Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΟ Αϊνστάιν στην πυρά της διοίκησης Μανδαλιανού

Ο Αϊνστάιν στην πυρά της διοίκησης Μανδαλιανού

Έτριξαν τα κόκαλα του Αϊνστάιν από την τοποθέτηση του δημάρχου Κορδελιού Ευόσμου κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κορδελιού Ευόσμου της 27ης Ιουλίου 2022.

Ο επιστήμονας ιατρός Κλεάνθης Μανδαλιανός, τοποθετούμενος για την πρόθεσή του να συστεγάσει το 24ο δημοτικό σχολείο Ευόσμου με το 19ο δημοτικό σχολείου Ευόσμου, προκειμένου να στεγάσει στο κτήριο του 19ου δημοτικού σχολείου το Ειδικό Σχολείο του Κορδελιού, είπε τα παρακάτω:

«Χωρίς να υποβιβάσουμε τα παιδιά του 24ου και του 19ου. Δεν έχουμε καμιά τέτοια πρόθεση. Αλλά δεν έχουμε καμιά πρόθεση να έχουμε το καλό μας εργαστήριο της Φυσικής στο δημοτικό, Χημείο και οτιδήποτε, και να έχουμε κάποια παιδιά να φυτοζωούν εκεί χωρίς καν αύλιο χώρο. Υπάρχει ένας φωταγωγός. Εντάξει; Χωρίς καν να μπορούν να βγουν έξω. Παιδιά τα οποία, λόγω της ιδιαιτερότητάς τους, θέλουν να εκτονωθούν και έχουν το δικαίωμα να εκτονωθούν. Ας έρθουμε στη θέση των γονιών αυτών των παιδιών. Λοιπόν και κάποια στιγμή ν’ αφήσουμε, για να έχουν τα παιδιά το Χημείο τους και τη Φυσική τους τα παιδιά του δημοτικού, που είναι το ιδανικό αυτό αλλά νομίζω δεν είναι στο Γυμνάσιο να μπορούν να το εκτιμήσουν και να δραστηριοποιηθούν όπως πρέπει σ’ αυτά τα εργαστήρια, λοιπόν και να αφήσουμε τα άλλα τα παιδιά εκεί που είναι».

Τι να σχολιάσει κανείς από τα όσα είπε ο κύριος Μανδαλιανός; Ότι σύμφωνα με τα λεγόμενά του πρέπει να συμπεράνουμε πως αυτοί που τοποθέτησαν εργαστήρια Φυσικής και Χημείας στα δημοτικά σχολεία, τα τοποθέτησαν μάλλον ως παιχνίδι γιατί τα παιδιά αυτής της ηλικίας δεν μπορούν να τα εκτιμήσουν; Ότι ο κύριος Μανδαλιανός από ιατρός έγινε και παιδαγωγός και κάνει παιδαγωγικές υποδείξεις να καταργηθούν τα εργαστήρια Φυσικής και Χημείας στα δημοτικά σχολεία εφόσον υπάρχουν Ειδικά Σχολεία που στεγάζονται σε απαράδεκτους χώρους; Η εργαλειοποίηση των Ειδικών Σχολείων και των μαθητών τους σε όλο της το μεγαλείο.

Ο Αϊνστάιν στην πυρά από τον κύριο Μανδαλιανό και από τον κύριο που κάθεται δίπλα του ως πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και είναι καθηγητής Φυσικός, διευθυντής σχολείου με διδακτορικό τίτλο μάλιστα. Αντί να φροντίσουν να βρεθούν κατάλληλοι χώροι για τα Ειδικά Σχολεία εκφράζουν απόψεις απαράδεκτες παιδαγωγικά! Τα παιδιά του Δημοτικού Σχολείου δεν μπορούν να εκτιμήσουν τα εργαστήρια Φυσικής και Χημείας! Θεέ μου τι άλλο θα ακούσουμε από τον κύριο Κλεάνθη Μανδαλιανό και από τον Φυσικό Γιώργο Ρούμελη; Γιατί μπορεί να μην είπε τίποτα τέτοιο ο κύριος Ρούμελης αλλά δεν είπε κουβέντα όταν το ξεστόμισε ο δήμαρχος, οπότε συμφώνησε μαζί του.

Η ΟΛΜΕ και η ΔΟΕ τι λένε γι’ αυτές τις απίστευτες απόψεις της διοίκησης του δήμου Κορδελιού Ευόσμου το έτος 2022;

Μήπως πρέπει επιπλέον να ρωτήσουμε τη διοίκηση Μανδαλιανού εάν η γη γυρίζει; Γιατί κατά πως το πάει, μπορεί να μας πει πως μήτε η γη γυρίζει και πως είχε δίκιο η Ιερά Εξέταση!!

Κιμ. Ο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ