Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΨήφισμα διαμαρτυρίας της Κοινότητας Ελευθερίου Κορδελιού για την ατμοσφαιρική ρύπανση

Ψήφισμα διαμαρτυρίας της Κοινότητας Ελευθερίου Κορδελιού για την ατμοσφαιρική ρύπανση

Ομόφωνο ψήφισμα για την ατμοσφαιρική ρύπανση ενέκρινε η Κοινότητα Ελευθερίου Κορδελιού στη συνεδρίαση τής 4ης Ιουλίου 2022, η οποία θα κοινοποιηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο Κορδελιού Ευόσμου, όπως μας πληροφορεί με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook ο Κώστας Τερζόπουλος, Κοινοτικός Σύμβουλος Ελευθερίου Κορδελιού. Ολόκληρη η ανάρτηση του κυρίου Τερζόπουλου είναι η εξής:

«Στην σημερινή συνεδρίαση του κοινοτικού συμβούλιου Ελευθερίου – Κορδελιού, αποφασίσθηκε ομόφωνα η έγκριση του παρακάτω κειμένου, το οποίο θα κοινοποιηθεί άμεσα στο δημοτικό συμβούλιο για τα περεταίρω. Ήταν μία υποχρέωση μας, η οποία έστω και καθυστερημένα έγινε πράξη.

ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

Εδώ και πολλά χρόνια το πρόβλημα της ατμοσφαιρικής ρύπανσης, στην περιοχή μας, είναι ιδιαίτερα έντονο και επικίνδυνο. Τον τελευταίο χρόνο όμως έχει γίνει εντονότερο, με την απαράδεκτη κατάσταση που ζούμε, λόγω της αφόρητης δυσοσμίας που παρατηρείται στα όρια της κοινότητα μας και του δήμου μας. Τα τελικά αποτελέσματα, από διάφορες μετρήσεις του ΑΠΘ, επιβεβαιώνουν ότι τα ΕΛΛΗΝΙΚΆ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ έχουν την σοβαρή ευθύνη αυτής της δυσάρεστης εξέλιξης που ταλαιπωρεί και ενοχλεί όλους μας.

Για τον λόγο αυτό εμείς το Κοινοτικό Συμβούλιο Ελευθερίου – Κορδελιού, του δήμου Κορδελιού – Ευόσμου:

1) Διεκδικούμε να παρθούν άμεσα, από τα ΕΛΠΕ, όλα εκείνα τα αναγκαία και απαραίτητα μέτρα για την προστασία της υγείας και της ζωής των κατοίκων της περιοχής μας, τα οποία μέτρα θα καθορίσουν αρμόδιοι επιστημονικοί φορείς και όχι φυσικά η εταιρεία.

2) Στεκόμαστε αρνητικά στην αδράνεια της κυβέρνησης και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, που δεν λαμβάνουν κανένα μέτρο προστασίας για την υγεία των δημοτών από την συνεχιζόμενη ατμοσφαιρική ρύπανση, που προέρχεται κυρίως από τις εγκαταστάσεις των ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΠΕΤΡΕΛΑΙΩΝ. Κατά συνέπεια αφήνουν εκτεθειμένους τους κατοίκους της περιοχής, σε πιθανές ανεπανόρθωτες βλάβες για την υγεία τους και πιθανόν από ένα σοβαρό βιομηχανικό ατύχημα μεγάλης έκτασης.

3) Προτείνουμε τα παραπάνω να υιοθετηθούν από την διοίκηση του δήμου και με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου να παρέμβουν, ως οφείλουν, με δυναμικότερο τρόπο και όχι να αντιμετωπίζεται με χαλαρότητα ένα μείζονος σημασίας ζήτημα, όπως αυτό της μόλυνσης του περιβάλλοντος».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ