Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΤο σκάνδαλο του ΘΕΠΑΝ όλο και μεγαλώνει

Το σκάνδαλο του ΘΕΠΑΝ όλο και μεγαλώνει

Κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κορδελιού Ευόσμου της 15ης Ιουνίου 2022, ο αντιδήμαρχος Οικονομικών, Κώστας Αμανατιάδης, αναφέρθηκε σε ένα ακόμα στοιχείο, το οποίο μέχρι τώρα κανένας, από όσους το ήξεραν, δεν το ανέφερε και το οποίο κάνει το σκάνδαλο του ΘΕΠΑΝ ακόμα μεγαλύτερο.

Ο Κώστας Αμανατιάδης είπε ότι μαζί με τα 6.350 τετραγωνικά μέτρα των παλιών κοιμητηρίων του Κορδελιού συμπεριελήφθη και παιδική χαρά που βρισκόταν δίπλα σ’ αυτά. Η Εκκλησία δηλαδή ενέγραψε στο Κτηματολόγιο 7.440 τετραγωνικά μέτρα, τα οποία δεν ήταν μόνο τα παλιά κοιμητήρια αλλά ήταν και μια παιδική χαρά.

Αυτό συνέβη, όπως είπε ο κύριος Αμανατιάδης, διότι στο σημείο υπήρχαν δύο όμορα οικόπεδα με έναν πεζόδρομο στη μέση. Με μία τροποποίηση του ρυμοτομικού το 2006 αυτά έγιναν ένα ενιαίο οικόπεδο, το οποίο η Εκκλησία ενέγραψε ολόκληρο στο Κτηματολόγιο (Στη 1 ώρα 29 λεπτά και 30 δευτερόλεπτα του video: https://www.youtube.com/watch?v=ORWbndV7QR8&t=3518s).

Δηλαδή, η Εκκλησία δεν προσπάθησε απλά να πάρει στην κυριότητά της τα παλιά Κοιμητήρια του Κορδελιού, αλλά πήρε στην κυριότητά της έναν δημοτικό κοινόχρηστο χώρο παιδικής χαράς με έκταση μεγαλύτερη του ενός στρέμματος και ο δήμος την άφησε.

Αναρωτιέται κανείς τι άλλο θα μάθουμε όσο ανοίγει η υπόθεση του ΘΕΠΑΝ. Είναι δυνατόν ο δήμος να ξέρει ότι έχει τίτλο ιδιοκτησίας γι’ αυτό το οικόπεδο και να μην πηγαίνει τον παραλάβει αφήνοντας την Εκκλησία να πάρει στην κυριότητά της όχι μόνο τα παλιά κοιμητήρια αλλά και την παιδική χαρά; Θα απαντήσει επιτέλους κάποιος γι’ αυτό το απίστευτο σκάνδαλο του ΘΕΠΑΝ. Θα αναλάβει επιτέλους κάποιος την ευθύνη;

Βασίλης Κιμ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ