Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΜεγάλο πρόβλημα δημιουργεί ο πρωθυπουργός στο δήμο Κορδελιού Ευόσμου…

Μεγάλο πρόβλημα δημιουργεί ο πρωθυπουργός στο δήμο Κορδελιού Ευόσμου…

Καθώς ο πρωθυπουργός διαβεβαίωσε πως οι εκλογές θα γίνουν στην ώρα τους, το επόμενο καλοκαίρι, τα προβλήματα των υποψηφίων δημάρχων στο δήμο Κορδελιού Ευόσμου μεγάλωσαν.

Το πρόβλημα είναι πως στο χέρι του πρωθυπουργού είναι, παρά τις διαβεβαιώσεις του, να πει μετά το Δεκαπενταύγουστο πως εξαιτίας της τοξικής αντιπολίτευσης, τελικά προκηρύσσει εκλογές. Αυτό κι αν είναι μεγάλο πρόβλημα για τους υποψηφίους δημάρχους του δήμου Κορδελιού Ευόσμου.

Οι υποψήφιοι δήμαρχοι στο δήμο Κορδελιού Ευόσμου είναι αποφασισμένοι να κάνουν επίσημες κινήσεις μετά τις εθνικές εκλογές, γιατί μέχρι τότε κανένας δεν θα ασχολείται με τις δημοτικές εκλογές. Όσο λοιπόν υπάρχει ανοιχτό το ενδεχόμενο των πρόωρων εκλογών, τόσο οι επίσημες κινήσεις των υποψηφίων δημάρχων θα παραπέμπονται στο μέλλον.

Στο πόσο μέλλον όμως; Εάν οι εθνικές εκλογές γίνουν κανονικά και με δεδομένο ότι θα είναι διπλές, θα τελειώσουν τον Ιούλιο του 2023 οπότε θα αρχίσουν τα μπάνια του λαού! Τότε όμως θα είμαστε παραμονές των δημοτικών εκλογών και τα ψηφοδέλτια θα πρέπει ήδη να έχουν κατατεθεί. Άρα οι υποψήφιοι δήμαρχοι δεν μπορούν να περιμένουν να τελειώσουν οι εθνικές εκλογές, όποτε κι αν γίνουν αυτές.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης πρέπει να κάνει επειγόντως ανασχηματισμό για να βοηθήσει τους υποψηφίους δημάρχους του δήμου Κορδελιού Ευόσμου. Με έναν ανασχηματισμό μάλλον οι υποψήφιοι δήμαρχοι θα πεισθούν ότι οι εθνικές εκλογές θα γίνουν στην ώρα τους κι έτσι θα προχωρήσουν σε επίσημες κινήσεις. Εάν δεν κάνει ανασχηματισμό ο πρωθυπουργός, τα πράγματα θα είναι πολύ χλωμά, καθώς υπάρχει περίπτωση να αρχίσουμε να τραγουδάμε:

 – Το Σεπτέμβριο μπορείς;

 – Όχι, όχι!

 – Τον Οκτώβριο μπορείς;

 – Όχι, όχι!

 – Το Νοέμβριο μπορείς;

 – Όχι, όχι!

 – Το Δεκέμβριο μπορείς;

 – Μπορώ, μπορώ, μπορώ.

 – Ναι, αλλά δεν μπορώ εγώ, θα πάω για Χριστούγεννα στο χωριό.

Εάν οι εθνικές εκλογές γίνουν στο τέλος της τετραετίας και εφόσον οι παρατάξεις στο δήμο Κορδελιού Ευόσμου θα έχουν αναγκαστικά ξεκινήσει επίσημη προεκλογική εκστρατεία, ας ελπίσουμε ότι οι υποψήφιοι δήμαρχοι δεν θα αναστείλουν τη δράση τους για 3-4 μήνες μέχρι να τελειώσουν οι εθνικές εκλογές, επειδή πιστεύουν ότι την περίοδο των εθνικών εκλογών κανείς δεν θα ασχολείται με τις δημοτικές εκλογές.

Θεόφραστος Ασκλήπης

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ