Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥ«Μεγάλο πρόβλημα η μη λειτουργία των ανελκυστήρων στις πεζογέφυρες της περιφερειακής οδού»

«Μεγάλο πρόβλημα η μη λειτουργία των ανελκυστήρων στις πεζογέφυρες της περιφερειακής οδού»

Κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κορδελιού Ευόσμου της 15ης Ιουνίου 2022, ο δημοτικός σύμβουλος Λεωνίδας Ναθαναηλίδης υπενθύμισε ότι, στο τέλος Νοεμβρίου 2021, ο Νέστορας Λαφαζανίδης είχε κάνει ενημέρωση σχετικά με τους ανελκυστήρες των πεζογεφυρών στην περιφερειακή οδό και είχε πει πως η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας θα τους παραδώσει σε χρήση μέχρι το τέλος του 2021, αλλά κάτι τέτοιο δεν συνέβη μέχρι και σήμερα.

Ο κύριος Ναθαναηλίδης τόνισε ότι από το τέλος του 2021 μέχρι σήμερα έχει περάσει μισός χρόνος και ότι η μη λειτουργία των ανελκυστήρων των πεζογεφυρών είναι μεγάλο πρόβλημα για τους δημότες με κινητικά προβλήματα που χρειάζεται να χρησιμοποιούν τις πεζογέφυρες. Ο δημοτικός σύμβουλος ρώτησε τη διοίκηση εάν ο δήμος δημιούργησε κάποια πίεση ή όχληση στην Περιφέρεια σχετικά με το θέμα και εάν υπάρχει απάντηση για το πότε τελικά θα παραδοθούν οι ανελκυστήρες.

Ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, Κώστας Σωτηράκης, απάντησε ότι η περιφερειακή οδός δεν έχει παραδοθεί ακόμη από την «Εγνατία Οδό» γιατί δεν παραλαμβάνει η Περιφέρεια λόγω εκκρεμοτήτων, ότι ο δήμος έχει κάνει υπομνήματα και ότι ενημέρωσε τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας πως ο δήμος θα πάει στον εισαγγελέα για τον φωτισμό και για το πάρκο, ότι πριν δύο εβδομάδες η εταιρεία έσκαψε και έβαλε νέα καλώδια γιατί κλάπηκαν τα καλώδια του χαλκού, ότι υπάρχει μια κινητικότητα προκειμένου να παραδώσει την περιφερειακή οδό η εταιρεία στην Περιφέρεια και τότε θα λυθεί και το ζήτημα των ανελκυστήρων των πεζογεφυρών.

Ο αντιδήμαρχος συνέχισε λέγοντας πως η Περιφέρεια θέλει να δώσει τις πεζογέφυρες στο δήμο αλλά ακόμη δεν υπάρχει κάτι χειροπιαστό, αφού δεν έχει παραλάβει ούτε η ίδια. «Ας παραλάβει πρώτα η Περιφέρεια από την “Εγνατία Οδό” και μετά», ολοκλήρωσε την απάντησή του ο αντιδήμαρχος Κώστας Σωτηράκης, ο οποίος όμως δεν έβαλε συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα.

Τα. Σ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ