Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΕπανεκλογή του Κλεάνθη Μανδαλιανού στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές

Επανεκλογή του Κλεάνθη Μανδαλιανού στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές

Η κωλυσιεργία της αντιπολίτευσης και συγκεκριμένα όσων έχουν δηλώσει πως κατέρχονται στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές ως υποψήφιοι δήμαρχοι, κάνει πολύ κόσμο να σκέφτεται ως δεδομένη την επανεκλογή του Κλεάνθη Μανδαλιανού στο δημαρχιακό θώκο. Τα πράγματα όμως δεν είναι έτσι ακριβώς.

Η αλήθεια είναι πως οι υποψήφιοι δήμαρχοι από την πλευρά της αντιπολίτευσης κινούνται με πολύ αργά βήματα μέχρι τώρα και φαίνεται να «κοσκινίζουν» πολύ με αποτέλεσμα να δημιουργούν στην κοινωνία σκέψεις ότι δεν θέλουν να «ζυμώσουν», γιατί βρισκόμαστε 15 μήνες πριν από τις δημοτικές εκλογές και θα έπρεπε να υπάρχει κινητικότητα.

Όμως όσοι θεωρούν δεδομένη την επανεκλογή Μανδαλιανού δεν σταθμίζουν δεδομένα, τα οποία θα παίξουν καταλυτικό ρόλο. Ο δήμαρχος απομάκρυνε από τη θέση του αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών το Νέστορα Λαφαζανίδη, τον εκπρόσωπο δηλαδή της βασικής συνιστώσας της «Νέας Πνοής». Θα κατέλθει η συνιστώσα Λαφαζανίδη με τον Κλεάνθη Μανδαλιανό, μετά από αυτό το σοβαρό ρήγμα στις σχέσεις τους;

Ίσως θα μπορούσε να υπάρξει συμφωνία της ομάδας Λαφαζανίδη με τον Κλεάνθη Μανδαλιανό εάν υπεύθυνος για την απομάκρυνση του Νέστορα Λαφαζανίδη θεωρούνταν ο Κώστας Σωτηράκης και ο δήμαρχος τον απομάκρυνε από τη διοίκηση. Ούτε όμως ο Κώστας Σωτηράκης είναι μόνος του και μια τέτοια απομάκρυνση θα έθετε εκτός διοίκησης τη δεύτερη μεγάλη συνιστώσα της «Νέας Πνοής».

Επιπλέον υπάρχει ο κίνδυνος ο δήμαρχος να απομακρύνει τη συνιστώσα Σωτηράκη κρίνοντας πως η συνιστώσα Λαφαζανίδη είναι ισχυρότερη και πιο χρήσιμη και στο τέλος, αφού θα έχει συγκρουστεί με την ομάδα Σωτηράκη, να μην κατέλθει μαζί του στις εκλογές ούτε η ομάδα Λαφαζανίδη, οπότε όλες οι κινήσεις του είναι δίκοπο μαχαίρι.

Μέχρι τις εκλογές υπάρχει πολύς δρόμος και μάλλον αυτό που σκέφτεται ο δήμαρχος δεν είναι η επανεκλογή του αλλά ο τρόπος που θα καταφέρει να περάσει στο δεύτερο γύρο. Αυτό, με βάση τις κινήσεις των άλλων υποψηφίων δημάρχων και με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, φαίνεται πως θα το πετύχει. Ο δεύτερος γύρος βέβαια θα είναι πολύ δύσκολος για το νυν δήμαρχο, όποιον και να έχει αντίπαλο.

Σ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ