Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥ96 σχολικές καθαρίστριες προσλαμβάνονται με πλήρες ωράριο στο δήμο Κορδελιού Ευόσμου

96 σχολικές καθαρίστριες προσλαμβάνονται με πλήρες ωράριο στο δήμο Κορδελιού Ευόσμου

Την πρόσληψη 96 σχολικών καθαριστριών πλήρους απασχόλησης αποφάσισε σήμερα Τετάρτη 27 Ιουλίου 2022 η Οικονομική Επιτροπή Κορδελιού Ευόσμου.

Ο αντιδήμαρχος Παιδείας, Γιώργος Σταυρίδης, τόνισε πως, εάν προκύψουν έκτακτες ανάγκες λόγω covid-19, θα προσληφθούν όσες επιπλέον σχολικές καθαρίστριες χρειάζονται για την υγιεινή και την ασφάλεια των σχολείων.

Στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα ψηφιστεί τροπολογία στη Βουλή σύμφωνα με την οποία ο δήμος θα μπορεί να καλύψει από τα ανταποδοτικά τέλη το επιπλέον ποσό που χρειάζεται ώστε οι σχολικές καθαρίστριες να είναι πλήρους ωραρίου. Αυτό τόνισε ο Γιώργος Σταυρίδης και σύμφωνα με αυτό η διοίκηση του δήμου προχώρησε στη συγκεκριμένη πρόταση.

«Δόξα τω Θεώ», ήταν το σχόλιο του Γιάννη Καμαρινού, επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης. Ο κύριος Καμαρινός ρώτησε εάν θα προσληφθούν επιπλέον σχολικές καθαρίστριες με προγράμματα του ΟΑΕΔ.

Η απάντηση του αντιδημάρχου Παιδείας ήταν πως και αυτό είναι στις προθέσεις της διοίκησης του δήμου και ότι υπάρχουν επιπλέον 20 μόνιμες σχολικές καθαρίστριες, ενώ 14 θα προσληφθούν από τα κοινωφελή προγράμματα του ΟΑΕΔ.

Ο Νίκος Ζυγάς τόνισε πως οι εργαζόμενοι πρέπει να βγάλουν συμπεράσματα από την τελική έκβαση της υπόθεσης και να καταλάβουν πως μόνο με αγώνες μπορούν να λυθούν τα προβλήματά τους. Ο κύριος Ζυγάς υπογράμμισε πως υπάρχει ένας αστερίσκος γιατί οι 96 καθαρίστριες είναι λιγότερες από τον αριθμό των σχολικών καθαριστριών που χρειάζονται τα σχολεία.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Γονέων Κορδελιού Ευόσμου και δημοτικός σύμβουλος Λεωνίδας Ναθαναηλίδης ζήτησε να αυξηθεί ο αριθμός των σχολικών καθαριστριών σε τουλάχιστον 110 αφού αυτό επιβαρύνει τον προϋπολογισμό του δήμου μόνο με επιπλέον 17.000 ευρώ μηνιαίως, αφού στην καρδιά του καλοκαιριού υπάρχει έξαρση του κορονοϊού και αφού οι ανάγκες σε σχολικές καθαρίστριες, σύμφωνα με την πρόταση της Υπηρεσίας, είναι στο σύνολο 150. Ο Λεωνίδας Ναθαναηλίδης τόνισε ότι από τις μόνιμες σχολικές καθαρίστριες αρκετές θα συνταξιοδοτηθούν.

Με την πρόταση του κυρίου Ναθαναηλίδη συμφώνησαν και το Σωματείο Εργαζομένων του δήμου Κορδελιού Ευόσμου και ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ και Δημοτικών Επιχειρήσεων νομού Θεσσαλονίκης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ