Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΑποχαιρετιστήρια καλοκαιρινή γιορτή ΕΕΕΕΚ Κορδελιού

Αποχαιρετιστήρια καλοκαιρινή γιορτή ΕΕΕΕΚ Κορδελιού

Με μια γιορτή όλο γέλια και χαρές αποχαιρέτησαν εκπαιδευτικοί και παιδιά τη φετινή σχολική χρονιά στο ΕΕΕΕΚ Κορδελιού.

Στην γιορτή που οργάνωσαν οι μαθητές μας από το ειδικό σχολείο μαζί με τους εκπαιδευτικούς τους, η οποία πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα ενορίας του Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου Ελευθερίου Κορδελιού, το πρόγραμμα περιελάμβανε πολύ χορό, τραγούδια, μουσική και παιχνίδι, στα οποία συμμετείχαν και οι γονείς των παιδιών.

Δεν έλειψε όμως και η συγκίνηση, στην τελετή αποφοίτησης των τελειόφοιτων, οι οποίοι όλα αυτά τα χρόνια δούλεψαν, με τη αμέριστη βοήθεια και συμπαράσταση των εκπαιδευτικών και των γονιών τους, διπλά σε σχέση με τα τυπικά παιδιά, για να κατακτήσουν βασικές δεξιότητες και να μπορούν να είναι όσο το δυνατόν πιο λειτουργικοί.

Με τη δουλειά να έχει ολοκληρωθεί στο σχολείο είναι η σειρά η δική μας ως κοινωνία να ανοίξουμε την αγκαλιά μας σε αυτά τα παιδιά και να τα συμπεριλάβουμε σε αυτή ως ισότιμα μέλη.

Το «παρών» στη γιορτή έδωσε ο Δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου, Κλεάνθης Μανδαλιανός και ο Αντιδήμαρχος Παιδείας – Δια Βίου Μάθησης, Γιώργος Σταυρίδης. «Θέλω να συγχαρώ τους εκπαιδευτικούς για τη δύσκολη δουλειά που φέρνουν εις πέρας καθημερινά στην προσπάθεια τους να ενταχθούν αυτά τα παιδιά στην κοινωνία», ανέφερε ο Δήμαρχος. Όπως τόνισε ο κ. Μανδαλιανός «είναι χρέος μας να διαμορφώσουμε μια κοινωνία συμπεριληπτική χωρίς αποκλεισμούς και ρατσιστικά στερεότυπα. Εύχομαι στα παιδιά που ολοκλήρωσαν την εκπαιδευτική τους διαδικασία καλή συνέχεια στη ζωή τους και σε όλους καλό καλοκαίρι και δεσμεύομαι ότι ως Δήμος θα κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας για να βρισκόμαστε στο πλευρό τους» .

Από την ιστοσελίδα του δήμου Κορδελιού Ευόσμου

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ