Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΤο κενό φέρνει νέες υποψηφιότητες δημάρχων στο δήμο Κορδελιού Ευόσμου

Το κενό φέρνει νέες υποψηφιότητες δημάρχων στο δήμο Κορδελιού Ευόσμου

Από τη μια, η διοίκηση του δήμου, η παράταξη Μανδαλιανού, η οποία δείχνει ικανή να χάσει στις προσεχείς δημοτικές εκλογές ακόμα κι αν κατέλθει μόνη της σ’ αυτές.

Από την άλλη, οι μέχρι τώρα υποψήφιοι δήμαρχοι οι οποίοι δεν έχουν κάνει καμία δημόσια ενέργεια για να δηλώσουν την αμετάκλητη απόφασή τους να διεκδικήσουν το δημαρχιακό θώκο.

Παρά το γεγονός πως κανένας υποψήφιος δήμαρχος μέχρι τώρα δεν έχει κάνει αποφασιστικές κινήσεις για να σταθεί απέναντι στο νυν δήμαρχο, η παράταξη Μανδαλιανού κατρακυλάει δημοσκοπικά γιατί δεν μπορεί να πείσει τους κατοίκους πως μπορεί να κάνει κάτι θετικό για τον τόπο.

Το κενό, που δημιουργείται από τον κατήφορο της διοίκησης του δήμου και από την αναποφασιστικότητα των υπολοίπων υποψηφίων δημάρχων, φέρνει νέες υποψηφιότητες δημάρχων στο δήμο Κορδελιού Ευόσμου.

Άμεσα θα υπάρξουν δηλώσεις νέων υποψηφιοτήτων, που ίσως κάνουν πολύ δυναμικότερη εμφάνιση από τις έως τώρα υποψηφιότητες.

Η διαφαινόμενη απόφαση του πρωθυπουργού να μην οδηγήσει τη χώρα σε εθνικές εκλογές το φθινόπωρο, δημιουργεί στους υποψηφίους δημάρχους του δήμου Κορδελιού Ευόσμου πρόβλημα, αφού καθυστέρησαν τις ενέργειές τους στη βάση ότι μέσα στις εθνικές εκλογές δεν θα ασχολείται κανείς με τις δημοτικές, οπότε δεν χρειάζεται να κάνουν ενέργειες.

Η στάση όμως αυτή αναμονής προϊδεάζει και για τη στάση τους ως δημάρχων στην περίπτωση που εκλεγούν. Ο δήμος έχει δεινοπαθήσει με τα «περίμενε» και τα «αύριο, μεθαύριο, την άλλη εβδομάδα, τον άλλο μήνα, το επόμενο έτος, στην επόμενη θητεία» της διοίκησης Μανδαλιανού. Τα προβλήματα του τόπου ζητούν λύση ασχέτως συγκυριών.

Όλα αυτά δημιουργούν τα κενά που έρχονται να καλύψουν οι νέες υποψηφιότητες. Οι υποψήφιοι που απέφυγαν να κάνουν αποφασιστικές κινήσεις έως τώρα, θα τρέχουν να προλάβουν όχι μόνο το νυν δήμαρχο, αλλά και τις νέες υποψηφιότητες, εάν αυτές εμφανιστούν δυναμικά. Ίσως μάλιστα τη διοικούσα παράταξη να την προλάβουν εύκολα, γιατί εκείνη έχει βάλει την όπισθεν και κάνει τα αδύνατα δυνατά για να τη φτάσουν. Τους νέους υποψηφίους δημάρχους, εάν περάσουν με ταχύτητα, θα μπορέσουν να τους προλάβουν;

Γ. Παπαδ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ