Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΣε ποια συνεδρίαση ο πρόεδρος και ο δήμαρχος θα μοιράσουν καθρεφτάκια στους...

Σε ποια συνεδρίαση ο πρόεδρος και ο δήμαρχος θα μοιράσουν καθρεφτάκια στους δημοτικούς συμβούλους;

Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κορδελιού Ευόσμου απευθυνόμενος στο δήμαρχο ο οποίος κάτι του ψιθυρίζει: Ναι. Να μην πούμε κι αυτό εδώ; Θέλετε τώρα να το πούμε;

Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κορδελιού Ευόσμου απευθυνόμενος στους δημοτικούς συμβούλους: Λοιπόν, ο κύριος δήμαρχος σε 20 λεπτά πρέπει να αποχωρήσει. Σε 20 λεπτά. Αν θέλετε, για να ακούσει και τις περισσότερες από τις τοποθετήσεις σας, να συντομεύσουμε λίγο. Απλά είναι υποχρεωμένος να φύγει σε 20 λεπτά. Το ανακοινώνω γιατί μου το είχε ανακοινώσει από ώρες.

Τα παραπάνω (Στο 4ο λεπτό και 10ο δευτερόλεπτο του παρακάτω video: https://www.youtube.com/watch?v=ORWbndV7QR8) ειπώθηκαν περίπου τρεις ώρες μετά την έναρξη της συνεδρίασης και αφού πρώτα ο πρόεδρος μετέφερε τη διαδικασία των ερωτήσεων/τοποθετήσεων στο τέλος της συνεδρίασης, προτάσσοντας θέματα ημερήσιας διάταξης επειδή δύο αφορούσαν εργαζόμενους στο δήμο που ήταν παρόντες. Αυτήν την αλλαγή τη δέχθηκε η αντιπολίτευση ακριβώς γιατί ο πρόεδρος δεν ενημέρωσε το Δημοτικό Συμβούλιο για το γεγονός ότι ο δήμαρχος θα αποχωρούσε στις 20:45.

Δεν φτάνει λοιπόν που ο κύριος πρόεδρος δεν ενημέρωσε τους δημοτικούς συμβούλους στην αρχή της συνεδρίασης στις 17:30 η ώρα, αλλά επιπλέον στις 20:25 τους δουλεύει κανονικά και με τον νόμο καλώντας τους να συντομεύουν τη συζήτηση για τα θέματα ημερήσιας διάταξης (!) προκειμένου να προλάβει ο δήμαρχος να ακούσει τις τοποθετήσεις των περισσοτέρων! Μετά από 5 εβδομάδες χωρίς ερωτήσεις/τοποθετήσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο του δεύτερου μεγαλύτερου δήμου της Βόρειας Ελλάδας, πράγμα που σημαίνει ότι η διαδικασία θα διαρκούσε δύο ώρες και παραπάνω, ο πρόεδρος και ο δήμαρχος αγχώθηκαν να προλάβει να ακούσει ο δήμαρχος τις περισσότερες τοποθετήσεις σε 10 ή σε 5 λεπτά.

Με αυτά και με αυτά και με τον τρόπο που αντιμετωπίζουν τους δημοτικούς συμβούλους ο πρόεδρος και ο δήμαρχος, αναρωτιόμαστε σε ποια συνεδρίαση θα τους μοιράσουν καθρεφτάκια σαν σε ιθαγενείς.

Κ. Τσ.

ΥΓ1. Και αφού ο κύριος δήμαρχος ενημέρωσε τον κύριο πρόεδρο πριν από ώρες για την αποχώρησή του, γιατί το κρατούσαν κρυφό από το Δημοτικό Συμβούλιο και μάλιστα στις 20:25 ο κύριος πρόεδρος ρωτούσε τον κύριο δήμαρχο αν θα το πει εκείνην τη στιγμή, 20 λεπτά πριν αποχωρήσει ο κύριος δήμαρχος, ή λίγο αργότερα, 15 λεπτά πριν αποχωρήσει ο κύριος δήμαρχος;

ΥΓ2. Η πλάκα είναι που ενώ ο κύριος πρόεδρος ήθελε να ανακοινώσει την αποχώρηση του δημάρχου λίγο αργότερα, όταν την ανακοίνωσε παρακίνησε τους δημοτικούς συμβούλους να συντομεύουν όσον αφορά την ημερήσια διάταξη, προκειμένου να προλάβει ο δήμαρχος να ακούσει τις τοποθετήσεις τους.

Ξανακαμαρώστε το δήμαρχο Κορδελιού Ευόσμου
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ