισχυρή ομάδα με τη στήριξη ισχυρών αυτοδιοικητικών παραγόντων του δήμου.

Η κυρία Μανούκα, με βάση πληροφορίες ότι επιδιώκει συνένωση δυνάμεων απέναντι στο σημερινό δήμαρχο και ότι θέλει σ’ αυτήν την προσπάθεια και όσους έχουν ήδη δηλώσει υποψηφιότητες, θα προχωρήσει σύντομα σε ανακοινώσεις σχετικά με την παράταξή της και τους βασικούς στόχους της.

Μια τέτοια υποψηφιότητα, που ήδη έχει τη στήριξη ισχυρών αυτοδιοικητικών του δήμου Κορδελιού Ευόσμου, ίσως να ξαναμοιράσει την τράπουλα και μεταξύ των ήδη υπαρχόντων σχημάτων, ίσως να δημιουργήσει «μεταναστεύσεις» υποψηφίων δημοτικών συμβούλων που ήδη έχουν βρει «στέγη» και ίσως να επισπεύσει τις ανακοινώσεις άλλων υποψηφίων δημοτικών συμβούλων που μέχρι τώρα τηρούν στάση αναμονής. Δεν είναι απίθανο σ’ αυτή τη διαδικασία να δούμε και απορρόφηση ολόκληρων σχημάτων, υπαρχόντων ή εκκολαπτόμενων.

Η καθυστέρηση των υπαρχόντων αντιπολιτευτικών σχημάτων να προχωρήσουν δυναμικά στη διεκδίκηση της διοίκησης του δήμου, η κωλυσιεργία με πρόσχημα το ενδεχόμενο Εθνικών Εκλογών το φθινόπωρο, η διστακτικότητα να καταδείξουν την παρουσία τους, φαίνεται πως άφησαν ένα μεγάλο κενό το οποίο έρχεται να καλύψει η υποψηφιότητα της Μαρίας Μανούκα.

Η παράταξη Μανδαλιανού έχει φθαρεί ανεπανόρθωτα στα τρία πρώτα χρόνια της διοίκησής της και φαίνεται πως δεν είναι ικανή να κάνει τίποτα για να αντιστρέψει τη σε βάρος της κατάσταση. Με σχεδόν βέβαιο το γεγονός πως δεν πρόκειται να επανεκλεγεί, τίθεται το ερώτημα ποιος είναι ικανότερος να την αντικαταστήσει. Φαίνεται πως αυτή η αβεβαιότητα του σχήματος που θα μπορούσε να τη νικήσει λαμβάνει τέλος με την παράταξη που έχουν έτοιμη η Μαρία Μανούκα και οι συνεργάτες της.

Σ. Σ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ