Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΚατάργηση σχολικού κτηρίου από τη διοίκηση Μανδαλιανού ενώ η πανδημία οργιάζει!

Κατάργηση σχολικού κτηρίου από τη διοίκηση Μανδαλιανού ενώ η πανδημία οργιάζει!

Δόθηκαν σήμερα τα εβδομαδιαία στοιχεία για την πανδημία του κορονοϊού. 54 ημερήσιοι θάνατοι κατά μέσο όρο την εβδομάδα που μας πέρασε μέσα στην καρδιά του καλοκαιριού! Η πανδημία οργιάζει, τα στοιχεία τραγικά και η διοίκηση Μανδαλιανού επιμένει σε τέτοιες συνθήκες να θέλει να καταργήσει το σχολικό κτήριο του 19ου Δημοτικού Σχολείου Ευόσμου και να στοιβάξει τους μαθητές του μαζί με τους μαθητές του 24ου Δημοτικού Σχολείου Ευόσμου στο νεοανεγερθέν κτήριο του 24ου.

Αντί να κοιτάξει η διοίκηση Μανδαλιανού να αραιώσει τα παιδιά σε συνθήκες πανδημίας, κοιτάζει πως θα στοιβάξει τα παιδιά αυτών των δύο σχολείων στη μια σταλιά αυλή του νεοανεγερθέντος 24ου Δημοτικού Σχολείου. Μετά θα είναι ατομική ευθύνη των παιδιών εάν θα κολλήσουν τον κορονοϊό στοιβαγμένα σαν σαρδέλες και εάν θα τον μεταδώσουν.

Βέβαια ο δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου από πέρυσι το καλοκαίρι, που ξεκίνησε τις ενέργειες συστέγασης των δύο Δημοτικών Σχολείων, άρχισε και τις προβλέψεις για τη λήξη της πανδημίας. Ίσως δεν ήταν άσχετα αυτά τα δύο πράγματα το ένα από το άλλο. Ίσως εάν έληγε η πανδημία, θα μπορούσαν πιο εύκολα να συστεγαστούν τα δύο σχολεία. Όμως η πανδημία είναι εδώ ακλόνητη.

Στις 7 Ιουλίου 2021, ο κύριος Μανδαλιανός πίστευε ότι δεν υπάρχει 4ο κύμα πανδημίας και ότι δεν θα υπάρξει ξανά η κατάσταση που ζήσαμε στα προηγούμενα κύματα. Τότε ο συνολικός αριθμός των νεκρών στην Ελλάδα από τον κορονοϊό ήταν 12.763. Δεκατρείς σχεδόν μήνες μετά οι νεκροί από την πανδημία έφτασαν τους 31.377!

Σε τέτοιες συνθήκες φοβερής έξαρσης της πανδημίας μέσα στην καρδιά του καλοκαιριού, ο δήμαρχος Κλεάνθης Μανδαλιανός προσπάθησε να προσλάβει τις σχολικές καθαρίστριες με 5ωρη απασχόληση αντί με πλήρες ωράριο και προσπαθεί με το έτσι θέλω να συστεγάσει το 24ο και το 19ο Δημοτικά Σχολεία Ευόσμου. Ευτυχώς στην πρώτη περίπτωση η βούληση του δημάρχου και της διοίκησής του δεν πέρασαν έπειτα από τις σφοδρές αντιδράσεις των εργαζομένων και της αντιπολίτευσης του δήμου. Ας ελπίσουμε ότι το ίδιο θα συμβεί τελικά και στην περίπτωση των δύο σχολείων.

Κιμ. Ο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ