Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΤο Ελληνικό Δημόσιο θεωρεί ιδιοκτησία του το ΘΕΠΑΝ και προχωράει σε αγωγή

Το Ελληνικό Δημόσιο θεωρεί ιδιοκτησία του το ΘΕΠΑΝ και προχωράει σε αγωγή

Ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Κορδελιού Ευόσμου, Κώστας Αμανατιάδης, συνεχίζοντας τις ενέργειές του προκειμένου να κατοχυρωθεί το Θεματικό Ευρυζωνικό Πάρκο Νεολαίας Ελευθερίου Κορδελιού (παλιά κοιμητήρια) στο Ελληνικό δημόσιο και σε προέκταση στο δήμο Κορδελιού Ευόσμου, ζήτησε ενημέρωση από το τμήμα Εποικισμού Αναδασμού της Διεύθυνσης Πολιτικής Γης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για τις δικές τους ενέργειες.

Το τμήμα Εποικισμού Αναδασμού της Διεύθυνσης Πολιτικής Γης της Διεύθυνσης Κεντρικής Μακεδονίας απάντησε ότι:

 – Το οικόπεδο του ΘΕΠΑΝ (παλιά κοιμητήρια Ελευθερίου Κορδελιού) ανήκει στην κυριότητα του Ελληνικού Δημοσίου και διαχειρίζεται από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και την Περιφέρεια.

– Το οικόπεδο του ΘΕΠΑΝ δεν έχει μεταβιβαστεί με διοικητική πράξη από την Υπηρεσία στον οικείο Δήμο.

Σε συνέχεια των ανωτέρω το τμήμα Εποικισμού Αναδασμού της Διεύθυνσης Πολιτικής Γης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ζήτησε από το Γραφείο Νομικού Συμβούλου του Υπουργείου Εσωτερικών να ασκήσει αγωγή του άρθρου 6 παρ. 2 Ν. 2664/1998 για το αρ. 318 τεμάχιο αγροκτήματος Νέου Κορδελιού προς υπεράσπιση των συμφερόντων του Ελληνικού Δημοσίου προκειμένου αυτό να εγγραφεί στην κυριότητα του Ελληνικού Δημοσίου και την διαχείριση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και της Περιφέρειας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ