Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥ«Τα αποτελέσματα της απογραφής για το δήμο Κορδελιού Ευόσμου διέψευσαν τις Κασσάνδρες»

«Τα αποτελέσματα της απογραφής για το δήμο Κορδελιού Ευόσμου διέψευσαν τις Κασσάνδρες»

Την παρακάτω δήλωση έκανε στην «Αγκίδα» ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Κορδελιού Ευόσμου, Κώστας Σωτηράκης, ο οποίος ως αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών είχε την ευθύνη για την καμπάνια απογραφής των κατοίκων του δήμου Κορδελιού Ευόσμου στον τόπο κατοικίας τους

Σύμφωνα με τα προσωρινά αποτελέσματα της απογραφής του 2021, ο πληθυσμός του δήμου Κορδελιού Ευόσμου αυξήθηκε κατά 3.673 κατοίκους και από 101.753 το 2011 έφτασε τους 105.426.

Τα προσωρινά αποτελέσματα της απογραφής του 2021 κρατούν πληθυσμιακά το δήμο Κορδελιού Ευόσμου στη 2η θέση της Βόρειας Ελλάδας ενώ τον ανεβάζουν μία θέση πανελληνίως, αφού από την 15η θέση το 2011 έφτασε στη 14η.

Τα στοιχεία της απογραφής του 2021 όσον αφορά το δήμο μας, ήταν αποτέλεσμα της καμπάνιας και της συντονισμένης δουλειάς του δήμου και της αντιδημαρχίας Διοικητικών Υπηρεσιών προκειμένου οι κάτοικοι του δήμου Κορδελιού Ευόσμου να απογραφούν στον τόπο κατοικίας τους.

Η αύξηση του πληθυσμού του δήμου μας επιτεύχθηκε σε μια συγκυρία που ο γενικός πληθυσμός της χώρας και των περισσοτέρων δήμων μειώθηκε.

Τα αποτελέσματα της απογραφής του 2021, διέψευσαν τις Κασσάνδρες που ήθελαν το δήμο Κορδελιού Ευόσμου να μειώνεται πληθυσμιακά και να χάνει τη 2η θέση, την οποία κατέχει μεταξύ των δήμων της Βόρειας Ελλάδας.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους όσους συνέβαλαν προκειμένου ο δήμος μας να αυξηθεί πληθυσμιακά, διότι, όπως οι περισσότεροι γνωρίζουν, από τα αποτελέσματα της απογραφής εξαρτάται το μέγεθος της χρηματοδότησης των δήμων από την κεντρική εξουσία.

Η διοίκηση του δήμου θα προσπαθήσει με όλες της τις δυνάμεις για την πρόοδο του 2ου μεγαλύτερου δήμου της Βόρειας Ελλάδας και του 14ου μεγαλύτερου δήμου πανελληνίως.

Αυξήθηκε ο πληθυσμός του δήμου Κορδελιού Ευόσμου σύμφωνα με την απογραφή
2ος σε πληθυσμό στη Βόρεια Ελλάδα και 14ος στην Ελλάδα ο δήμος Κορδελιού Ευόσμου
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ