Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΚαμαρώστε συμπεριφορά προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου προς δημοτικό σύμβουλο

Καμαρώστε συμπεριφορά προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου προς δημοτικό σύμβουλο

Αναρχικός ο Στάθης Καϊτετζίδης

Κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κορδελιού Ευόσμου της 6ης Ιουλίου 2022, ο αντιδήμαρχος Οικονομικών, Κώστας Αμανατιάδης, αναφερόμενος στο θέμα του ΘΕΠΑΝ άσκησε δριμεία κριτική στο δημοτικό σύμβουλο και πρώην δήμαρχο του πρώην δήμου Ελευθερίου Κορδελιού, Στάθη Καϊτετζίδη, ο οποίος απουσίαζε.

Στην αμέσως επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 27ης Ιουλίου 2022, ο κύριος Καϊτετζίδης απάντησε στην κριτική του κυρίου Αμανατιάδη κατά τη διαδικασία των ερωτήσεων/τοποθετήσεων. Κανονικά ο πρώην δήμαρχος θα μπορούσε να ζητήσει το λόγο επί προσωπικού και να απαντήσει, πράγμα όμως που δεν έκανε.

Ο χρόνος που τελικά μίλησε ο κύριος Καϊτετζίδης ήταν ίσος με το χρόνο που είχε μιλήσει στην προηγούμενη συνεδρίαση ο κύριος Αμανατιάδης. Και οι δύο, αν αφαιρέσουμε τις διακοπές που τους έγιναν, μίλησαν περίπου 17 λεπτά και 30 δευτερόλεπτα. Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου έκρινε σκόπιμο να διακόψει τον Στάθη Καϊτετζίδη και να του κλείσει το μικρόφωνο.

Η διακοπή όμως του κυρίου Καϊτετζίδη και το κλείσιμο του μικροφώνου του συνοδεύτηκε από τις παρακάτω εκφράσεις του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, κυρίου Γιώργου Ρούμελη:

«Σήμερα δεν είναι δημοτικό συμβούλιο αυτό».

«Αυτό είναι διαδικασία ανακοινώσεων συνάδελφοι; Είναι διαδικασία ανακοινώσεων/προτάσεων;»

Και παρακάτω ακολουθεί ο εξής διάλογος:

Στάθης Καϊτετζίδης: Κανονικά έπρεπε να μου δώσετε το λόγο επί προσωπικού.

Πρόεδρος: Σιγά.

Σ’ αυτό το σημείο ο πρόεδρος κλείνει το μικρόφωνο του κυρίου Καϊτετζίδη και λέει:

«Δεν ακούγεστε κύριε. Εδώ υπάρχει αναρχία. Δεν γίνεται αυτό το πράγμα».

Και αναρχικός ο Στάθης Καϊτετζίδης!

Προφανώς για τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου η στάση της αντιπολίτευσης είναι αναρχία, ενώ δεν είναι αναρχία όταν, κατά παράβαση του κανονισμού του Δημοτικού Συμβουλίου, αφαιρεί ο ίδιος με τη συνδρομή του δημάρχου από τις συνεδριάσεις τη διαδικασία των ερωτήσεων/τοποθετήσεων.

Λέει ο πρώην δήμαρχος ότι θα έπρεπε να του δοθεί ο λόγος επί προσωπικού και έχει δίκιο σ’ αυτό που λέει, γιατί, αφού τον κατηγόρησε ο κύριος Αμανατιάδης, έχει το δικαίωμα να απαντήσει, και ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του απαντάει «σιγά»! Κατά τα άλλα ο πρόεδρος πιστεύει ότι κάνει καλά τη δουλειά του ή θέλει να μας κάνει να το πιστέψουμε εμείς.

Τελικά ο πρόεδρος έδωσε στον Στάθη Καϊτετζίδη άλλα δύο λεπτά για να ολοκληρώσει.

Κιμ. Ο.

Όλα τα παραπάνω μπορείτε να τα δείτε στα 15 λεπτά και 40 δευτερόλεπτα του παρακάτω video: https://www.youtube.com/watch?v=1p_7CqJ8DZM&t=1202s

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ