Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΡεκόρ συμμετοχών στα καλοκαιρινά προγράμματα άθλησης για παιδιά του δήμου Κορδελιού Ευόσμου

Ρεκόρ συμμετοχών στα καλοκαιρινά προγράμματα άθλησης για παιδιά του δήμου Κορδελιού Ευόσμου

Με ρεκόρ συμμετοχών ολοκληρώθηκαν τα Καλοκαιρινά Αθλητικά προγράμματα “Καλοκαιρινές Αθλοπαιδιές” και “Εκμάθηση Κολύμβησης” που υλοποίησε με μεγάλη επιτυχία το φετινό καλοκαίρι ο Δήμος Κορδελιού Ευόσμου δια της Αντιδημαρχίας Αθλητισμού & Νέας Γενιάς και σε συνεργασία με τη ΔΗ.Κ.Ε.Κ.Ε., δίνοντας την ευκαιρία σε 815 παιδιά, ηλικίας 6 έως 15 ετών, να ζήσουν ανεπανάληπτες  εμπειρίες μέσα από την άθληση και το παιχνίδι.

            Στόχος των προγραμμάτων, τα οποία ολοκληρώθηκαν την Παρασκευή 29  Ιουλίου, ήταν να αποτελέσουν μια ευχάριστη και εποικοδομητική διέξοδο για τα παιδιά, προσφέροντας μοναδικές στιγμές δημιουργικής απασχόλησης μέσα από τη σωματική άσκηση, την επαφή με τη θάλασσα και  πλήθος εκπαιδευτικών και ψυχαγωγικών δραστηριοτήτων.

            Το πρόγραμμα “Καλοκαιρινές Αθλοπαιδιές” υλοποιήθηκε από τις 20 Ιουνίου έως τις 29 Ιουλίου και πιο συγκεκριμένα τις 2 πρώτες εβδομάδες (20 έως 24/6 & 27/6 έως 1/7) παράλληλα σε 2 χώρους:

-Κλειστό γυμναστήριο Δ.Α.Κ. Ευόσμου όπου συμμετείχαν συνολικά 215 αθλούμενοι (6 έως 15 ετών)

-Δημοτικό γυμναστήριο «Ζησίδη» στο Ελευθέριο Κορδελιό, όπου συμμετείχαν συνολικά 100 αθλούμενοι.

Τις επόμενες 4 περιόδους (4 έως 8-7, 11 έως 15/7, 18 έως 22/7 και 25 έως 29/7) το πρόγραμμα λειτούργησε αποκλειστικά στο χώρο του Δ.Α.Κ. με τη συμμετοχή 320 αθλουμένων.

Τα  παιδιά που συμμετείχαν στο πρόγραμμα είχαν τη δυνατότητα να γνωρίσουν τους βασικούς κανόνες αθλοπαιδιών, να  βελτιώσουν τη φυσική τους κατάσταση και να συμμετέχουν στην αναβίωση παλαιότερων παιδαγωγικών παιχνιδιών και ψυχαγωγικών δράσεων.

            Το πρόγραμμα “Εκμάθηση Κολύμβησης” περιλάμβανε εξορμήσεις σε κοντινές παραλίες της Θεσσαλονίκης, δίνοντας την ευκαιρία στα  παιδιά να γνωρίσουν τους βασικούς κανόνες συμπεριφοράς και ασφάλειας στο νερό, να εξασκηθούν στην κολύμβηση, και να συμμετάσχουν σε παιδαγωγικά παιχνίδια. Το πρόγραμμα υλοποιήθηκε σε  4 περιόδους (4 έως 8-7, 11 έως 15/7, 18 έως 22/7 και 25 έως 29/7) και συνολικά συμμετείχαν 180 παιδιά.

“Ξεπερνώντας κάθε προηγούμενο ο ιστορικός θεσμός των καλοκαιρινών αθλητικών προγραμμάτων του δήμου μας ανέπτυξε φέτος μια εξαιρετική δυναμική, η οποία αποτυπώνεται από τη μεγάλη ανταπόκριση των μικρών μας δημοτών που συμμετείχαν με ενθουσιασμό στις αθλητικές δράσεις δημιουργικής απασχόλησης και ψυχαγωγίας” τόνισε η Αντιδήμαρχος Αθλητισμού & Νέας Γενιάς Μαρία Γαβαλά, επισημαίνοντας πως “η αθλητική εξωστρέφεια του Δήμου καταξιώνει τη μεγάλη προσπάθεια για τη μετεξέλιξη των δημοτικών αθλητικών προγραμμάτων με γνώμονα την ποιότητα, την ασφάλεια και τη δημιουργία διεξόδων άθλησης και εποικοδομητικής αξιοποίησης του ελεύθερου χρόνου για τους αθλούμενους”.

            Σημειώνεται ότι η διεξαγωγή των καλοκαιρινών αθλητικών προγραμμάτων πραγματοποιήθηκε με την επιστημονική υποστήριξη και συνδρομή εξειδικευμένων καθηγητών φυσικής αγωγής, τη συνοδεία νοσηλευτικού προσωπικού και την εφαρμογή των πλέον σύγχρονων αθλητικών μοντέλων.

Δελτίο τύπου του δήμου Κορδελιού Ευόσμου

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ