Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥ«Ο δήμος δεν είναι ασθενής για να θέλει το γιατρό του»

«Ο δήμος δεν είναι ασθενής για να θέλει το γιατρό του»

Κατά τη συνέντευξη που παραχώρησε ο Στέργιος Στεργιάδης στην «Αγκίδα», μίλησε και για τον δήμαρχο Κορδελιού Ευόσμου Κλεάνθη Μανδαλιανό, λέγοντας τα παρακάτω:

«Ο κύριος Μανδαλιανός είχε διευκρινίσει προεκλογικά πώς θα είναι ως δήμαρχος. Τον Κλεάνθη Μανδαλιανό ως επιστήμονα τον εκτιμώ απεριόριστα. Από εκεί και πέρα όμως ως πολιτικός και ως δήμαρχος ο κύριος Μανδαλιανός δεν έχει ούτε γνώσεις, ούτε εμπειρία. Από την πρώτη στιγμή άλλωστε είχε πει ότι δεν πρόκειται να αφήσει το επάγγελμά του, άρα θα έπρεπε να περιμένουμε ως φυσικό επακόλουθο πως οι υπόλοιποι εκλεγμένοι θα “σέρνουν το κάρο” και ο ίδιος, μέχρι να αποκτήσει την εμπειρία που απαιτείται, θα είναι ο άνθρωπος που θα παίρνει τις τελικές αποφάσεις κατόπιν όμως των προτάσεων των μελών της παράταξής του. Αυτό βέβαια δεν λειτούργησε.

Προεκλογικά είχα πει ότι ο δήμος δεν είναι ασθενής και γι’ αυτό δεν θέλει το γιατρό του. Ο δήμος χρειάζεται δήμαρχο για να τον διοικήσει. Άρα αυτός που θα είναι δήμαρχος -αυτό ισχύει για όλους όσους διεκδικούνε να γίνουν δήμαρχοι- πρέπει να είναι δήμαρχος 24 ώρες το 24ωρο, για να μην πω 48 ώρες το 24ωρο. Το επάγγελμα του καθενός είναι τιμή του και καμάρι του. Όμως όταν ασχολείσαι με τα κοινά και ιδιαίτερα όταν αυτό το κάνεις στο δεύτερο μεγαλύτερο δήμο της βόρειας Ελλάδας, ο οποίος όμως έχει μείνει πίσω αρκετές δεκαετίες, χρειάζεται πρώτα εσύ σαν δήμαρχος να βρίσκεσαι στο δήμο όλο το 24ωρο για να μπορείς να πηγαίνεις στην κεντρική εξουσία συνεχώς και να απαιτείς, όχι να επαιτείς, να χτυπάς, αν χρειαστεί, τη γροθιά στο τραπέζι και να μην φεύγεις εάν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά του κι όχι να ικανοποιείσαι με τα ψίχουλα.

Ο δήμαρχος λοιπόν είναι αξιόλογος σαν γιατρός και σαν άνθρωπος, όπως αξιόλογοι είναι όσοι ασχολούνται, αλλά αυτός ο τεράστιος δήμος χρειάζεται να έχει δήμαρχο που να ασχολείται αποκλειστικά με το δήμο. Εάν ο νυν δήμαρχος επιμείνει πως θα συνεχίσει να λειτουργεί κατά τον ίδιο τρόπο ενώ ταυτόχρονα θα διεκδικήσει και πάλι το δημαρχιακό θώκο, τότε θα πρέπει όσοι κατέλθουν ως αντίπαλοί του να αποδείξουν πως εκείνοι θα λειτουργήσουν διαφορετικά και πως θα κάνουν αυτά τα περισσότερα που χρειάζεται ο δήμος, γιατί αλλιώς δεν πρόκειται να καταφέρουν να τον κερδίσουν».

Ολόκληρη η συνέντευξη του Στέργιου Στεργιάδη θα δημοσιευτεί τις επόμενες ημέρες

Στέργιος Στεργιάδης: Οι υποψήφιοι δήμαρχοι θα έπρεπε ήδη να έχουν συγκροτήσει παρατάξεις
Αιχμές του Στέργιου Στεργιάδη για τη λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου Κορδελιού Ευόσμου
Συνέντευξη του Στέργιου Στεργιάδη στην «Αγκίδα» την ώρα της γυμναστικής!
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ