Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΚαμαρώστε συμπεριφορά του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου

Καμαρώστε συμπεριφορά του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου

Η συμπεριφορά του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Κορδελιού Ευόσμου, Γιώργου Ρούμελη, προς τους δημοτικούς συμβούλους έχει ξεπεράσει κάθε όριο.

Το Δημοτικό Συμβούλιο του δεύτερου μεγαλύτερου δήμου της Βόρειας Ελλάδας είχε να συνεδριάσει τρεις εβδομάδες ένεκα του καλοκαιριού. Ο δήμαρχος του δεύτερου μεγαλύτερου δήμου της Βόρειας Ελλάδας είχε δυόμιση μήνες να απαντήσει σε ερωτήσεις της αντιπολίτευσης και να ακούσει τις τοποθετήσεις της.

Όταν ο Νίκος Ζυγάς ζήτησε να δευτερολογήσει, με βάση το δικαίωμα που του δίνει ο κανονισμός, ο κύριος Ρούμελης προσπάθησε να μην του δώσει το λόγο χρησιμοποιώντας τις παρακάτω εκφράσεις:

«Τέσσερις και θέλετε να ξαναμιλήσετε; Τι να πείτε;»

«Αυτό το πράγμα είναι υπερφίαλο τελείως, δεν μπορώ να το χαρακτηρίσω»

«Είναι 22:45. Ένα συμβούλιο προγραμματισμένο στις 19:00 να ξεκινήσει. Έλεος. Δεν λέω τίποτε άλλο. Έλεος».

«Δεν γίνεται αυτό το πράγμα. Δεν λυπάται κανένας κανέναν».

«Δεν θα σας δώσω και θέλω να με καταγγείλετε γι’ αυτό. Δεν θα σας δώσω το λόγο».

Ο Νίκος Ζυγάς επέμεινε να εφαρμοστεί ο κανονισμός και να του δοθεί ο λόγος και τότε ακολούθησε ο παρακάτω διάλογος:

Πρόεδρος: Βγείτε όλοι έξω. Ας μιλήσει μόνος του. Πάρτε το λόγο.

Νίκος Ζυγάς: Δεν μου κάνετε χάρη κύριε πρόεδρε. Εφαρμόζετε τον κανονισμό.

Πρόεδρος: Τώρα θα σου λεγα καμιά κουβέντα αλλά.

Τι να πρωτοκαμαρώσουμε από τα όσα είπε ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, ο οποίος τελικά έφυγε από τη θέση του κατά τη δευτερολογία του κυρίου Ζυγά; Ευτυχώς τα μέλη της παράταξής του δεν τον ακολούθησαν σ’ αυτόν τον κατήφορο και έμειναν στις θέσεις τους εκτός ίσως από κάποιες εξαιρέσεις.

Αλήθεια, εάν ο κύριος πρόεδρος κουράζεται με τέσσερις ώρες συνεδρίασης στο δεύτερο μεγαλύτερο δήμο της Βόρειας Ελλάδας και μάλιστα μετά από τρεις εβδομάδες χωρίς συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, γιατί δεν παραιτείται να πάει σπίτι του στον καναπέ του όπου σίγουρα δεν θα τον ταλαιπωρεί ο κύριος Ζυγάς, που θέλει να δευτερολογήσει, και κανένας κύριος Ζυγάς;

Το πρόβλημα δεν ήταν όμως πως ο κύριος Ρούμελης κουράστηκε και ήθελε να τελειώσει η συνεδρίαση. Το πρόβλημα ήταν ότι ο κύριος Ρούμελης, καταπατώντας τον κανονισμό, δεν ήθελε να ακουστεί η δευτερολογία του κυρίου Ζυγά. Πριν ο κύριος Ρούμελης δεν έδωσε το λόγο σε εκπρόσωπο του 24ου Δημοτικού Σχολείου Ευόσμου επικαλούμενος τον κανονισμό και κατόπιν προσπάθησε να μη δώσει το λόγο στον κύριο Ζυγά καταπατώντας τον κανονισμό που επικαλέστηκε νωρίτερα.

Μετά από όλα αυτά ο κύριος Ρούμελης ζητούσε από τους δημοτικούς συμβούλους να τον προστατεύσουν! Γιατί άραγε; Για να τους φιμώνει με τη συγκατάθεσή τους;

Κιμ. Ο.

Όλα τα παραπάνω στη 1 ώρα 25 λεπτά και 30 δευτερόλεπτα του παρακάτω video: https://www.youtube.com/watch?v=1p_7CqJ8DZM&t=5701s

Απαράδεκτη αντιμετώπιση του Θοδωρή Μπαλτά από τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ