Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΓιατί δεν θεωρεί λύση ο κύριος Μανδαλιανός να πάει το Ειδικό Σχολείο...

Γιατί δεν θεωρεί λύση ο κύριος Μανδαλιανός να πάει το Ειδικό Σχολείο σε άλλη περιοχή;

Κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κορδελιού Ευόσμου της 27ης Ιουλίου 2022 και συγκεκριμένα κατά την παρέμβαση γονέων και κηδεμόνων του 24ου Δημοτικού Σχολείου Ευόσμου ενάντια στην απόφαση του δημάρχου για συστέγαση του 24ου και του 19ου Δημοτικών Σχολείων Ευόσμου ώστε στο κτήριο του 19ου Δημοτικού Σχολείου να μεταφερθεί το Ειδικό Σχολείο του Κορδελιού, έγινε πρόταση από τον δημοτικό σύμβουλο και πρόεδρο της Ένωσης Γονέων Κορδελιού Ευόσμου, Λεωνίδα Ναθαναηλίδη, να αναζητηθεί κατάλληλο κτήριο σε ολόκληρη τουλάχιστον τη δυτική Θεσσαλονίκη, αφού το Ειδικό Σχολείο είναι ολόκληρης της Θεσσαλονίκης και όχι μόνο του δήμου.

Στην πολύ λογική αυτή πρόταση, προκειμένου να μην καταργηθεί ένα ολόκληρο κτήριο Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης σε μία περιοχή που το έχει τόσο ανάγκη, ο κύριος Μανδαλιανός απάντησε πως δεν θεωρεί λύση να πάει το Ειδικό Σχολείο σε άλλη περιοχή.

Ο κύριος δήμαρχος δεν είπε ότι αναζήτησε τέτοια λύση και δεν βρέθηκε στους δήμους Αμπελοκήπων Μενεμένης, Παύλου Μελά και Νεάπολης Συκεών. Απάντησε κατηγορηματικά ότι δεν θεωρεί μια τέτοια εξέλιξη λύση, έστω κι αν σ’ αυτές τις περιοχές υπάρχει κατάλληλο κτήριο που και το πρόβλημα του Ειδικού Σχολείου του Κορδελιού θα λύσει και από ένα κτήριο Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης δεν θα στερήσει το δήμο Κορδελιού Ευόσμου.

Γιατί, αλήθεια, δεν είναι λύση να πάει το Ειδικό Σχολείο του Κορδελιού στο δήμο Αμπελοκήπων Μενεμένης; Τι λογής προσέγγιση είναι αυτή από τον κύριο δήμαρχο; Δηλαδή το πρόβλημα είναι να μείνει το Ειδικό Σχολείο του Κορδελιού με κάθε θυσία στο δήμο; Γιατί; Εάν θα πάει σε χώρο του δήμου Αμπελοκήπων Μενεμένης, αν έχει εκείνος ο δήμος τέτοιον χώρο, ποιο είναι το πρόβλημα;

Ο δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου, Κλεάνθης Μανδαλιανός, απάντησε σε μια πολύ καλή πρόταση με αφορισμό, χωρίς να εξηγήσει την απάντησή του. Ουσιαστικά ο κύριος Μανδαλιανός απάντησε «γιατί έτσι». Η απάντηση πως ο κύριος δήμαρχος δεν θεωρεί λύση τη μεταφορά του Ειδικού Σχολείου σε άλλη περιοχή δεν είναι απάντηση. Είναι αφορισμός. Γιατί να μην μιλήσει ο κύριος δήμαρχος με τους άλλους δήμους της δυτικής Θεσσαλονίκης μήπως υπάρχει χώρος κατάλληλος εκεί για το Ειδικό Σχολείο του Κορδελιού;

Βασίλης Κιμ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ