Παρασκευή, 26 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΤους νέους στα αυτοδιοικητικά τους χορτάσαμε με τη διοίκηση Μανδαλιανού…

Τους νέους στα αυτοδιοικητικά τους χορτάσαμε με τη διοίκηση Μανδαλιανού…

Επειδή έχει αρχίσει μία παρέλαση μεγάλων σε ηλικία, αλλά νέων στα αυτοδιοικητικά του δήμου Κορδελιού Ευόσμου, που θα ζητήσουν την ψήφο μας στις προσεχείς δημοτικές εκλογές, θα θέλαμε να τους πληροφορήσουμε ότι τους νέους στα αυτοδιοικητικά τους δοκιμάσαμε και τους χορτάσαμε με τη διοίκηση Μανδαλιανού.

Με τη διοίκηση Μανδαλιανού ζήσαμε ανθρώπους 50 και 60 ετών οι οποίοι παρουσιάστηκαν στα αυτοδιοικητικά πράγματα ως άφθαρτοι που θα μας σώσουν από τους παλιούς και φθαρμένους. Πρώτον και καλύτερο ζήσαμε τον ίδιο το δήμαρχο ως νέο αυτοδιοικητικό. Τι ζήσαμε;

Ζήσαμε μια διοίκηση που άφησε να υποστεί έξωση ένα Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών και εδώ και οκτώ μήνες δεν μπορεί να το ανοίξει. Ζήσαμε μία διοίκηση η οποία δεν γνωρίζει, δεν μπορεί να χειριστεί καταστάσεις, δεν μπορεί να αντιμετωπίσει προβλήματα γιατί είναι νέα.

Το «νέος αυτοδιοικητικός» δεν ήταν τελικά πλεονέκτημα για το δήμο και για τους δημότες. Ήταν μειονέκτημα αφού είναι η μόνιμη δικαιολογία της διοίκησης Μανδαλιανού. Όταν ρωτάει κανείς τον ίδιο το δήμαρχο για καθυστερήσεις, η απάντησή του είναι οι χρονοβόρες γραφειοκρατικές διαδικασίες τις οποίες δεν γνώριζε. Και για το ΚΕΠ που δεν ανοίγει φταίνε οι χρονοβόρες γραφειοκρατικές διαδικασίες;

Χορτάσαμε λοιπόν από κορώνες περί νέων στα αυτοδιοικητικά, πλην όμως καλών και επιτυχημένων επαγγελματιών. Να κάτσουν στις καλές και επιτυχημένες δουλειές τους. Ο δήμος δεν είναι παιχνίδι για να πάρουν φόρα να ασχοληθούν διάφοροι που δεν έχουν ασχοληθεί μέχρι τα 50 και τα 60 τους χρόνια ούτε με κάποιον σύλλογο γονέων του δήμου. Αν έχουν ελεύθερο χρόνο και θέλουν να προσφέρουν, ας πάνε να διανέμουν φαγητό στα συσσίτια της Εκκλησίας.

Ο δήμος χρειάζεται ανθρώπους που να γνωρίζουν. Ακόμα και οι νέοι αυτοδιοικητικοί πρέπει να έχουν ασχοληθεί με τα κοινά, προκειμένου να γνωρίζουν στοιχειωδώς πως λειτουργούν αυτές οι διαδικασίες. Στο δήμο Κορδελιού Ευόσμου, στο δεύτερο μεγαλύτερο δήμο της Βόρειας Ελλάδας, δεν χρειάζονται άλλα πειράματα στου κασίδη το κεφάλι. Χορτάσαμε το πείραμα της διοίκησης Μανδαλιανού.

Ο δήμος Κορδελιού Ευόσμου χρειάζεται σχέδιο, χρειάζεται ένα μίγμα ανθρώπων που να γνωρίζουν και νεότερων που να έχουν όρεξη για δουλειά. Χρειάζεται πάνω απ’ όλα να έχουν τη θέληση να κάνουν το δήμο καλύτερο, να δώσουν νέα πνοή, αλλά όχι σαν αυτήν της παράταξης του δημάρχου που μόνο νέα πνοή δεν ήταν.

Ας αφήσουμε λοιπόν τους νέους αυτοδιοικητικούς ανθρώπους ετών 59 στην άκρη. Θυμίζουν την ταινία «Δεσποινίς ετών 39». Αν το καλύτερο που έχουν να παρουσιάσουν οι υποψήφιοι είναι τέτοιες περιπτώσεις, καλά είναι να μείνουν κι εκείνοι στις επιτυχημένες δουλειές τους και να αφήσουν ήσυχο το δήμο μπας και κάνει καμία προκοπή με κανέναν άλλον.

Δημ. Θ.

Γυναίκα στο τιμόνι του δήμου Κορδελιού Ευόσμου
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ