Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥ«Γιατί η Διεύθυνση Γεωργίας δεν πήγε να κάνει κτηματογράφηση του ΘΕΠΑΝ;»

«Γιατί η Διεύθυνση Γεωργίας δεν πήγε να κάνει κτηματογράφηση του ΘΕΠΑΝ;»

Ευθύνες υπάρχουν και σε Δημόσιες Υπηρεσίες για τα όσα συνέβησαν στην υπόθεση του Θεματικού Ευρυζωνικού Πάρκου Νεολαίας Ελευθερίου Κορδελιού (παλιά κοιμητήρια)

Πολλά και ουσιαστικά πράγματα είπε ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Υπηρεσιών, Κώστας Αμανατιάδης, μιλώντας για το ΘΕΠΑΝ. Ο κύριος Αμανατιάδης αναφέρθηκε και σε μια άλλη πτυχή της υπόθεσης του ΘΕΠΑΝ, η οποία δεν είχε θιγεί μέχρι τώρα. Ο αντιδήμαρχος μίλησε για τις ευθύνες δημοσίων υπηρεσιών στο γεγονός ότι το ακίνητο κόντεψε να χαθεί από την ιδιοκτησία του Ελληνικού Δημοσίου. Είπε συγκεκριμένα ο κύριος Αμανατιάδης:

«Και οι δημόσιες υπηρεσίες, οι οποίες είχανε ευθύνη γι’ αυτά τα οποία έχουνε γίνει. Ήταν αμέλεια και δεν ξέρω, δεν μπορώ να το δικαιολογήσω, γιατί η Διεύθυνση Γεωργίας δεν πήγε να κάνει κτηματογράφηση τόσα χρόνια;

Παράλληλα όμως με τις ευθύνες του Ελληνικού Δημοσίου υπήρχαν και ευθύνες δικές μας εδώ και 40 χρόνια».

Δηλαδή, με βάση την τοποθέτηση του αντιδημάρχου Οικονομικών, εφόσον ο δήμος Κορδελιού Ευόσμου δεν πήγε να πάρει τον τίτλο ιδιοκτησίας του ακινήτου, όφειλε να κάνει την κτηματογράφησή του η Διεύθυνση Γεωργίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, αφού ο τίτλος βρισκόταν στα χέρια της, προκειμένου να κατοχυρώσει το ακίνητο στην ιδιοκτησία του Ελληνικού Δημοσίου.

Ας επαναλάβουμε λοιπόν την ερώτηση του κυρίου Αμανατιάδη. Γιατί η Διεύθυνση Γεωργίας δεν προέβη στην κτηματογράφηση του ακινήτου με αποτέλεσμα αυτό να κινδυνέψει να χαθεί; Δεν πρέπει να απαντήσουν οι αρμόδιοι σ’ αυτήν την ερώτηση; Τέθηκε με τον πιο επίσημο τρόπο από τον αντιδήμαρχο Οικονομικών Κορδελιού Ευόσμου σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Βασίλης Κιμ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ