Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΈκδοση ψηφίσματος συμπαράστασης στο Χαμόγελο του Παιδιού από το Δημοτικό Συμβούλιο Κορδελιού...

Έκδοση ψηφίσματος συμπαράστασης στο Χαμόγελο του Παιδιού από το Δημοτικό Συμβούλιο Κορδελιού Ευόσμου

Το Δημοτικό Συμβούλιο Κορδελιού Ευόσμου ενέκρινε ομόφωνα το αίτημα του Χαμόγελου του Παιδιού για την έκδοση ψηφίσματος σχετικά με την τροποποίηση συγκεκριμένων άρθρων της ΚΥΑ 40494/.5.2022 (ΦΕΚ 2302, Β΄) και το άρ.67 του Ν. 4921/0222 αναφορικά με τους όρους λειτουργίας φορέων κοινωνικής προστασίας και σχετικές κυρώσεις που προβλέπονται σε περιπτώσεις μη συμμόρφωσης.
Αναλυτικά το κείμενο του ψηφίσματος έχει ως εξής:
Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Κορδελιού – Ευόσμου στην 15η  (06/07/2022) συνεδρίασή του  ζητά  την άμεση απόσυρση των επίμαχων διατάξεων και την προστασία και ενίσχυση του Χαμόγελου του Παιδιού στο σημαντικό κοινωνικό έργο που προσφέρει.
Με την κοινή υπουργική απόφαση 40494/3.5.2022 (ΦΕΚ Β’ 2302/11-05-2022) και τον νόμο 4921/2022 (άρθρο 67) αναφορικά με τους όρους λειτουργίας φορέων κοινωνικής προστασίας και σχετικές κυρώσεις που προβλέπονται σε περιπτώσεις μη συμμόρφωσης, όπως είναι η ποινή φυλάκισης κατ’ ελάχιστον ενός έτους, η παύση του διοικητικού συμβουλίου και υπέρογκα πρόστιμα, κινδυνεύουν να κλείσουν τρία σπίτια φιλοξενίας ανηλίκων του Χαμόγελου του Παιδιού. Από τις διατάξεις αυτές εξαιρούνται τα δημόσια και εκκλησιαστικά ιδρύματα.
Στην προκειμένη περίπτωση το Χαμόγελο αντιμετωπίζεται από την Πολιτεία ως ιδιωτικό Ίδρυμα, παραβλέποντας τη σημαντικότατη προσφορά του, από την ίδρυσή του μέχρι σήμερα, στην πρόληψη και προστασία της νεολαίας από εκμετάλλευση και κακοποίηση. Ελάχιστοι φορείς είναι τόσο καταξιωμένοι όσο το Χαμόγελο του Παιδιού, με αναγνώριση εντός και εκτός των συνόρων.

Από την ιστοσελίδα του δήμου Κορδελιού Ευόσμου

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ