Παρασκευή, 26 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΚαθηγητής στην έδρα της Διάλυσης Εργασιακών Σχέσεων του ΔΝΤ ο Κλεάνθης Μανδαλιανός

Καθηγητής στην έδρα της Διάλυσης Εργασιακών Σχέσεων του ΔΝΤ ο Κλεάνθης Μανδαλιανός

Καθηγητής επισκέπτης στην ίδια έδρα ο αντιδήμαρχος Παιδείας, Γιώργος Σταυρίδης

Δεν είναι απλά ότι η διοίκηση Μανδαλιανού καταπατά την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κορδελιού Ευόσμου να προσλάβει τις σχολικές καθαρίστριες με συμβάσεις πλήρες ωραρίου και προσπαθεί να τις προσλάβει με 5ωρη απασχόληση.

Δεν είναι απλά που η διοίκηση Μανδαλιανού δεσμεύεται τη μια στιγμή και ανακαλεί τη δέσμευσή της την επόμενη στιγμή, παίζοντας με τη ζωή και την επιβίωση των σχολικών καθαριστριών.

Δεν είναι που η διοίκηση Μανδαλιανού καλλιέργησε ελπίδες στις σχολικές καθαρίστριες χωρίς να είναι αποφασισμένη να τις προσλάβει με συμβάσεις πλήρους απασχόλησης.

Είναι που τελικά η διοίκηση Μανδαλιανού έχει απίστευτο μένος εναντίον των εργασιακών δικαιωμάτων και αυτό εύκολα συμπεραίνεται όταν ακούς στελέχη της διοίκησης να επαναλαμβάνουν πως η 5ωρη απασχόληση εξυπηρετεί καλύτερα την καθαριότητα των σχολείων από την πλήρη απασχόληση.

Δεν είναι δυνατόν η 5ωρη απασχόληση των σχολικών καθαριστριών να εξυπηρετεί καλύτερα την καθαριότητα των σχολείων. Δεν ισχύει τέτοιο πράγμα, αλλά η διοίκηση Μανδαλιανού χρησιμοποιεί ένα τέτοιο άθλιο επιχείρημα προκειμένου να επιβάλει συνθήκες γαλέρας στις σχολικές καθαρίστριες. Θα έβαζαν τα στελέχη της διοίκησης Μανδαλιανού τα παιδιά τους να εργαστούν σε συνθήκες γαλέρας επειδή αυτό θα εξυπηρετούσε την καθαριότητα των σχολείων, των δρόμων, των πεζοδρομίων και των πλοίων;

Η διοίκηση Μανδαλιανού έχει μένος εναντίον των εργασιακών δικαιωμάτων, θέλει τις σχολικές καθαρίστριες σύγχρονες σκλάβες, τις θέλει με λειψή δουλειά και λειψή ζωή, τις θέλει τελικά με σκυμμένο το κεφάλι να εκλιπαρούν όχι για 5ωρη αλλά ακόμα και για 2ωρη δουλειά. Αυτή είναι η διοίκηση Μανδαλιανού, αυτό και το ήθος και το όραμα που έφερε μαζί της.

Ο δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου, Κλεάνθης Μανδαλιανός, επάξια κατακτά τη θέση του καθηγητή στην έδρα της Διάλυσης Εργασιακών Σχέσεων του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, με τον αντιδήμαρχο Παιδείας, Γιώργο Σταυρίδη, να κατακτά κι εκείνος επάξια τη θέση του καθηγητή επισκέπτη στην ίδια έδρα. Το ΔΝΤ σκέφτεται να δώσει στα στελέχη της διοίκησης Μανδαλιανού και την έδρα Επιστάτη Γαλέρας.

Γ. Παπαδ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ