Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥ«ΣΩΣΤΕ ΤΟ ΡΟΔΑΚΙΝΟ» … ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΥΟΣΜΟΥ

«ΣΩΣΤΕ ΤΟ ΡΟΔΑΚΙΝΟ» … ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΥΟΣΜΟΥ

Αύριο Παρασκευή 22 Ιουλίου και το Σάββατο 23 Ιουλίου από τις  18.30 μ.μ.  έως 21.30 μ.μ. στην πλατεία Ευόσμου οι δημότες μας – κάθε ηλικίας -και όχι μόνο -μπορούν να συμμετέχουν και να παρακολουθήσουν  α) την πρωτότυπη  θεατρική παράσταση ΄΄ΣΩΣΤΕ ΤΟ ΡΟΔΑΚΙΝΟ΄΄,  β) το υπέροχο roadshow αλλά και γ)  να απολαύσουν άφθονα νοστιμότατα, και ζουμερά ροδάκινα Ναούσης.
Στόχος και των δύο δράσεων είναι η ενημέρωση και η πληροφόρηση των πολιτών  για το Ροδάκινο Νάουσας ΠΟΠ (Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης)  με τον πιο δημιουργικό και διασκεδαστικό τρόπο!Όπως είναι γνωστό το Ροδάκινο Νάουσας ΠΟΠ είναι ένα από τα πιο χαρακτηριστικά φρούτα της Μακεδονικής γης. Με υπέροχο χρώμα, πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά, ζουμερό και με ασυναγώνιστη γεύση, αποτελεί εδώ και χρόνια την ναυαρχίδα της φρουτοπαραγωγής στην Κεντρική Μακεδονία.

Ιδανικός τόπος για την καλλιέργεια της ροδακινιάς έχει αποδειχθεί εδώ και δεκαετίες η περιοχή της Νάουσας. Οι  άριστες εδαφοκλιματικές συνθήκες και η πολύ μεγάλη τεχνογνωσία των παραγωγών συνθέτουν ένα άριστο ποιοτικό αποτέλεσμα που καθιστά το ροδάκινο Νάουσας ΠΟΠ ένα από τα κορυφαία και πιο γνωστά παγκοσμίως ελληνικά ΠΟΠ αγροτικά προϊόντα

Οι  δράσεις υλοποιούνται στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού προγράμματος Euthentics από τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Νάουσας και χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Οι οργανωτές των δράσεων στο δήμο μας ,   μας περιμένουν όλους  στην μεγάλη γιορτή του Ροδάκινου.

Ας μην λείψει κανείς!

Από την ιστοσελίδα του δήμου Κορδελιού Ευόσμου

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ