Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΚαμαρώστε απάντηση της αντιδημάρχου Αθλητισμού στη Μαρία Πασχαλίδου για το γήπεδο της...

Καμαρώστε απάντηση της αντιδημάρχου Αθλητισμού στη Μαρία Πασχαλίδου για το γήπεδο της Διαλογής

Η Μαρία Πασχαλίδου, κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κορδελιού Ευόσμου της 15ης Ιουνίου 2022, αναφέρθηκε στο γήπεδο της περιοχής της Διαλογής λέγοντας ότι η αντιδημαρχία Αθλητισμού το έχει δώσει δωρεάν σε τοπικές ομάδες, ότι το έχουν κλειδώσει και δεν μπορούν να πάνε σ’ αυτό οι κάτοικοι και τα παιδιά τους γιατί το φροντίζουν τοπικές ομάδες. Τελικά η κυρία Πασχαλίδου τόνισε ότι και κλειδωμένο το έχουν και παρατημένο και δεν το φροντίζουν. «Λυπόμαστε πάρα πολύ γι’ αυτό», υπογράμμισε η Μαρία Πασχαλίδου.

Η απάντηση της αντιδημάρχου Αθλητισμού, Μαρίας Γαβαλά, στη Μαρία Πασχαλίδου ήταν πως ολόκληρη η περιοχή ανήκει στο ΤΑΙΠΕΔ οπότε δεν υπάρχει η δυνατότητα παρεμβάσεων και ριζικών αλλαγών.

«Αυτό που μπορούσαμε να κάνουμε ήταν να το δώσουμε σε κάποιες ομάδες για να το χρησιμοποιήσουν και όντως φέτος, σύμφωνα με το πρόγραμμα των γηπέδων, είχε δοθεί σε τρεις ομάδες εκ των οποίων η μία το χρησιμοποίησε», είπε η κυρία Γαβαλά και συνέχισε λέγοντας πως «Τελείωσαν οι αγωνιστικές υποχρεώσεις. Αυτήν την εβδομάδα που μας πέρασε μας φέρανε μία πρόταση για ένα συμφωνητικό ώστε να κάνουνε κάποιες πιο ουσιαστικές παρεμβάσεις, να αλλάξουν και το φωτισμό, με μία δυνατότητα παραχώρησης, άτυπα βέβαια αφού δεν ανήκει σ’ εμάς, για να μπορούν να το χρησιμοποιούν. Αυτήν τη συζήτηση είχαμε αυτήν την εβδομάδα. Έχει γίνει όμως ακριβώς δίπλα, το ίδιο το σωματείο έκανε διάνοιξη, έστρωσε όλο το πλαϊνό του γηπέδου για να υπάρχει δυνατότητα πιο εύκολης πρόσβασης και να φύγουν τα χόρτα. Δεν ξέρω αν το είδατε. Άνοιξε ένα τεράστιο μέρος στα δεξιά του γηπέδου για να υπάρχει δυνατότητα πιο εύκολης πρόσβασης και πάρκινγκ. Από εκεί και πέρα γιατί είναι κλειδωμένο. Η Διαλογή είναι μία εξοχή μέσα στον αστικό ιστό. Δεν νομίζω ότι κάποιος έχει ανάγκη να μπει μέσα στο γήπεδο βόλτα με το σκυλί του ή ο ίδιος, ενώ γύρω γύρω υπάρχουν ένα σωρό χωράφια για να πάει κάποιος να περπατήσει, να παίξει ποδόσφαιρο ή να παίξει. Απ’ την στιγμή λοιπόν που κάποιοι κάνουνε κάποιες παρεμβάσεις και βάζουνε χρήματα καλό είναι να κλειδώνει ο χώρος».

«Η προσωπική μου άποψη είναι ότι είναι σωστό να δίνεται σε ένα σωματείο για να χρησιμοποιείται και να μη μένει άδειος ο χώρος. Αυτό λοιπόν θα γίνει. Όσον αφορά για τα παιδιά νομίζω ότι έχουν πάρα πολλούς χώρους γύρω να παίξουνε. Δεν χρειάζονται αυτόν τον συγκεκριμένο χώρο. Άποψή μου είναι. Μπορεί να κάνω και λάθος», ολοκλήρωσε η αντιδήμαρχος Αθλητισμού.

Τι να σχολιάσει κανείς από την απάντηση της κυρίας Γαβαλά; Ότι δεν μπορεί να κάνει παρεμβάσεις ο δήμος εξαιτίας του γεγονότος πως όλη η περιοχή ανήκει στο ΤΑΙΠΕΔ, αλλά μπορεί να κάνει παρεμβάσεις ένα αθλητικό σωματείο; Ότι η κυρία Γαβαλά πιστεύει πως δημοτικά γήπεδα πρέπει να δίνονται σε αθλητικά σωματεία για να τα φροντίζουν και για να τα χρησιμοποιούν κατά το δοκούν αποκλείοντας την πρόσβαση των δημοτών σ’ αυτά; Ότι η άποψη της κυρίας Γαβαλά είναι πως για να μη μένει εγκαταλελειμμένο ένα δημοτικό γήπεδο θα πρέπει να δίνεται σε κάποιο σωματείο; Ότι η κυρία Γαβαλά πιστεύει πως το ίδιο είναι να τρέχει ή να παίζει κανείς ποδόσφαιρο σ’ ένα γήπεδο και το ίδιο είναι να τρέχει ή να παίζει ποδόσφαιρο σ’ ένα χωράφι;

Καμαρώνουμε την απάντηση της κυρίας αντιδημάρχου Αθλητισμού της διοίκησης Μανδαλιανού και σκεφτόμαστε να κάνουμε μια ερώτηση στο Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και να ρωτήσουμε τη δική τους γνώμη σχετικά με το εάν είναι το ίδιο κάποιος να παίζει ποδόσφαιρο σ’ ένα χωράφι με το να παίζει ποδόσφαιρο σ’ ένα γήπεδο ποδοσφαίρου. Πραγματικά αναρωτιόμαστε τι άλλο θα ακούσουν τα αυτιά μας από τη διοίκηση Μανδαλιανού.

Κιμ. Ο.

«Άγαλμα της αντιδημάρχου Αθλητισμού δίπλα στα αγάλματα του δημάρχου και του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου»
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ