Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥ«Ντραπήκαμε για τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου και για τον ρόλο του»

«Ντραπήκαμε για τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου και για τον ρόλο του»

Η Μαρία Πασχαλίδου, κατά τη συνεδρίαση της 15ης Ιουνίου 2022 και συγκεκριμένα κατά τη διαδικασία των τοποθετήσεων, αναφέρθηκε στο θεσμικό ρόλο του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου και στηλίτευσε τον τρόπο που λειτούργησε ο πρόεδρος κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 1ης Ιουνίου 2022 μετά την αποχώρηση της αντιπολίτευσης. «Ντραπήκαμε που είδαμε τη συνέχεια…», είπε η κυρία Πασχαλίδου.

Δεν πρόλαβε να τελειώσει τη φράση της και ο πρόεδρος τη διέκοψε μιλώντας πάνω στη φωνή της και λέγοντας: «Δεν ντραπήκατε που φύγατε. Ντρέπεστε για εμάς που συνεχίσαμε νόμιμα».

«Για εσάς και για το ρόλο σας», ανταπάντησε η Μαρία Πασχαλίδου.

Το θράσος του προέδρου δεν έχει όρια τελικά. Η αντιπολίτευση αποχώρησε από την προηγούμενη συνεδρίαση γιατί ο πρόεδρος και ο δήμαρχος με εντελώς αντικανονικό και πραξικοπηματικό τρόπο αφαίρεσαν τη διαδικασία των ερωτήσεων/τοποθετήσεων.

Ο πρόεδρος μιλάει για νόμιμο τρόπο επειδή καμία παράταξη της αντιπολίτευσης δεν επέλεξε να προσφύγει στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση, γιατί, βάσει του κανονισμού του Δημοτικού Συμβουλίου, ο πρόεδρος δεν είχε κανένα δικαίωμα να αποσύρει τη διαδικασία των ερωτήσεων/τοποθετήσεων. Προφανώς ο κύριος Ρούμελης προκαλεί την αντιπολίτευση να προσφεύγει κάθε φορά στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση για τον τρόπο λειτουργίας του.

Η επιλογή του προέδρου να απαντήσει στη Μαρία Πασχαλίδου την ώρα που εκείνη μιλούσε, διακόπτοντάς την, δείχνει ακριβώς αυτό που είπε η δημοτική σύμβουλος για το ρόλο και τη νοοτροπία του. Διέκοψε τη δημοτική σύμβουλο και άρχισε το διάλογο ο άνθρωπος που όλη την ώρα επαναλαμβάνει τη φράση προς τους υπόλοιπους «μην κάνετε διάλογο». Προφανώς αυτό δεν αφορά τον ίδιο.

Κιμ. Ο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ