Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΌποιος δεν θέλει να ζυμώσει, δέκα μέρες κοσκινίζει…

Όποιος δεν θέλει να ζυμώσει, δέκα μέρες κοσκινίζει…

Εάν το φθινόπωρο γίνουν βουλευτικές εκλογές, τότε δεν υπάρχει κανένα νόημα όσοι δηλώνουν υποψήφιοι δήμαρχοι να δράσουν γιατί η δραστηριοποίησή τους θα πέσει στο κενό μιας και όλοι θα ασχολούνται με τις εθνικές εκλογές. Αυτό που πρέπει να κάνουν οι υποψήφιοι είναι επαφές και συζητήσεις με υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους.

Τα παραπάνω άρχισαν να λέγονται προκειμένου να δικαιολογήσουν την αναβλητικότητα όσων έχουν δηλώσει πως θα κατέλθουν ως υποψήφιοι δήμαρχοι να κάνουν έστω μία δημόσια εκδήλωση με κάποιους από τους υποψηφίους τους και να παρουσιάσουν τα βασικά σημεία του προγράμματός τους.

Εάν γίνουν βουλευτικές εκλογές στο τέλος Σεπτεμβρίου ή στις αρχές Οκτωβρίου και με δεδομένο πως είναι σχεδόν αδύνατον να προκύψει κυβέρνηση, αυτές θα επαναληφθούν το Νοέμβριο. Από τις δεύτερες βουλευτικές εκλογές η απόσταση μέχρι τα Χριστούγεννα θα είναι μικρή. Σίγουρα οι υποψήφιοι δήμαρχοι θα αφήσουν τις δημόσιες ενέργειές τους για μετά τα Χριστούγεννα και ενώ θα απομένουν 9 μήνες μέχρι τις δημοτικές εκλογές.

Όποιος δεν θέλει να ζυμώσει ή τελικά δεν μπορεί να ζυμώσει, δέκα μέρες κοσκινίζει και στην περίπτωση του δήμου Κορδελιού Ευόσμου συμβαίνει ακριβώς αυτό. Όλοι οι υποψήφιοι δήμαρχοι δηλώνουν πως έχουν πολύ κόσμο μαζί τους αλλά πρέπει να παρουσιάσουν αυτόν τον κόσμο στους πολίτες και σε μια δημόσια εκδήλωση. Προς το παρόν, ακόμα και σε εκδηλώσεις πολιτιστικών συλλόγων του δήμου, μόνο ο δήμαρχος Κλεάνθης Μανδαλιανός εμφανίζεται με μεγάλη ομάδα.

Μια δημόσια εκδήλωση είναι δέσμευση όχι μόνο για τους υποψηφίους δημάρχους αλλά και για όσους θα εμφανιστούν στο πλάι τους. Φαίνεται προς το παρόν πως κανένας ή πολλοί λίγοι θέλουν να δεσμευτούν. Οι καφέδες και τα τραπεζώματα σίγουρα δεν αποτελούν κανενός είδους δέσμευση. Όλοι πίνουν καφέ με όλους και μπορούν να φάνε με όλους. Το πρόβλημα τελικά δεν είναι οι βουλευτικές εκλογές. Το πρόβλημα μάλλον είναι ότι οι περισσότεροι δεν θέλουν να δεσμευτούν ακόμη με ποιον υποψήφιο δήμαρχο θα κατέλθουν στις δημοτικές εκλογές.

Περ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ