Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΘηλυκός Τραμπ ή θηλυκός Ερντογάν;

Θηλυκός Τραμπ ή θηλυκός Ερντογάν;

Η μανδάμ οργάνωσε και διεξήγε η ίδια τις εκλογές. Οργάνωσε δηλαδή τη διαδικασία, το μηχανισμό, τα πάντα. Πήγαιναν άνθρωποι που της χαμογελούσαν και πίστευε ότι έχει την ψήφο τους δεδομένη, αλλά εκείνοι της γύριζαν την πλάτη γιατί βαρέθηκαν τα τερτίπια της και τα καμώματά της. Έχασε σε εκλογές, των οποίων τον έλεγχο είχε εκείνη.

Τι σημασία όμως έχει το γεγονός ότι έχασε σε κάτι που η ίδια οργάνωσε και είχε το πάνω χέρι; Καρφί δεν της κάηκε. Άλλος αν ήταν στη θέση της θα ήθελε να ανοίξει η γη και να την καταπιεί γιατί αυτοί που είχε σίγουρους ψηφοφόρους την «μαύρισαν» στην κάλπη επειδή δεν αντέχουν ούτε να τη βλέπουν. Αυτή όμως κάθε άλλο παρά εξαφανίστηκε από προσώπου γης.

Ωσάν θηλυκός Τραμπ ή θηλυκός Ερντογάν αποφάσισε να καταγγείλει τη διαδικασία και έβαλε και άλλους, που είχαν την ευθύνη της διαδικασίας, να καταγγείλουν τον εαυτό τους. Έφτασαν να υπογράψουν ότι έκαναν παρανομίες, προκειμένου να βγάλουν άκυρη τη διαδικασία. Η πρακτική θυμίζει την έφοδο του Τραμπ στο Καπιτώλιο ή την ένσταση του Ερντογάν στις δημοτικές εκλογές της Κωνσταντινούπολης.

Και στην περίπτωση του Τραμπ και στην περίπτωση του Ερντογάν υπήρξε καταγγελία της εκλογικής διαδικασίας που τον έλεγχο είχαν οι ίδιοι, αλλά επειδή έχασαν, κατήγγειλαν τον εαυτό τους γιατί δεν άντεχαν την ήττα. Τέτοια περίπτωση είναι και ο θηλυκός Τραμπ ή θηλυκός Ερντογάν ή και τα δύο μαζί.

Σίγουρα βέβαια αυτή η ίδια θα κάνει πως δεν ήξερε τίποτα και θα σφυρίζει κλέφτικα, όπως ο Τραμπ και όπως ο Ερντογάν. Αυτοί οι οποίοι θα απολογηθούν στη Δικαιοσύνη θα είναι αυτοί που επιτέθηκαν στο Καπιτώλιο και συγκεκριμένα αυτοί τους οποίους έβαλε να υπογράψουν ότι έκαναν παρανομίες κι εκείνοι υπέγραψαν τέτοιο πράγμα νομίζοντας πως είναι τόσο απλό να βάζουν την υπογραφή τους σε τέτοια χαρτιά.

Σ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ