Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΠάλι δεν ήξερε ο δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου τι συμβαίνει με τους σταθμούς...

Πάλι δεν ήξερε ο δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου τι συμβαίνει με τους σταθμούς μέτρησης της ατμοσφαιρικής ρύπανσης

Κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κορδελιού Ευόσμου της 27ης Ιουλίου 2022, ο Θανάσης Κοκονάς ρώτησε για τη λειτουργία των σταθμών μέτρησης της ατμοσφαιρικής ρύπανσης.

Στις 25 Ιουλίου 2022, δύο ημέρες πριν τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, η «Αγκίδα» αναφέρθηκε στο ζήτημα.

Στις 11 Μαΐου 2022 κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κορδελιού Ευόσμου, ο δημοτικός σύμβουλος Λεωνίδας Ναθαναηλίδης αναφέρθηκε στους σταθμούς μέτρησης της ατμοσφαιρικής ρύπανσης λέγοντας ότι ολόκληρο τον Απρίλιο και μέχρι την 11η Μαΐου η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας δεν δίνει τιμές στην ιστοσελίδα της από τους σταθμούς γιατί βρίσκονται σε αναβάθμιση προκειμένου να εκσυγχρονιστούν και να δίνουν live αποτελέσματα και ρωτώντας πότε θα λειτουργήσουν.

Η απάντηση που έδωσε ο δήμαρχος Κλεάνθης Μανδαλιανός στον ερωτώντα δημοτικό σύμβουλο ήταν η εξής: «Ο κύριος Ναθαναηλίδης είπε ότι σταμάτησαν εδώ κι ένα μήνα οι σταθμοί μέτρησης της ατμοσφαιρικής ρύπανσης. Αυτό είναι αποδεδειγμένο; Το έχουν σταματήσει; Θα ρωτήσουμε το γιατί».

Στις 11 Μαΐου λοιπόν ο κύριος Κλεάνθης Μανδαλιανός απάντησε στον κύριο Ναθαναηλίδη πως θα ρωτήσει και θα μάθει το γιατί δεν δίνονται τιμές από τους σταθμούς μέτρησης της ατμοσφαιρικής ρύπανσης. Δυόμιση μήνες μετά, στις 27 Ιουλίου 2022, ο κύριος Μανδαλιανός απάντησε στον κύριο Κοκονά, το ίδιο που είχε απαντήσει και στον κύριο Ναθαναηλίδη! Απάντησε ότι «θα το δούμε».

Ο δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου, λοιπόν, και ολόκληρη η διοίκησή του δεν παρακολουθούν τις τιμές των ρύπων στο δήμο. Ο δήμαρχος δεν γνωρίζει ότι εδώ και τέσσερις μήνες η ιστοσελίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας δεν δίνει τιμές από τους σταθμούς μέτρησης της ατμοσφαιρικής ρύπανσης. Η διοίκηση του δήμου Κορδελιού Ευόσμου δεν ασχολείται, δηλαδή, επί τέσσερις μήνες με την κατάσταση του περιβάλλοντος στο δήμο. Κατά τα άλλα ο κύριος δήμαρχος θέλει νέες μετρήσεις για τη δυσοσμία.

Και τι κάνει η αντιδημαρχία Περιβάλλοντος και Πρασίνου του δήμου Κορδελιού Ευόσμου; Δεν έπρεπε να γνωρίζει η αντιδημαρχία Περιβάλλοντος και Πρασίνου τι συμβαίνει με τους σταθμούς μέτρησης της ατμοσφαιρικής ρύπανσης; Τελικά εκείνη η πρωτοπορία του δήμου στην προστασία του περιβάλλοντος, για την οποία καμάρωνε η διοίκηση Μανδαλιανού, πήγε περίπατο; Γιατί δεν είναι δυνατόν να είσαι πρωτοπόρος στην προστασία του περιβάλλοντος και να μην γνωρίζεις τις τιμές των ρύπων εδώ και τέσσερις μήνες.

Κιμ. Ο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ