Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΝΕΑΓια κλάματα η συμπεριφορά ορισμένων οδηγών στο Βαρδάρη

Για κλάματα η συμπεριφορά ορισμένων οδηγών στο Βαρδάρη

Κυριακή σήμερα και παρ’ όλο που η κίνηση των αυτοκινήτων στο Βαρδάρη γύρω στο μεσημέρι δεν ήταν μεγάλη, αυτό που γινόταν στη διασταύρωση των οδών Μοναστηρίου, Λαγκαδά, Εγνατίας, 26ης Οκτωβρίου δεν περιγράφεται. Η συμπεριφορά δυστυχώς ορισμένων οδηγών θα μπορούσε να είναι η αιτία της μετονομασίας της πλατείας από Δημοκρατίας σε Παραβατικότητας ή Θρασύτητας.

Μετά από πολλά χρόνια η οδός 26ης Οκτωβρίου, στο τμήμα της που περνάει μπροστά από τα δικαστήρια, από την οδό Μοναστηριού έως την οδό Πολυτεχνείου, έγινε πάλι διπλής κατεύθυνσης μετά από 15 χρόνια. Η σηματοδότηση επαρκής, έδειχνε ξεκάθαρα πως ο δρόμος είναι πλέον διπλής κατεύθυνσης. Κάποιοι αφηρημένοι μπερδεύονταν και έμπαιναν στην αντίθετη λωρίδα, όπως έκαναν μέχρι τώρα, αλλά εάν στεκόσουν για λίγο στο σημείο καταλάβαινες ποιοι έκαναν λάθος, γιατί έτσι είχαν μάθει, και ποιοι έκαναν παράβαση επίτηδες.

Τα οχήματα που κινούνται στην οδό 26ης Οκτωβρίου από την οδό Πολυτεχνείου προς την πλατεία Δημοκρατίας, μπορούν να στρίψουν μόνο δεξιά στην Εγνατία ή μόνο αριστερά στη Μοναστηρίου. Δεν μπορούν να πάνε ευθεία στη οδό Λαγκαδά. Έχει δύο τεράστια σήματα στο φανάρι της 26ης Οκτωβρίου στη διασταύρωση με τη Μοναστηρίου και την Εγνατία. Ορισμένοι όμως αγνοώντας τα σήματα, αντί να στρίψουν αριστερά στη Μοναστηρίου, προσπαθούσαν να περάσουν απέναντι για να ανεβούν την οδό Λαγκαδά, πράγμα που ήταν αδύνατον γιατί ταυτόχρονα ήταν πράσινο και το φανάρι της Λαγκαδά προς την Εγνατία. Οι οδηγοί που προσπαθούσαν να κάνουν την παράβαση αγνοούσαν επιδεικτικά τα κορναρίσματα που ακούγονταν από όλες τις κατευθύνσεις. Από τύχη δεν είδαμε κάποιο ατύχημα.

Μάλλον για ένα διάστημα στη διασταύρωση θα πρέπει να υπάρχει τροχονόμος για να λειτουργήσει αποτρεπτικά για όσους ασυνείδητους προσπαθούν να παραβούν τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας βάζοντας σε κίνδυνο τη ζωή τους και τη ζωή άλλων. Είναι σίγουρο πως από αυτούς που δηλώνουν αφηρημένοι, θα ξυπνήσουν οι περισσότεροι βλέποντας τον τροχονόμο.

Σ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ