Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥ«Ανοίγει ο δρόμος της ιδιωτικοποίησης της καθαριότητας των σχολείων»

«Ανοίγει ο δρόμος της ιδιωτικοποίησης της καθαριότητας των σχολείων»

Ο Θανάσης Κοκονάς, κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κορδελιού Ευόσμου της 27ης Ιουλίου 2022, είπε πως σωστά κάτω από την πίεση της αντιπολίτευσης θα γίνει η πρόσληψη των σχολικών καθαριστριών με συμβάσεις πλήρους απασχόλησης. Ο κύριος Κοκονάς, εντελώς καλοπροαίρετα, πρόσθεσε ότι αυτή η εξέλιξη ήταν πρόθεση και της διοίκησης του δήμου.

Παρά όμως τη συγκεκριμένη εξέλιξη, ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης τόνισε πως δεν πρέπει να εφησυχάζει το Δημοτικό Συμβούλιο και πως πρέπει να είναι έτοιμο να αντιμετωπίσει την απόφαση με την οποία η κυβέρνηση πετάει στους δήμους το μπαλάκι της διαχείρισης της καθαριότητας των σχολείων χωρίς να τους χρηματοδοτήσει.

«Το ότι βρέθηκαν χρήματα ή θα βρεθούν ή τέλος πάντων υπάρχει αυτή η πρόθεση από τη διοίκηση του δήμου, δεν πρέπει να μας κάνει να είμαστε ήσυχοι», συνέχισε ο Θανάσης Κοκονάς.

Ο δημοτικός σύμβουλος υπογράμμισε ότι δυστυχώς με αυτόν τον τρόπο και με αυτήν την απόφαση της κυβέρνησης, με τα τρίωρα και τα τετράωρα απασχόλησης, ανοίγει ο δρόμος για την ιδιωτικοποίηση του τομέα της καθαριότητας των σχολείων.

«Κι εμείς έτσι πρέπει να το βλέπουμε συνάδελφοι. Δεν πρέπει να μένουμε στο γεγονός ότι σήμερα βρήκαμε τα χρήματα από ιδίους πόρους, που καλό είναι», ολοκλήρωσε την τοποθέτησή του ο Θανάσης Κοκονάς.

Τα. Σ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ