Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΕυτυχώς αντικαταστάθηκε ο Κώστας Σωτηράκης από τον Χρήστο Ταξίδη

Ευτυχώς αντικαταστάθηκε ο Κώστας Σωτηράκης από τον Χρήστο Ταξίδη

Ευτυχώς ο δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου, Κλεάνθης Μανδαλιανός, αποφάσισε να αντικαταστήσει στην αντιδημαρχία Διοικητικών Υπηρεσιών τον Κώστα Σωτηράκη με τον Χρήστο Ταξίδη, ώστε να γίνουν επιτέλους κάποια πράγματα.

Ο κύριος Ταξίδης, κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κορδελιού Ευόσμου της 27ης Ιουλίου 2022, αφού πρώτα τόνισε πως δεν πρέπει να μηδενίζεται το έργο της διοίκησης και να ακούγεται πως δεν κάνει τίποτα, επισήμανε για τη δική του αντιδημαρχία τα παρακάτω:

  • Mydimoslive. Μπήκαν 17 υπηρεσίες στα ηλεκτρονικά ραντεβού στην επικοινωνία με τον πολίτη. Δεν υπήρχαν αυτά.
  • Δημιουργήθηκαν 14 σημεία για το wi fi for you. Προχθές στην επίσκεψη του υπουργού μπήκε το ζήτημα ότι δεν κατατέθηκε και του δώσαμε το έγγραφο ότι καταθέσαμε 14 σημεία σε 14 σχολικές μονάδες για το wi fi for you.
  • Σχολεία. Γίνανε πάρα πολλές παρεμβάσεις. Εξοπλισμός σχολείων. Επίσης το ίδιο.

Για το αν έγινε και τι έγινε στην αντιδημαρχία Διοικητικών Υπηρεσιών επί Κώστα Σωτηράκη, ο κύριος Ταξίδης δεν έκανε καμία αναφορά.

Ευτυχώς που αντικαταστάθηκε ο κύριος Σωτηράκης και γίνονται έργα από την αντιδημαρχία Διοικητικών Υπηρεσιών. Στα παραπάνω προσθέστε τον ΟΕΥ, τον οποίο ο κύριος Ταξίδης χρειάστηκε να μελετήσει από την αρχή, γιατί προφανώς ο κύριος Σωτηράκης και σ’ αυτό το πεδίο δεν του είχε αφήσει τίποτα ως παρακαταθήκη.

Ίσως βέβαια αναρωτηθεί κανείς τι έργα είναι τα παραπάνω για το 2ο μεγαλύτερο δήμο της Βόρειας Ελλάδας. Αυτό ας το κρίνουν οι αναγνώστες. Ο κύριος Ταξίδης πρόσθεσε στα έργα της διοίκησης Μανδαλιανού τους κάδους απορριμμάτων, τους υπόγειους κάδους απορριμμάτων, τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα και κάπου 30 εκατομμύρια ευρώ που πήρε σε έργα η διοίκηση Μανδαλιανού, τα οποία θα δούμε στο μέλλον όταν ωριμάσουν, γιατί δυστυχώς τα έργα δεν ολοκληρώνονται μόλις δοθεί η χρηματοδότηση από την πολιτεία.

Αυτό που δεν ανέφερε ο κύριος Ταξίδης είναι το γιατί δεν κάνουν τα απλά έργα που δεν χρειάζεται να ωριμάσου. Γιατί δεν διαμορφώνουν επιτέλους το χώρο που θα στεγαστεί το ΚΕΠ; Γιατί επιτέλους δεν κάνουν τους κόμβους της οδού 25ης Μαρτίου για να σταματήσουν τα τροχαία ατυχήματα; Γιατί δεν λειτουργούν το πάρκινγκ της πλατείας Ελευθερίας; Ωρίμανση χρειάζονται όλα αυτά;

Ο κύριος Ταξίδης είπε στην τοποθέτησή του πως είναι νέος δημοτικός σύμβουλος και δεν ήξερε πως τα έργα χρειάζονται διαδικασίες και ωρίμανση και δεν υλοποιούνται μόλις δοθεί η χρηματοδότηση. Όλα αυτά τα έμαθε τώρα. Μπορεί ο κύριος Ταξίδης να μην ήξερε πώς υλοποιούνται τα έργα του δημοσίου, όπως δεν ήξερε και ο κύριος Μανδαλιανός, αλλά έμαθε και ο ίδιος, όπως και ο δήμαρχος, την πολιτική τέχνη. Τελικά το μόνο που έμαθε πολύ γρήγορα ολόκληρη η διοίκηση Μανδαλιανού είναι την τέχνη της πολιτικής.

Κιμ. Ο.

Όταν οι «ώριμες» μελέτες καθυστερούν να υλοποιηθούν…
Άμα είναι τόσο ακατάλληλος ο Κώστας Σωτηράκης γιατί τον έκαναν αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών;
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ