Παρασκευή, 26 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΓυναίκα στο τιμόνι του δήμου Κορδελιού Ευόσμου

Γυναίκα στο τιμόνι του δήμου Κορδελιού Ευόσμου

Τα τελευταία εικοσιτετράωρα υπάρχει μια έντονη κουβέντα, που προφανώς εκπορεύεται από συγκεκριμένη πηγή, για την ανάγκη να βρεθεί στο τιμόνι του δήμου Κορδελιού Ευόσμου γυναίκα και για τα πλεονεκτήματα μιας γυναίκας στη θέση του δημάρχου.

Η ιστορία περί των θετικών χαρακτηριστικών της γυναίκας δημάρχου σε σχέση με έναν άνδρα δήμαρχο, είναι τόσο ψευδεπίγραφη όσο ψευδεπίγραφη είναι η ιστορία περί των θετικών χαρακτηριστικών των νέων έναντι των παλαιών.

Το ζήτημα δεν είναι αν κάποιος είναι άνδρας ή γυναίκα, μεγάλος ή μικρός, αλλά τι έχει στο νου του να κάνει, ποια είναι η άποψή του για το δήμο και τα δημοτικά και το πλαίσιο στο οποίο θα κινηθεί εφόσον οι πολίτες τον εκλέξουν σε θέση ευθύνης.

Το ερώτημα όμως στην περίπτωση του δήμου Κορδελιού Ευόσμου μπορεί να γίνει πιο συγκεκριμένο. Όταν μιλάμε για γυναίκα στο τιμόνι του δήμου, μιλάμε για την κυρία Πασχαλίδου, για την κυρία Καραπουλουτίδου, για την κυρία Δημητρίου που έχουν δράση στα αυτοδιοικητικά και εμπειρία; Αν μιλάμε για τις συγκεκριμένες γυναίκες ή άλλες που έχουν εμπειρία στα αυτοδιοικητικά, καλώς κάνουμε και το συζητάμε.

Αν όμως συζητάμε για περιπτώσεις γυναικών χωρίς καμία παρουσία στα αυτοδιοικητικά, μόνο και μόνο επειδή είναι γυναίκες, τότε κάποιο λάθος κάνουμε. Άνθρωποι που δεν έχουν δράσει στα αυτοδιοικητικά από οποιαδήποτε θέση δεν μπορούν να γίνουν δήμαρχοι. Ζούμε εδώ και τρία περίπου χρόνια την περίπτωση του νυν δημάρχου, Κλεάνθη Μανδαλιανού, ο οποίος δεν είχε καμία σχέση με τα αυτοδιοικητικά. Δηλαδή πρέπει να την ξαναζήσουμε και με κάποιον άλλον και το μόνο που θα αλλάξουμε να είναι το φύλο;

Ο πειραματισμός με τη διοίκηση Μανδαλιανού ήταν αρκετός για το δεύτερο μεγαλύτερο δήμο της Βόρειας Ελλάδας. Εάν είναι να εκλεγεί δήμαρχος κάποιος άλλος στη θέση του νυν δημάρχου και η μόνη διαφορά μαζί του να είναι ότι δεν είναι άνδρας αλλά γυναίκα, καλύτερα να μείνει δήμαρχος ο Κλεάνθης Μανδαλιανός, ο οποίος δεν θα μπορεί κατά τη δεύτερη τετραετία να δικαιολογείται λέγοντας πως είναι νέος στα αυτοδιοικητικά και δεν γνωρίζει. Φτάνουν οι πειραματισμοί στου κασίδη το κεφάλι.

Κ. Τσ.

Τους νέους στα αυτοδιοικητικά τους χορτάσαμε με τη διοίκηση Μανδαλιανού…
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ