Σάββατο, 25 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΟ ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ ΕΥΟΣΜΟΥ 1ος ΣΤΟΥΣ ΟΤΑ ΣΕ ΑΡΙΘΜΟ ΔΟΤΩΝ ΜΥΕΛΟΥ ΤΩΝ ΟΣΤΩΝ

Ο ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ ΕΥΟΣΜΟΥ 1ος ΣΤΟΥΣ ΟΤΑ ΣΕ ΑΡΙΘΜΟ ΔΟΤΩΝ ΜΥΕΛΟΥ ΤΩΝ ΟΣΤΩΝ

Ο Σύλλογος «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗ» με μία επιστολή από το Κέντρο Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών Δοτών Μυελού, την οποία υπογράφει ο Επιστημονικός Διευθυντής κ. Στέλιος Ι. Γραφάκος Αν. Καθηγητής Παιδιατρικής Αιματολογίας, ενημερώνει τον Δήμαρχο Κορδελιού Ευόσμου κ. Κλεάνθη Μανδαλιανό, ότι ο Δήμος Κορδελιού Ευόσμου, αναδείχθηκε ΠΡΩΤΟΣ ΔΗΜΟΣ και παράλληλα τον ευχαριστεί και τον συγχαίρει για την σημαντική συμβολή του, στην ευαισθητοποίηση των δημοτών, ως προς την σημασία της Εθελοντικής Δωρεάς Μυελού των Οστών και την υποστήριξη των στόχων του Συλλόγου.

Στην ίδια επιστολή μεταξύ άλλων αναφέρονται τα εξής  «Αξιότιμε Δήμαρχε, δημιουργήσατε στον τόπο σας ένα εξαιρετικά δραστήριο πυρήνα ζωής,  ύστερα από εισήγηση του Ιατρού κ. Φωτιάδη και επ΄ευκαιρία της επισκέψεως της Αντιδημάρχου κ. Φωτεινής Πεσματζόγλου – Δεβετζή, που ως υπεύθυνη των δράσεων εθελοντισμού και ευαισθητοποίησης έχει δείξει ιδιαίτερο ενθουσιασμό και της Δημοτικής υπαλλήλου, υπεύθυνης των εγγραφών, κ. Μ. Μουτσία, στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη – ΕΛΠΙΔΑ», θέλουμε να σας απευθύνουμε ένα θερμό «ευχαριστώ»! Ο Δήμος σας με τις δραστηριότητές του, κατάφερε να εγγράψει 342 νέους εθελοντές δότες και να ενημερώσει πολλαπλάσιο κόσμο. Ελπίζουμε την πρωτιά σας, γιατί είσαστε ο πρώτος Δήμος της χώρας, μέλος του ΕΔΔΥΠΠΥ (Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγειών Πόλεων -Προαγωγής Υγείας)  με τόσες  εγγραφές, να την ακολουθήσουν και οι άλλοι Δήμοι και να αυξήσουμε τους εθελοντές δότες και μαζί τις ελπίδες και τις υποσχέσεις ζωής για τους συνανθρώπους μας. Σας ευχαριστούμε και σας συγχαίρουμε θερμά γι αυτό». 

«Πολλές φορές ακούω ότι η ανθρωπιά χάθηκε στις μέρες μας. Όμως δεν το πιστεύω και απτή απόδειξη είναι η ανταπόκριση που υπάρχει από τους συνδημότες μας μετά από κάθε καμπάνια  ενημέρωσης για τη δωρεά μυελού των οστών. Κάθε δωρεά είναι πίστωση αγάπης σε μια παγκόσμια τράπεζα που αποτελεί το τελευταίο καταφύγιο ελπίδας για τους συνανθρώπους μας που παλεύουν για τη ζωή τους. Επειδή κανείς μας δεν θέλει να βρεθεί στη θέση αυτών των ανθρώπων, ας βρεθούμε στη θέση των εθελοντών δοτών! Ο Δήμος μας έχει την πρωτιά σε νέους δότες πανελληνίως και ελπίζω σύντομα οι εθελοντές να αυξηθούν σε όλη τη χώρα, για να μην χάνονται ζωές που μπορούν να σωθούν» δήλωσε ο Δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου κ. Κλεάνθης Μανδαλιανός.

Στο μεταξύ,  επίσκεψη στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων «ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗ-ΕΛΠΙΔΑ» και στο Σύλλογο «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗ » πραγματοποίησε η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας Δημόσιας Υγείας και Πρόεδρος της ΔΗΚΕΚΕ κ. Φωτεινή Πεσματζόγλου Δεβετζή, συνοδευόμενη από την εξουσιοδοτημένη από το «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ» για τις δειγματοληψίες Μυελού των Οστών του Δήμου μας, Δημοτική Υπάλληλο κ. Μένια Μουτσία.

 Κατά τη διάρκεια της συνάντησης η οποία διεξήχθη σε πολύ θερμό κλίμα, συζητήθηκαν  θέματα που αφορούν στις εκστρατείες ενημέρωσης και πληροφόρησης των πολιτών, μέσα από δράσεις, πρωτοβουλίες και εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται  σε όλη την Ελλάδα, με στόχο την αύξηση των δοτών μυελού των οστών στη χώρα μας και κατ επέκταση της παγκόσμιας τράπεζα δοτών.

 « Δεν ήταν μια συνηθισμένη εθιμοτυπική επίσκεψη, αλλά μια ευχάριστη συνάντηση γνωριμίας και συνεργασίας  στο επίκεντρο της οποίας τέθηκαν οι τρόποι ευαισθητοποίησης των πολιτών για την στήριξη του Κέντρου Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών Δοτών Μυελού του Συλλόγου «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ». Χαρήκαμε πολύ που γνωρίσαμε τους ανθρώπους του μεγάλου  οράματος  που εμπνεύσθηκε η  Πρόεδρος και η  Πρέσβυς Καλής Θελήσεως της UNESCO, κ. Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη και υλοποιούν σε όλη την Ελλάδα οι συνεργάτες της » δήλωσε η Αντιδήμαρχος κ. Φωτεινή  Πεσματζόγλου Δεβετζή, προσθέτοντας ότι και ο έπαινος και η πρωτιά και οι ευχαριστίες ανήκουν πρωτίστως στους εθελοντές συνδημότες μας, οι οποίοι για άλλη  μια φορά, έδειξαν έμπρακτα την ατομική τους ευαισθησία και την κοινωνική τους αλληλεγγύη προς τον άγνωστο πάσχοντα συνάνθρωπο μας… όπου γης. Τους ευχαριστούμε όλους» .  

Όπως είναι γνωστό  

Το Κέντρο Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών του Συλλόγου «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ», είναι ο φορέας εκείνος που με την ουσιαστική υποστήριξη του Συλλόγου «Φίλων Παιδιών με καρκίνο – ΕΛΠΙΔΑ» και της Προέδρου του, κυρίας Μαριάννας Β. Βαρδινογιάννη, από το 2014 προσπαθεί να «εκπαιδεύσει» το κοινωνικό σύνολο στην σημασία της εθελοντικής προσφοράς αιμοποιητικών κυττάρων και να αυξήσει αποτελεσματικά τον αριθμό των Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών στην πατρίδα μας.

Στο Οκταετές διάστημα της λειτουργίας τούτο «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ» έχει καταχωρήσει στο Εθνικό και Παγκόσμιο Αρχείο ( WMDA) περισσότερους από 130.000 νέους εθελοντές δότες μυελού των οστών, κι έχει προσφέρει 241 μοσχεύματα σε ασθενείς, ενήλικες και παιδιά, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, γεγονός πρωτοποριακό για τα ελληνικά κοινωνικά και ιατρικά δεδομένα. Ο αριθμός αυτός συνεχώς αυξάνεται και κάθε εβδομάδα, το λιγότερο δύο δότες μας προσφέρουν ελπίδα και ζωή σε ασθενείς που χρειάζονται μεταμόσχευση μυελού των οστών. Αυτό το σημαντικό επίτευγμα, δεν θα είχε πραγματοποιηθεί χωρίς την βοήθεια των φίλων φορέων και των 241 συνεργαζόμενων με το «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ» κέντρων από όλη την Ελλάδα. Και αποκτά μεγαλύτερη αξία μέσα σε καιρούς που η πανδημία του COVID19 περιόρισε την δυνατότητα να οργανώσουμε ή να συμμετάσχουμε σε πολυάριθμες και πολυπρόσωπες ενημερωτικές εκδηλώσεις για εγγραφή εθελοντών δοτών.

Οι υποψήφιοι δότες μπορούν να προσέλθουν ανά πάσα στιγμή στα γραφεία του Τμήματος Προστασίας & Προαγωγής Δημόσιας Υγείας, στο ισόγειο του ΙΚΑ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ (Σμύρνης 25, Κορδελιό) για να πραγματοποιηθεί λήψη δείγματος.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Τμήμα Προστασίας και Προαγωγής Δημόσιας Υγείας, στο ygeia@kordelio-evosmos.gr και στο 2310 764 779. Επίσης, μπορείτε να μας βρείτε και στο Facebook, https://www.facebook.com/healthdeptevosmos

Από την ιστοσελίδα του δήμου Κορδελιού Ευόσμου

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ