Η πρώτη συνέντευξη του Μιλτιάδη Τασούλη ως υποψηφίου δημάρχου Κορδελιού Ευόσμου

0
556
TEST

Ο Μιλτιάδης Τασούλης, ο οποίος πριν λίγες ημέρες δήλωσε την πρόθεσή του να θέσει υποψηφιότητα για τη θέση του δημάρχου, παραχώρησε στην «Αγκίδα» την πρώτη του συνέντευξη ως υποψήφιος δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου δηλώνοντας κατ’ αρχάς ότι η υποψηφιότητά του βρίσκεται σε μια αρχική φάση, γίνονται σκέψεις για το πρόγραμμα, τις προτάσεις και τα έργα που θα προβάλει η παράταξή του, αλλά αυτά θα παρουσιαστούν το επόμενο χρονικό διάστημα.

Αγκίδα: Ασχολείστε με τα του δήμου Κορδελιού Ευόσμου εδώ και δεκαετίες και τον έχετε υπηρετήσει από θέσεις ευθύνης. Πώς αποφασίσατε να καταθέσετε το ενδιαφέρον σας να διεκδικήσετε την εμπιστοσύνη των πολιτών; Ποιο πιστεύετε ότι πρέπει να είναι το προφίλ του υποψηφίου δημάρχου;

Μιλτιάδης Τασούλης: Θεωρώ ότι ο υποψήφιος δήμαρχος πρέπει να διαθέτει εμπειρία, γνώση των θεμάτων της αυτοδιοίκησης και κυριότερα να μπορεί να υπηρετήσει την Αυτοδιοίκηση με την εκλογή του με ήθος και επαγγελματισμό, καθώς την επόμενη μέρα θα πρέπει να είναι ο εκλεγμένος δήμαρχος, δήμαρχος 24 ώρες το 24ωρο. Ο υποψήφιος δήμαρχος πρέπει να έχει όραμα και μεθοδικότητα για να μετατρέψει το όραμα σε πρόγραμμα και πράξη. Θέτοντας αυτά τα δεδομένα και στον ίδιο μου τον εαυτό αποφάσισα να προχωρήσω στην κατάθεση της υποψηφιότητας.

Αγκίδα: Επειδή ακούγονται πολλά για δηλώσεις υποψηφιότητας διεκδίκησης του δημαρχιακού θώκου και για την περίπτωση αυτές τελικά να μη γίνουν πράξη, θα θέλαμε να σας ρωτήσουμε εάν εσείς είστε αποφασισμένος να φτάσετε μέχρι το τέλος.

Μιλτιάδης Τασούλης: Θα είμαι υποψήφιος δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου. Αυτό έχει τελειώσει. Η υποψηφιότητά μου δεν εξαρτάται από το ποιοι και πόσοι θα με στηρίξουν ή αν θα δημιουργηθούν οι συσχετισμοί προκειμένου να κερδίσει η παράταξή μου με σιγουριά το δήμο. Κατέρχομαι σε προγραμματική βάση κι έτσι θα φτάσω ως το τέλος προσπαθώντας να συμβάλλω με τον τρόπο μου και τις γνώσεις μου στην πρόοδο του τόπου. Ο σκοπός μου είναι, ακόμα κι αν δεν εκλεγώ δήμαρχος, να καταθέσω μία πρόταση που θα γίνει βάση για την επόμενη ημέρα, χωρίς να σταθμίζω συσχετισμούς.

Αγκίδα: Ποιες είναι οι αρχικές σας σκέψεις, τα αρχικά θέματα που έχετε κατά νου;

Μιλτιάδης Τασούλης: Θα παρουσιαστούν το επόμενο χρονικό διάστημα, αλλά επειδή βρεθήκαμε στην περιοχή άνωθεν της περιφερειακής οδού, θα ήθελα να αναφέρω τις σκέψεις μου γι’ αυτήν. Η περιοχή αυτή μπορεί να αναβαθμιστεί αν ενοποιηθεί με την περιοχή κάτω από την περιφερειακή οδό με υπογειοποίηση της περιφερειακής και με τη δημιουργία πάρκου από επάνω της, όπως αυτό που υπάρχει στον κόμβο της Μακρυγιάννη. Αυτό είναι ένα έργο βάθους δεκαετίας που μπορεί να γίνει με κεντρική πολιτική παρέμβαση. Αυτή είναι η τέλεια περίπτωση. Αν αυτό το έργο έχει μεγάλο κόστος θα μπορούσε να γίνει άλλη παρέμβαση με τις μεγάλες κάθετες οδούς μονοδρομημένες να ενώνουν τις δύο περιοχές. Για παράδειγμα, η Μακρυγιάννη να ανεβαίνει, η Παπάγου να κατεβαίνει κ.ο.κ. Φανταστείτε πόσο θα άλλαζε η αισθητική και η λειτουργικότητα της περιοχής. Μόνο έτσι αυτή η περιοχή θα γίνει βιώσιμη.

Αγκίδα: Ποιες είναι οι αρχικές σας κινήσεις ως υποψηφίου δημάρχου;

Μιλτιάδης Τασούλης: Επαφές σε όλες τις γειτονιές του δήμου προκειμένου να καταγραφούν και να αναδειχτούν τα προβλήματα κάθε γωνιάς του δήμου. Στο τέλος αυτών των επαφών θα καταθέσουμε το πρόγραμμά μας, το οποίο θα είναι το πενταετές επιχειρησιακό που θα έχει κατατεθεί στην κοινωνία του δήμου προεκλογικά και θα ξεκινήσει να υλοποιείται την επόμενη μέρα.

Αγκίδα: Πριν ανακοινώσετε την υποψηφιότητά σας, τρία άτομα προερχόμενα από τον ίδιο πολιτικό χώρο με εσάς, ανακοίνωσαν την υποψηφιότητά τους για τη θέση του δημάρχου. Τι είναι αυτό που σας έκανε να προχωρήσετε σε μια αυτόνομη κάθοδο;

Μιλτιάδης Τασούλης: Κατ’ αρχάς η πολιτική μου ταυτότητα είναι ξεκάθαρη. Η δική μου όμως παρουσία τη συγκεκριμένη στιγμή είναι καθαρά αυτοδιοικητική. Όσον αφορά τις υπόλοιπες υποψηφιότητες, θα σας πω ότι με πρωτοβουλία μου συναντήθηκα με όλους ξεχωριστά. Συναντηθήκαμε και όλοι μαζί και έκανα προσπάθειες συνένωσης από την πρώτη στιγμή. Έθεσα ζητήματα. Ακόμα κι αν βρεθούμε σαράντα υποψήφιοι δήμαρχοι, τη δεύτερη Κυριακή κάποιος θα εκλεγεί. Ποιοι θα διοικήσουν; Θα υπάρχουν στελέχη να υποστηρίξουν μια τέτοια προσπάθεια; Θα βρεθούν αντιδήμαρχοι σε μια αδύναμη παράταξη να διοικήσουν;

Αγκίδα: Οι μετακλητοί υπάλληλοι μπορούν να βοηθήσουν;

Μιλτιάδης Τασούλης: Βέβαια μπορούν να βοηθήσουν. Γι’ αυτό υπάρχουν οι ειδικοί συνεργάτες. Το ζήτημα είναι με τι κριτήρια τους προσλαμβάνεις και τι περιμένεις από αυτούς.

Αγκίδα: Με το δήμαρχο συναντηθήκατε;

Μιλτιάδης Τασούλης: Το δήμαρχο απλά τον ενημέρωσα για τις προθέσεις μου. Δεν έκανα συζήτηση μαζί του. Επίσης δεν προσεγγίζω ανθρώπους που ανήκουν σε κάποια παράταξη, που είναι ταυτισμένοι με αυτήν και δεν έχουν ξεκάθαρα πει ότι έχουν αποχωρήσει από αυτήν. Θεωρώ ότι ηθικά, εφόσον κάποιος ανήκει σε άλλη παράταξη, δεν πρέπει να τον προσεγγίσω προκειμένου να τον αποσπάσω από την παράταξή του. Δεν θα ήθελα να το κάνουν και σ’ εμένα. Η δική μου λογική είναι πως η παράταξή μας είναι ανοιχτή και όποιος θέλει να έρθει θα είναι καλοδεχούμενος. Η πόρτα είναι ανοιχτή σε όλες τις υγιείς πολιτικές δυνάμεις. Διάλογο κάνω με όλους. Αλλά δεν θα προσπαθήσω να αποσπάσω κανέναν από καμία παράταξη.

Αγκίδα: Πολλοί περιμένουν να φανεί η δυναμική του κάθε υποψηφίου δημάρχου για να αποφασίσουν με ποιον θα πάνε;

Μιλτιάδης Τασούλης: Για μένα αυτό δεν είναι ορθό πολιτικά. Για μένα αυτό που πρέπει να γίνει είναι η κατάθεση προτάσεων και στη βάση αυτή να στηριχτεί η κάθοδος των παρατάξεων στις εκλογές. Να μαζευτούμε πολλοί να πάρουμε το δήμο όχι στη βάση του προγράμματος αλλά στη βάση των συσχετισμών; Δεν συμφωνώ με αυτό. Η δική μας προσπάθεια θα έχει προοπτική.

Αγκίδα: Τι είναι το διαφορετικό που θα φέρει η υποψηφιότητά σας σε σχέση με τα μέχρι τώρα δεδομένα;

Μιλτιάδης Τασούλης: Μεθοδικότητα ακόμα και για την καθημερινότητα. Κάλυψη των αναγκών. Προσλήψεις υπαλλήλων ορισμένου χρόνου στη βάση των αναγκών του δήμου.

Αγκίδα: Τα πρόσωπα που θα πλαισιώσουν την παράταξή σας;

Μιλτιάδης Τασούλης: Μιλάω με νέους ανθρώπους που έχουν εκφράσει την επιθυμία να στηρίξουν την προσπάθεια με την υποψηφιότητά τους.

Αγκίδα: Σε τι κλίμα πιστεύετε ότι θα γίνει η προεκλογική περίοδος;

Μιλτιάδης Τασούλης: Το έχω πει σε όλους πως οι επικεφαλής πρέπει να κρατήσουμε ένα επίπεδο αξιοπρέπειας και πολιτισμού, χωρίς παρασκηνιακά χτυπήματα.

Αγκίδα: Η διοίκηση Μανδαλιανού επί σειρά μηνών δηλώνει πως θα κάνει απολογισμό που τελικά όμως δεν κάνει.

Μιλτιάδης Τασούλης: Επί ποιου θα κάνει απολογισμό; Επί αυτών που έχει εκτελέσει; Επί αυτών που υποσχέθηκε και δεν το ξέρει κανείς; Επί του επιχειρησιακού που δεν έχει ψηφίσει ποτέ ο δήμος; Δεν έχω ακούσει καμία ένταξη χρηματοδότησης. Έγινε κάποια ενέργεια ώστε να ενταχθεί η ανέγερση κάποιου σχολείου σε ΣΔΙΤ; Μιλάμε για το δεύτερο μεγαλύτερο δήμο της Βόρειας Ελλάδας. Πρέπει κάποια στιγμή να συμπεριφερθούμε όλοι αντιλαμβανόμενοι ότι βρισκόμαστε στο συγκεκριμένο δήμο με αυτήν την έκταση και με αυτόν τον πληθυσμό.

Αγκίδα: Τελικά ποια ήταν η προσφορά της διοίκησης Μανδαλιανού στο δήμο;

Μιλτιάδης Τασούλης: Είναι μια ομάδα ανθρώπων που μπορεί να ήθελε να προσφέρει αλλά δεν μπορεί είτε γιατί δεν είχαν την εμπειρία, είτε γιατί δεν είχαν τις γνώσεις, είτε γιατί δεν είχαν τις σωστές επιλογές συνεργατών. Κάποιοι κάνουν φιλότιμες προσπάθειες. Κρίνονται εκ του αποτελέσματος. Και δεν θα διατυπώσω εγώ το συμπέρασμα. Αν η κοινωνία είναι ευχαριστημένη από το αποτέλεσμα, αυτό θα αξιολογηθεί. Βρήκαν προγράμματα έτοιμα και υλοποιούν αυτά. Οι ίδιοι έκαναν κάτι καινούργιο;

Αγκίδα: Πότε σκέφτεστε να παρουσιάσετε επίσημα τις βασικές κατευθύνσεις της παράταξής σας;

Μιλτιάδης Τασούλης: Αυτό θα εξαρτηθεί από τις εθνικές εκλογές. Όσο θα είναι σε εξέλιξη οι βουλευτικές εκλογές, κανείς δεν θα ασχολείται με τις δημοτικές. Αυτό είναι σίγουρο. Δεν υπάρχει λοιπόν νόημα να ειπωθούν επίσημα πράγματα για τις δημοτικές εκλογές μέσα σε διαδικασία εθνικών εκλογών. Αν οι εθνικές εκλογές δεν ανακοινωθούν για τον Σεπτέμβρη ή το Νοέμβρη, τότε μπορούν να ειπωθούν πιο επίσημα πράγματα για τη δημοτική παράταξη μέσα στον Σεπτέμβρη. Και να ευχόμαστε να μην κλείσει ο covid-19 πάλι τον κόσμο στο σπίτι του.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ