Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΓια τη συστέγαση του 24ου Δημοτικού Ευόσμου με το 19° Δημοτικό Ευόσμου...

Για τη συστέγαση του 24ου Δημοτικού Ευόσμου με το 19° Δημοτικό Ευόσμου και τη μεταφορά του ΕΕΕΕΚ

Την Τετάρτη 6/7/22 συνεδρίασε η Επιτροπή Παιδείας του Δήμου με θέματα :
1. Συστέγαση του 24ου Δημοτικού Ευόσμου με το 19° Δημοτικό Ευόσμου στο νέο σχολικό κτίριο εντός του ΔΑΚ.
2. Μεταφορά του ΕΕΕΕΚ (Ειδικού Εργαστηρίου Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Κορδελιού) από το μισθωμένο κτίριο στο κτίριο που στεγάζεται το 19° Δημοτικό Σχολείο Ευόσμου, στην Καζαντζάκη 43.
Παρόλο που δυστυχώς δεν είχε απαρτία (είμασταν 4 από τους 9 και έτσι θα επαναληφθεί την ερχόμενη εβδομάδα) έγινε παρουσίαση, από τον Αντιδήμαρχο Παιδείας, της πρότασης της Διοίκησης. Ο Αντιδήμαρχος ανέφερε ότι εξετάζονται εκδοχές όπως να μη γίνει πλήρη μεταφορά του 24ου στο νέο σχολείο αλλά να διατηρηθούν δυο τμήματα στον υφιστάμενο χώρο λειτουργείας του σχολείου για να μετατραπούν όσο γίνετε λιγότερες βοηθητικές αίθουσες σε διδακτικές στο νέο κτήριο.
Η θέση της Ένωσης Γονέων Κορδελιού Εύοσμου «Αριστοτέλης»ήταν ξεκάθαρη από την αρχή.
Στον Δήμο μας λείπουν 220 αίθουσες διδασκαλίας, ενώ λειτουργούν και 52 τμήματα σε υπόγεια. Όλα τα σχολεία έχουν παρεμβάσεις που κανείς δεν πρέπει να είναι περήφανος. Πιστοποιητικό πυροπροστασίας έχουν ελάχιστα σχολεία θέτοντας σε πραγματικό κίνδυνο τα παιδιά μας. Είναι ευκαιρία σε αυτό το σχολείο, που κτίστηκε μετά από 15 χρόνια στο Δήμο μας χωρίς ανεγέρσεις σχολείων, να ξεκινήσουμε τη λειτουργεία του χωρίς παρεμβάσεις, έχοντας το ως πρότυπο όσον αφορά την υλικοτεχνική υποδομή. Ταυτόχρονα το προαύλιο είναι πραγματικά μικρό για να φιλοξενήσει 12 ή 13 τμήματα μαθητών χωρίς να βάλει τους μαθητές σε κίνδυνο. Επίσης για τη λειτουργεία του απαιτείται η ολοκλήρωση της Βόρειας εισόδου που ακόμα δεν έχει δημοπρατηθεί.
Λέμε όχι στην εργαλειοποίηση των μαθητών του Ειδικού Σχολείου. Συμφωνούμε και ζητάμε την ΑΜΕΣΗ μεταφορά του ΕΕΕΕΚ Κορδελιού σε κατάλληλο χώρο. Η τρύπα του ΕΕΕΚ στο Κορδελιό το οποίο δεν διαθέτει δικό του κτήριο και λειτουργεί επί 18 συνεχή χρόνια από το 2004 σε ένα εντελώς ακατάλληλο, για Ειδικό Σχολείο, χώρο στο ισόγειο και τον 1ο όροφο μιας πολυκατοικίας. Οι 33 μαθητές του στριμώχνονται σε αίθουσες-κλουβιά λίγων τ.μ. και όσοι από αυτούς έχουν κινητικά προβλήματα αποκλείονται από τα μαθήματα του 1ου ορόφου, όπου κάποιος ανεβαίνει μόνο από στενές και απότομες σκάλες. Το τόσο αναγκαίο προαύλιο δεν υπάρχει σε αυτό το σχολείο -τα διαλείμματα πραγματοποιούνται στον εσωτερικό διάδρομο- και είναι χαρακτηριστικό ότι φέτος ο αγιασμός του σχολείου έγινε καταμεσής του δρόμου, μπροστά από το «σχολείο».
Να σημειώσουμε ότι η απόφαση της Επιτροπής Παιδείας είναι συμβουλευτική. Η όποια απόφαση θα υλοποιηθεί με την απόφαση Δημάρχου.
Δελτίο τύπου της Ένωσης Γονέων Κορδελιού Ευόσμου “Αριστοτέλης”
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ